הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב נוראיים

AnaRhisT

משתמש פעיל
992
1
נק' מוניטין:
-38
992
1
תקשיבו, יש לי כאבים נוראיים בגב.
כאבים נוראיים - עצם הזנב,(גב תחתון) בשני הצדדים של עצם הזנב בגלל הסקווט בטוח.
"כאבי גב תחתון הם תופעה שאנחנו מוטרדים ממנה רק אחרי שאנחנו מתחילים לסבול ממנה."
קצת כאבים - באמצע של הגב, אין לי מושג ממה כנראה קצת בגלל הסקווט קצת בגלל הדדליפט..
בקיצור הגב כואב לי ברמות מהסקווט הזה וכנראה גם מהדדליפט.(ואילו הם התרגילים היחידים שאני מפעיל את שרירי הגב בצורה חופשית בלי תמיכה עם משקל שהוא כחצי ממשקל גופי).
אני מפחד עכשיו ללכת לעשות היום דדליפט.. מה אתם מציעים לעשות? לאיזה רופא לגשת? לאורטופד פעם שנייה? בפעם הראשונה הוא אמר לי להתחיל להתאמן בחדר-כושר ולעדכן אותו..
קרה לכם פעם? איך טיפלתם בזה? עבר לכם?
תגובות רציניות בבקשה.

נערך לאחרונה:
אי אפשר להבין מזה שום דבר.
לא בקטע רע.
פשוט אין אפשר להבין דרך האינטרנט מה זה כאבים. כמה כואב? איך כואב? איפה כואב?

עדיף ללכת לרופא לבדיקה

• פותח/ת השרשור
אי אפשר להבין מזה שום דבר.
לא בקטע רע.
פשוט אין אפשר להבין דרך האינטרנט מה זה כאבים. כמה כואב? איך כואב? איפה כואב?

עדיף ללכת לרופא לבדיקה
בגב התחתון, יש שתי עיגולים כאלו בולטים ממש בעור, שם כואב לי, אני די בטוח שיש לך את זה על הגב למטה.
באמצע הגב בדיוק(בערך באותו קו עם הריאות), כואב לי אבל פחות.
בקשר לגב תחתון, הנה תמונה שמציגה את המקום שכואב לי:
http://www.toutatix.org/malaudos/images-malaudos/800_lombalgie.jpg
חוץ מזה, יש לי עקמת קלה (סקוליוזיס), התמונה השמאלית מראה סקוליוזיס אבל אצלי הוא יותר יציב מהקו העליון האדום הראשון על לקו העליון השני ומהקו השלישי ומטה.. בעצם העקמת היא מהקו האדום העליון השני עד לקו האדום השלישי והעקמת שלי גם קצת יותר "קלה".
http://www.anti-pain.co.il/cms_data/images/unba1.jpg

נערך לאחרונה:
זה כאב של שריר תפוס? או שזה יותר כאב מסוג אחר?

אני יודע על איזה כאבים אתה מדבר ואם זה היה כאבים של שריר אז אתה היית מבסוט ממנו.
אתה מרגיש את הכאבים כשאתה מתכופף נכון?
זה נובע מטכניקה לקויה של דדליפט בעיקר, יכול לקרות בהחלט גם מהסקוואט אבל בד"כ זה קורה מהדדליפט.
לפחות לי זה קרה מהדדליפט ביום ראשון הזה ואני עשיתי כולה 130 אבל עכשיו אני עושה ריסט ומתחיל להעלות משקלים ממש במיתון.
ממליץ גם לך לעשות את זה ולהקפיד מאוד על הטכניקה.

אגב אני זוכר את הסרטונים שהעלת של הדחיקה שיש לך בעיה עם היציבות ואני מתאר לעצמי שגם בסקוואט ודדליפט יש לך בעיה כי אילו תרגילים הרבה יותר מורכבים שדורשים יותר נסיון.

• פותח/ת השרשור
זה כאב של שריר תפוס? או שזה יותר כאב מסוג אחר?
אני לא חושב שזה שריר תפוס, למשל באמצע הגב אני מרגיש שכאילו הצמידו לי סכין לשם והסכין לא יוצא משם.
בגב תחתון זה פשוט כואב או סתם ככה או כשאני מתכופף..
למשל כשאני מתאמן בחדר-כושר אני לא מרגיש את הכאבים בגב..

זה גב תפוס פשוט? אם כן אז זה אולי DOMS?

במקרה של כאב חד, אז כן זה כאב של טכניקה, ואני די בטוח שהוא יעבור לך עם מנוחה או אולי משחה כמו בנ-גיי שתשחרר קצת תגב או תחמם תמקום, אבל אם אתה מודאג ממש אז כן לך לרופא וזהו, השאלה היא עד כמה כואב לך...

לא יודע מה עם המקרה שלך.. אבל לי לפני כמה שבועות כאב לי הגב בצד כאב חזק לא יכולתי לעשות סקוואט בקושי.. איזה 3 שבועות הפסקתי עם הסקוואט זה עבר לי ועכשיו התחלתי עוד פעם..
בכל מקרה לך לרופא זה לא צחוק ואל תנסה להיות גיבור ולהמשיך לעשות סקוואט ודד ליפט

זה מובן מעליו, אם עדיין כואב לך בשום אופן לא לעשות סקוואט או דדליפט...

לדעתי תחכה למחר, תראה אךי אתה מרגיש אם הכאב נעלם או נחלש, פשוט תנוח קצת, במידה ולא אז כן לך לרופא...

• פותח/ת השרשור
טוב תקשיבו, הלכתי היום לאימון אבל כמובן הרמתי ממש קצת (עשיתי 40ק"ג דדליפט),
הכאבים כמובן לא היה במשך האימון, ובנתיים הם נפסקו, בגב תחתון משום מה עבר הכאב ורק כואב לי באמצע הגב כאילו הצמידו לי סכין בגב אבל פחות מהכאב לפני כמה שעות.
יש לי משחה להרגיע את הגוף אז אני אבקש שיעשו לי מסג' במקום שכואב לי.
תודה רבה לכם, אני אקבע בכל מקרה תור לאורטופד כדי שיבדוק אותי פעם בחודש~חודשיים.
אני אעלה עכשיו את הטכניקה שעשיתי היום עם הדדליפט ונראה לי יצא פשוט מדהיםםםםםםםםם! אני ממש מרוצה מהאימון 😃
לילה טוב!✌️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית