הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקות דם

tuxlight

משתמש משקיע
4,098
961
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,335
4,098
961
ACT
היום עשיתי בדיקות דם והגיעו התשובות.. אני מרוצה סה"כ חוץ מ 2 דברים שהיו גבוהים בממש ממש קצת מהערך הרצוי

הספירת דם

40360602.jpg

הבדיקה הכללית.. פרופיל שומנים וכו':

77325739.jpg

פה ה UREA טיפה גבוה [ב 4 מעל הערך הרצוי] אבל אני מניח שזה בגלל שלא שתיתי הרבה ביום שלפני ואז הייתי צריך להיות בצום וקשה לי לשתות הרבה בלי אוכל... בד"F אני שותה בין 3 ל 4 ליטר מים ביום.. זה הי רק ספציפית אתמול...

אבל הGPT טיפה מדאיג אותי.. למרות שזה יכול להיות בגלל שאני קצת חולה..

והויטמין D יצא 55 😵 חחחחח... ואני צורך את המולטי של NSI שיש בו 2000 IU של D3

סה"כ אני מרוצה מהכולסטרול! HDL גבוה ו LDL נמוך .. קצת טריגליצרידים
ואם הרופאה הייתה שומעת מה אני אוכל.. אייייכככסססס 5 ביצים בפעם אחת!!.. אאאיייכככסססס שומן רווי!.

כנראה שהייתה חוטפת שבץ

בכל קמרה הייתי רוצה לשמוע חוות דעת לגבי הבדיקות תודה 🚬🤪🚬

נערך לאחרונה:
מבחינת התיסוף בויטמין D, מי יודע, אולי עוד כמה שנים (כשיהיו מחקרים לטווח ארוך) נגלה שהתיסוף הזה לא באמת משפיע על רמות הויטמין בגוף.

זה לא אומר שזה לא משפיע. 2000 IU יכול להיות לא מספיק בשבילו. לפי מה ש dr. william davis אומר ב-heartscanblog שלו, בממוצע יוצא שהמטופלים שלו לוקחים 6000IU ביום כדי להגיע לרמות סטנדרטיות, אבל זה יכול להשתנות בצורה דרסטית מאדם לאדם.

כי אני מתעצבן כשאומרים לאנשים ללכת עיוורים אחרי מה שהרופא אומר.
הבחור מברר ומתעניין לגבי הבדיקות שלו. הוא יודע שאף אחד כאן לא רופא ויודע מה הרקע והידע של כל אחד. בנוסף, אף אחד לא הלחיץ אותו או בילבל אותו. נהפוכו, הפורום דווקא מאוד "רגוע" מהבחינה הזאת. היו כאן אנשים עם בדיקות דם מאוד מאוד גרועות (אחרי סייקלים) שבאיזה שהוא שלב כבר חששתי לבריאות הבחור. כל הפורום וההנהלה ניסתה לגרום לו להבין כמה הבדיקות גרועות אבל זה לא ממש הזיז לו.
זאת זכותו להחליט באופן אישי מה הוא רוצה לעשות, להבין מה משמעות הבדיקות ולא סתם ללכת שבי אחרי דברי הרופא הקדושים שבהרבה מקרים נובעים ממניעי כסף, קופ"ח, ממשל, חברות תרופות וכו'.
אף פעם, אבל אף פעם, אף אחד לא לקח פה אחריות רפואית והתיימר להיות רופא של משתמש כלשהו.
גם אני, שיש לי לא מעט נגד רופאים- מפנה כל בנאדם שמתלונן על פציעה וכו' לרופא.
אז אל תנסה לגרום לזה להראות כאילו זה פורום אנטי רופאים שיודעים הכל ויותר טובים מכולם.

אגב, סתם כאנקדוטה וכדוגמה ללמה הבחור שם פה בדיקות דם:
תראה לי עוד מקום אחד באינטרנט (בעברית) שמבין באמת כל הנושא של צריכת שומן רווי והשפעותיה.
זה המקום היחיד בארץ שבו נתקלתי במידע העדכני, המדעי והאוביקטיבי ביותר.

חס וחלילה ללכת עיוור, אני מסכים איתך שתמיד שווה לבדוק כמה פעמים, סה"כ מדובר בבריאות וגם רופאים הם בני אדם ועושים טעויות. קבלתי את דעתך, אני מקווה שכחוות דעת שניה הוא יפנה גם לגורם מוסמך ופה יקבל רק הכוונה קטנה ויעוץ אם כך.

אגב, אני לא חושב שהכל נעשה ברפואה ממניעי כסף וכאלה כמו שאתה מתאר את זה, זכותך לחשוב אבל נראה לי שזו קצת הגזמה. ואם אתה אומר שהפורום הוא לא אנטי רפואי אני מקבל את דבריך ושמח לשמוע שטעיתי ככה זה השתמע מכמה הודעות שרשמת.

בנוגע לאנקדוטה, תראה, יכול להיות שעם כל הנושא שדברנו והמחקר שהבאת אתה צודק במאת האחוזים ואני חושב שזה יפה שאתה מנסה כמה שיותר להיות מעודכן, אבל מבחינת הרפואה כל עוד זה לא נכנס לפרוטוקולים יש לקחת את זה בערבון מוגבל כי אולי המחקר לא אמין או שיש לזה הסתייגויות (יכול להיות שגם סתם בירוקרטיה של זמן, אין ספק) אבל כדי שאיש מקצוע ישנה את גישתו הוא צריך גיבוי מלא מעולם הרפואה לקחת אחריות על הגישה החדשה שהוא מאמץ. אני ממש לא נגד לשמוע דברים חדשים, להפך זו הסיבה שנרשמתי, ככה שהיא לא נגדך פשוט מראה לך קצת מהצד השני שיש לך לא מעט אנטי כלפיו.

ודבר אחרון, חבל על העצבים - אתה תפגוש בחיים עוד כל כך הרבה אנשים שיעצבנו אותך על דברים כאלה שעד גיל 30 תשאר קירח 😆 take it easy

בנוגע לאנקדוטה, תראה, יכול להיות שעם כל הנושא שדברנו והמחקר שהבאת אתה צודק במאת האחוזים ואני חושב שזה יפה שאתה מנסה כמה שיותר להיות מעודכן, אבל מבחינת הרפואה כל עוד זה לא נכנס לפרוטוקולים יש לקחת את זה בערבון מוגבל כי אולי המחקר לא אמין או שיש לזה הסתייגויות (יכול להיות שגם סתם בירוקרטיה של זמן, אין ספק) אבל כדי שאיש מקצוע ישנה את גישתו הוא צריך גיבוי מלא מעולם הרפואה לקחת אחריות על הגישה החדשה שהוא מאמץ. אני ממש לא נגד לשמוע דברים חדשים, להפך זו הסיבה שנרשמתי, ככה שהיא לא נגדך פשוט מראה לך קצת מהצד השני שיש לך לא מעט אנטי כלפיו.

ודבר אחרון, חבל על העצבים - אתה תפגוש בחיים עוד כל כך הרבה אנשים שיעצבנו אותך על דברים כאלה שעד גיל 30 תשאר קירח 😆 take it easy
אני כבר קירח.

וכן אה, המחקרים שאני קורא הם שוודיים 😃 והמבין יבין LOL
זה הורג אותי איך כל פעם אנחנו מקבלים את אותן התשובות מחדש.

ממליץ לך לראות את הסרט שמנצ'יק- או באנגלית FATHEAD. יסביר לך כמו שמסבירים לאנשים שאין להם מושג ברפואה מה בדיוק הולך בתחום.
אתה יכול גם לקרוא את זה בתור התחלה:
http://www.eatmoveimprove.com/2010/05/cardiovascular-disease-and-eating-right-the-facts/
או לראות את זה:

או שאתה יכול להפסיק כמו שאר עולם הרפואה לרצות להיות מואכל בכפית ולהתחיל לקרוא בעצמך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה נראה קצת ממוסחר, לא? הבדיקות המיוחדות קיימות רק עבור תשלום סמלי של 10 דולר בכתובת XXX...לא שאני מטיל ספק בזה כי אני לא מבין בזה כלום אבל נראה קצת מסריח

בכל מקרה, הראיתי את הסרטים לאחי שלומד שנה ראשונה רפואה והיו לו כמה שאלות בנושא, אשמח אם תוכל להתייחס:
1. באיזה אופן תזונה רוויית פחמימות(ודלת שומנים וכולסטרול) גורמת לעליה ב LDL,HDL וטריגליצרידים? ואיך שומנים רוויים גורמים לתופעה ההפוכה(הרי שומנים רוויים הופכים לטריגליצרידים בגוף)? אם שומן רווי מוריד את רמות הטריגליצרידים והכולסטרול בדם אז אפשר להסיק שדווקא התזונה המערבית שכוללת בתוכה הרבה מאכלים שכוללים שומן רווי וכולסטרול(כגון ג'אנק פוד) היא בריאה?
2. בסרט נאמר שיש שני סוגים של LDL, קטן שהוא המסוכן וגדול שהוא לא מסוכן. שניהם עוברים בדם אז איך זה שהגדול לא נאגר על דפנות כלי הדם? הרי מה שיוצר מחלות לב זה כולסטרול(בין היתר) שנאגר על כלי דם ובעקבות כך יוצר חסימה של כלי דם וכמו כן עלול ליצור תגובה דלקתית ולא LDL קטן שנכנס לתוך כלי הדם ויוצר תגובה דלקתית(עד כמה שידוע לי)

אח של אלכס

נערך לאחרונה:
1) לא יודע. לא חושב שמישהו יודע מנגנון ביוכימי ממשי. אבל מחקרים מראים פעם אחרי פעם ששומן רווי מעלה HDL.
בנוסף, שומנים לא רווים "מעודדים" כביכול תהליך של דלקת, דבר שמשפיע פי כמה וכמה על ארתרוסקלרוזיס מאשר כולסטרול- וזו הבעיה האמיתית.
אצלי אין הגדרה של בריא. בגאנק פוד יש אינסוף פחמימות, טיגון ושומן טראנס. הם מה שהופכים אותו לגרוע. לא השומן הרווי.
2) כולסטרול לא יוצר מחלת לב. הדלקת יוצרת מחלת לב.
וזה פשוט, HDL- צפיפות גבוהה. LDL- צפיפות נמוכה, VLDL- צפיפות נמוכה מאוד.
הליפופרוטאין שכביכול שוקע בעורקים זה בעל הצפיפות הנמוכה ביותר VLDL. הLDL עובר בדיוק כמו הHDL.
את שאר המשפט שלך לא הצלחתי להבין כל כך.

ידוע ששומנים לא רוויים אינם יכולים ליצור מבנים מוצקים וזה מה שגורם להם להיות במצב צבירה נוזלי, לכן הם נחשבים לבריאים, כמו כן הם מפרקים פלאקים ועוזרים למנוע מחלות לב אז אם תוכל לגבות את מה שכתבת במאמר או במחקר אשמח.
חוץ מזה מחלת לב כגון אתרוסקלרוזיס מוגדרת כהצטברות של שומנים או כולסטרול בדפנות כלי דם, התהליך הדלקתי הוא מצומד להצטברות השומנים, כלומר הדלקת לא תיווצר ללא הצטברות השומנים או מאידך תיווצר בהכרח במצב של הצטברות של שומנים.
לגבי LDL ו VLDL אשמח אם תוכל לגבות זאת במחקר או במאמר גם כן.
תודה

אח של אלכס

נערך לאחרונה:
ידוע ששומנים לא רוויים אינם יכולים ליצור מבנים מוצקים וזה מה שגורם להם להיות במצב צבירה נוזלי, לכן הם נחשבים לבריאים, כמו כן הם מפרקים פלאקים ועוזרים למנוע מחלות לב אז אם תוכל לגבות את מה שכתבת במאמר או במחקר אשמח.

למה שאתה לא תגבה את מה שידוע?

חוץ מזה מחלת לב כגון אתרוסקלרוזיס מוגדרת כהצטברות של שומנים או כולסטרול בדפנות כלי דם, התהליך הדלקתי הוא מצומד להצטברות השומנים, כלומר הדלקת לא תיווצר ללא הצטברות השומנים או מאידך תיווצר בהכרח במצב של הצטברות של שומנים.

בדיוק הפוך.

עכשיו אתה מבין למה אני קורא להם להם רפואנטים?
כן, זה מה שמלמדים אותם. זה עצוב והם לא אשמים.
אלכס ענה לך. התהליך הוא הפוך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית