לכמה קילו שווה אחוז שומן 1 ?

• פותח/ת השרשור ziong3
  • פורסם בתאריך
1 קילו שומן = 7700 קלוריות. תעשה משם את החישוב שאתה צריך.
בכל מקרה זה בתאוריה וזה לא קורה כמעט אף פעם בשטח כי משקל מורכב ממסה רזה (שריר + עצם + איברים + דם + רקמות השונות בגוף) + נוזלים + שומן.
ירידה במשקל במיוחד דלה בפחמימות תוביל איתה הרבה איבוד בנוזלים שיתבטא על המשקל אבל זה משקל דמה שנאבד כי ברגע שתחזור לאכול פחמימות, הנוזלים יעלו חזרו.

1 קילו שומן = 7700 קלוריות. תעשה משם את החישוב שאתה צריך.
בכל מקרה זה בתאוריה וזה לא קורה כמעט אף פעם בשטח כי משקל מורכב ממסה רזה (שריר + עצם + איברים + דם + רקמות השונות בגוף) + נוזלים + שומן.
ירידה במשקל במיוחד דלה בפחמימות תוביל איתה הרבה איבוד בנוזלים שיתבטא על המשקל אבל זה משקל דמה שנאבד כי ברגע שתחזור לאכול פחמימות, הנוזלים יעלו חזרו.

משה, עד כמה הדיאטה צריכה להיות דלת פחמימה כדי שזה באמת יורגש?

זה יורגש כל עוד תאכל פחות מ ~300 גרם פחמימה ביום (100+/-).
1 גרם גליקוגן סופח איתו 3 גרם מים. יש לך ~300 גרם בשריר + 50-100~ גרם בכבד.
בנוסף 10% מכל תא שומן מכיל מים, אז אפשר להבין שגם מבלי לעשות דיאטה דלה בפחמימה אתה תאבד נוזלים אבל אם היא תהיה דלה בפחמימה אתה תאבד יותר מים (אולי אפילו הרבה יותר, תלוי במס' תאי השומן וכו').
בכל מקרה כשאתה מתחיל לעשות דיאטה והשומן מתחיל להיות קפיצי, נוזלי ונחמד במקום קשה ונוקשה, תבין שהמים התחילו לצאת מתאי השומן ומה שנשאר לך בעצם זה "שומן בלבד" (כמובן שיש עוד כמות עצומה של תאי שומן שהמים נשארו בהם ואי אפשר באמת לדעת כמה ומה ואי אפשר באמת גם לבקר על כך)

לי

זה יורגש כל עוד תאכל פחות מ ~300 גרם פחמימה ביום (100+/-).
1 גרם גליקוגן סופח איתו 3 גרם מים. יש לך ~300 גרם בשריר + 50-100~ גרם בכבד.
בנוסף 10% מכל תא שומן מכיל מים, אז אפשר להבין שגם מבלי לעשות דיאטה דלה בפחמימה אתה תאבד נוזלים אבל אם היא תהיה דלה בפחמימה אתה תאבד יותר מים (אולי אפילו הרבה יותר, תלוי במס' תאי השומן וכו').
בכל מקרה כשאתה מתחיל לעשות דיאטה והשומן מתחיל להיות קפיצי, נוזלי ונחמד במקום קשה ונוקשה, תבין שהמים התחילו לצאת מתאי השומן ומה שנשאר לך בעצם זה "שומן בלבד" (כמובן שיש עוד כמות עצומה של תאי שומן שהמים נשארו בהם ואי אפשר באמת לדעת כמה ומה ואי אפשר באמת גם לבקר על כך)

מעניין, תודה על התשובה

זה יוצא לא נורא בסה"כ, אם מישהו אוכל תפריט ממש דל פחמימה אז זה כולה ~ 1 ליטר נוזלים הבדל

כן אבל אתה גם מאבד נוזלים מתאי השומן ולכן אנשים יכולים לאבד גם 5 ק"ג בחודש הראשון ל"חיטוב" שלהם ויש כאלו שאפילו יותר.

כן אבל אתה גם מאבד נוזלים מתאי השומן ולכן אנשים יכולים לאבד גם 5 ק"ג בחודש הראשון ל"חיטוב" שלהם ויש כאלו שאפילו יותר.

אני מבין אבל לקחתי כנקודת ייחוס אדם ממוצע שעושה חיטוב, ברור שב"לרדת בגדול" זה שונה
תודה על המידע

אני לדוגמא סופח נוזלים כמו ספוג..
בחודש הראשון של כל חיטוב דל פחמימות אני יורד בין 5 ל 7 קילו ...
רובם בשבועיים הראשונים שאני חותך את הפחמימות

• פותח/ת השרשור
רגע אז קילו של שומן שווה ל-7700 קלוריות .
אבל קילו שווה ל-1% שומן ?
כמה אחוזי שומן אני יכול להוריד בחודש הכי הרבה ? לערך ?

לא, אם אתה שוקל 80 ק"ג (לצורך הדוגמה) - אז 1% שומן יהיה 800 גרם.
אף אחד לא יכול להעריך כמה %שומן תוכל להוריד בחודש. אם אתה עושה 3 אימוני כוח בשבוע + קרוספיט פעמיים בשבוע + גירעון קלורי של 1000 קלוריות ביום, תוריד הרבה. אם אתה עושה רק 3 אימוני כוח בשבוע+ גירעון קלורי של 300 קלוריות, תוריד פחות. הכל זה בסופו של דבר אריתמטיקה של מה שנכנס ומה שיוצא.

רק אני לא יורד במשקל כשאני עושה הפסקות לפעמים של חודש ? אני על אותו משקל כבר מאז תחילת הלימודים
שלא התאמנתי מאז.

• פותח/ת השרשור
אני עושה 4 אימוני כוח בשבוע 5 פעמים אירובי אגב מזה קרוספיט ? ואני על גרעון של 700 קלוריות ביום
וירדתי 3% שומן בחודש ו4 קילו והיקף טבור ירד ב6.3.
יכול להיות שירדתי 3% שומן בחודש ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית