ידיים סדוקות ויבשות

• פותח/ת השרשור Philip
  • פורסם בתאריך

Philip

משתמש פעיל
575
66
נק' מוניטין:
449
575
66
למישהו היה פעם?
לפני כמה חודשים שמתי לב שהתחילו לי מן קילופים קטנים כאלה באזור של הציפורניים ומאז זה התפשט על חצי כף יד, עוד אדום סדוק ומתקלף, כאשר גם הציפורניים נהיו שבירות כאלה, הכי מוזר שזה נמצא רק על יד ימין ושם זה רק על 4 אצבעות, החמישית ניראית נורמלי.
ניסיתי כבר משחות מכל הסוגים, קרם לחות, משחות עם ויטמין E אבל זה עוזר נקודתית, כלומר כמה שעות אחרי ששמתי זה די חוזר.
יש למישהו פתרון?

נ.ב הייתי אצל הרופא, רק אמר לי למרוח משחות שכמו שאמרתי לא עזרו..
יכול להיות חוסר בוויטמנים? עודף של משהו?

נשמע לי כמו פסוריאזיס... אבל אני לא מומחית בתחום.
היית אצל רופא עור או סתם רופא משפחה?

אם זה באמת עור יבש אין מה לעשות חוץ מלהתמרח כל כמה שעות. יש לי את הבעיה הזאת כתוצאה ממזג אוויר יבש במיוחד כרגע, יש לי עיגולים אדומים כאלה סביב פרקי האצבע וברגליים יש לי בכלל התפוצצויות שנראות כמו שריטות אדומות.
אם זה משהו אחר כמו פסוריאזיס כדאי ללכת לרופא, יש כמה משחות שמאוד מקלות על זה.

1. אצל איזה רופא היית? רופא משפחה לא בהכרח ידע לעזור לך, אתה צריך רופא עור.
2. רוב האנשים משתמשים ביד ימין שלהם יותר, יכול להיות שזו אקזמה שהתחילה בתגובה לחומר ניקוי מסוים... ניקית משהו מיוחד או השתמשת בחומר כימי כלשהו? אפילו שטיפת כלים ממושכת או סבון חדש...
3. יש גם סיכוי שלפי התיאור שלך מדובר בפיטריה למרות שנראה לי שאקזמה זה יותר סביר, יכול להיות שאתה צריך משחה אחרת במרשם , ולכן שוב - רופא עור.

מהתיאור שלו זה גם יכול להיות יובש ממש קשה. זה קרה לכמה חברים שלי.
היד באמת ממש סדוקה.
אני חושב שזה יותר גנטי, תמיד יהיו כאלה שיהיו יותר חשופים לכל מני תופעות ויהיו כאלה שפחות. כל אחד לסירוגין.

אם זה יובש..
הרבה וזלין?

מהתיאור שלו זה גם יכול להיות יובש ממש קשה. זה קרה לכמה חברים שלי.
היד באמת ממש סדוקה.
אני חושב שזה יותר גנטי, תמיד יהיו כאלה שיהיו יותר חשופים לכל מני תופעות ויהיו כאלה שפחות. כל אחד לסירוגין.

אם זה יובש..
הרבה וזלין?

אם מדובר רק ביובש - קרם ידיים איכותי או הכי טוב וזלין רגיל.
(ולהמנע משטיפות ידיים מרובות ובכל מקרה, ליבש את הידיים טוב טוב אחרי כל שטיפה)

• פותח/ת השרשור
האמת אני גר לבד, אז אני שוטף כלים ומכבס (יש דברים שאני מכבס קודם ביד) אז יש מצב שזה בגלל זה.
הדבר היחיד שגרם לזה להעלם כמעט לחלוטין היה כשטסתי לרוסיה ל10 ימים.
כרגע אני שם FLEXITOL נראה אם יעזור.

אגב אם זאת תגובה למשהו, למה רק ביד ימין ולמה רק ב4 אצבעות (באצבע המורה אין כלום)? את כל הפעולות אני עושה בשתי הידיים.

האמת אני גר לבד, אז אני שוטף כלים ומכבס (יש דברים שאני מכבס קודם ביד) אז יש מצב שזה בגלל זה.
הדבר היחיד שגרם לזה להעלם כמעט לחלוטין היה כשטסתי לרוסיה ל10 ימים.
כרגע אני שם FLEXITOL נראה אם יעזור.

אגב אם זאת תגובה למשהו, למה רק ביד ימין ולמה רק ב4 אצבעות (באצבע המורה אין כלום)? את כל הפעולות אני עושה בשתי הידיים.
אני לא חושבת שזה סתם יובש או תגובה לחומר כלשהו בגלל שזה התחיל ממקום נקודתי והתפשט בהדרגה על כף היד. אם זו היתה תגובה לחומר היא היתה מתרחשת על כל האזור שבא במגע עם החומר. אותו דבר לגבי יובש.
תבדוק אצל רופא עור אם זו לא אקזמה או פסוריאזיס.

נערך לאחרונה:
אני לא חושבת שזה סתם יובש או תגובה לחומר כלשהו בגלל שזה התחיל ממקום נקודתי והתפשט בהדרגה על כף היד. אם זו היתה תגובה לחומר היא היתה מתרחשת על כל האזור שבא במגע עם החומר. אותו דבר לגבי יובש.
תבדוק אצל רופא עור אם זו לא אקזמה או פסוריאזיס.

אקזמה יכולה להתחיל ממקום אחד בתגובה למגע עם חומר כימי ולהתפשט גם לאיזור שלא באו במגע.

למישהו היה פעם?
לפני כמה חודשים שמתי לב שהתחילו לי מן קילופים קטנים כאלה באזור של הציפורניים ומאז זה התפשט על חצי כף יד, עוד אדום סדוק ומתקלף, כאשר גם הציפורניים נהיו שבירות כאלה, הכי מוזר שזה נמצא רק על יד ימין ושם זה רק על 4 אצבעות, החמישית ניראית נורמלי.
ניסיתי כבר משחות מכל הסוגים, קרם לחות, משחות עם ויטמין E אבל זה עוזר נקודתית, כלומר כמה שעות אחרי ששמתי זה די חוזר.
יש למישהו פתרון?

נ.ב הייתי אצל הרופא, רק אמר לי למרוח משחות שכמו שאמרתי לא עזרו..
יכול להיות חוסר בוויטמנים? עודף של משהו?

אתה משתמש בג'ל אלכוהול לניקוי/חיטוי של הידיים?
מנסיון שלי ושל אנשים שאני מכיר, שימוש קבוע בזה גורם לפצעים וליובש בעור של הידיים (יותר בכפות ידיים)

אקזמה יכולה להתחיל ממקום אחד בתגובה למגע עם חומר כימי ולהתפשט גם לאיזור שלא באו במגע.
זה מה שאמרתי - לבדוק אם זו אקזמה או פסוריאזיס. כי סתם גירוי כנראה יהיה במקום שבא במגע עם החומר ולא יתפשט הלאה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית