הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון יש משהו שאני לא מבין בקשר לדיאטות

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
הנפוצות בתחום פיתוח הכושר והכוח.
אני מדבר על הורדת אחוזי שומן.

בכל הדיאטות אומרים שצריך מרכיב מזון כלשהוא כדי לא לאבד שריר. אם מורידים פחמימות אז מעלים נגיד שומן. בכל הדיאטות זה בערך ככה. חוץ מהRFL של לייל.
זה לא סותר קצת את כל השאר? רק חלבון?
לפני שידעתי על קיומה עשיתי משהו דומה מאוד לאיזה שבועיים. אכלתי רק טונה במים ועוף. דווקא היה לא רע. אבל אני נשבר בדיאטות די מהר 😃 אז כן זה די עבד.

בכל מקרה, לפי מה שאני רואה, כל עוד צריכת החלבון מספיק גדולה, הגוף לא יתחיל לחפש חלבון בשביל אנרגיה, נכון? כלומר לפרק רקמות שריר.
האם אחרי הרבה זמן בדיאטה כזאת של רק חלבון, הגוף יכול להתחיל לפרק שריר? אני מדבר על מעל 3 חודשים.

הגוף לא יתחיל לפרק שריר אבל אתה תכנס למצב שאתה תהיה עצבניי
אני כרגע בחיטוב ואוכל קצת פחמימות ואני כזה עצבני שאתה לא מבין בכלל אני רואה פה מלא ליצנים שכותבים את הבעיות שלהם ואני פשוט מתעצבן מהטמטום כל דבר קטן מרגיז אותי מסכנה אמא שלי היא כבר מבינה אותי .
אם אתה לא תוכל בכלל פחמימות אתה תהיה אדם עצבני אתה תקבל גוף יפה וראש לא שקט תאמין לי זה לא שווה את זה.
ומה רע בשומן טוב ? כמו טחינה ? שמן זית ? אגוזי מלך ?
מה רע בהם בדיאטה ? הם מאוד חיוניים לגוף וחבל לוותר עליהם אני מאמין שגם בחיטוב דל פחמימה אתה תוכל להשיג את אותם תוצאות בדיוק כמו בדיאטת ה"חלבונים" הגוף מסוגל להיפטר מ4% שומן בכל חודש .

זאת באמת שאלה מעניינת.
אבל בלי להעליב או משהו איך אתה יודע מחיטוב של שבועיים שזה באמת עזר לך והביא לך תוצאות?

• פותח/ת השרשור
השומנים לא רעים, אבל זו הדיאטה. זה כביכול מורידה אחוזי שומן יותר מהר לאחוז שומן יחסית נמוך. 14 10.

לא זה בסדר לא נעלבתי. תראה אני לא זוכר במדויק כמה עשיתי, ברור שבהתחלה ירדתי בנוזלים, אבל אני זוכר שדי אהבתי מה שראיתי. צודק זה לא ממש מדד ליעילות הדיאטה. אבל אני גם מסתמך על דיווחים של אנשים אחרים.

זו דיאטה טובה לקטגוריה 3 ו 2, למי שפחות מ15 א.ש זה לא טוב וסתם כאב ראש, וכן זה בהחלט מוריד שומן מהר ותר בעקבות הגרעון קלורי המקסימלי, השומן מסתדר בגלל שאתה לוקח תוספים - כנ"ל כל הויטמינים ושאר הדברים.
אגב לא כולם יהיו עצבניים ללא פחממה, יש כאלו שיסתדרו פשוט מצוין(זה מה שכותב הספר אומר) בכל מקרה, אני עצבני וזה מסוכן כבר ללכת לידי אני משתגע מכל דבר קטן ואידיוטי.

נערך לאחרונה:
דיאטות כאלה הם למטרה ספציפית מאוד קשה ולא מומלץ להשאר עליהם לאורך זמן.סתם לדוגמא אם תאכל רק חלבון ושומן הגוף יהפוך חלק מחומצות האמינו לגלוקוז בתהליך שנקרא גלוקוגינזה לשימוש באנרגיה. תוצר הלוואי של התהליך הזה הוא פחמן דו חמצני שהוא תוצר פסולת בגוף שמפונה ע"י הכליות ככל שיש יותר פחמן דו חמצני הכליות עובדות קשה יותר באמץ לפנות את הפסולת הזאת. עכשיו אני אומר דבר כזה. עם נניח על 100-120ג חלבון שאתה צורך (ללא פחמימה בתפריט) 50-60ג מהם יהפכו לגלוקוז למה לא לקצץ את הכמות הזאת של החלבון ולאכול פחמימה במקום? גם בריא יותר מנטאלית וגם פחות עומס על הגוף. אפשר לשייט על תפריט מאוזן בלי קושי גדול מדי לאיזור של 6-7% לא צריך ישר על ההתחלה להפגיז עם כל הדיאטות האלה. שמשאירות אותך כמו סמרטוט בסיומן. ומעבר לכך סבבה נניח סיימת את הדיאטה אתה יודע איך לאכול כדי לשמור על ההישגים? ממ בוב המקרים אנשים מעלים שוב את המשקל ויותר מזה

אז למה הגוף לא יהפוך את ה60 גרם הנותרים לגלוקוז גם? נשמע לי מוזר שאם תאכל 120 גרם חלבון ו60 גרם (לפי הדוגמא שלך) לא יהיה הבדל מבחינת ניצול חלבון לצורך בניית שריר?
ואגב עוד שאלה, אומרים שבגירעון מומלץ לעבוד כבד וטווח חזרות נמוך כדי לשמר כמה שניתן את השריר, אבל למה אם תעבוד בסוג של AB או FBW עם טווח חזרות גבוה יותר (8-10) עם פחות משקל אתה תאבד יותר שריר?

כי המאמץ לא יהיה מספיק עצים? ומנסיון זה נכון שמאבדים ככה יותר שריר (לפחות כוח אני לא יודע אם גם נפח זאת רק השערה)

אני כרגע בחיטוב ואוכל קצת פחמימות ואני כזה עצבני שאתה לא מבין בכלל אני רואה פה מלא ליצנים שכותבים את הבעיות שלהם ואני פשוט מתעצבן מהטמטום כל דבר קטן מרגיז אותי מסכנה אמא שלי היא כבר מבינה אותי .
אם אתה לא תוכל בכלל פחמימות אתה תהיה אדם עצבני אתה תקבל גוף יפה וראש לא שקט תאמין לי זה לא שווה את זה.
מה רע בהם בדיאטה ? הם מאוד חיוניים לגוף וחבל לוותר עליהם אני מאמין שגם בחיטוב דל פחמימה אתה תוכל להשיג את אותם תוצאות בדיוק כמו בדיאטת ה"חלבונים" הגוף מסוגל להיפטר מ4% שומן בכל חודש .
סלח לי חבר,אבל אולי אני אגיד משהו שיגרום לך להתעצבן טיפה יותר.
שאני עשיתי את האנבוליק דיאט (דלת פחמימה) אני יכול להגיד שהדבר האחרון שהייתי זה עצבני,הייתי כל הזמן רגוע ושליו והרגשתי נהדר ,וככה אני מכיר עוד מלא אנשים שעשו והרגישו כך,בנוסף הייתי מאוד מרוכז בלימודים ולא הרגשתי תחושת עייפות כמו שחושבים.אם זה לא היה כ"כ יקר,הייתי גם עושה מאסה על אותה המתכונת
דיאטות כאלה הם למטרה ספציפית מאוד קשה ולא מומלץ להשאר עליהם לאורך זמן.סתם לדוגמא אם תאכל רק חלבון ושומן הגוף יהפוך חלק מחומצות האמינו לגלוקוז בתהליך שנקרא גלוקוגינזה לשימוש באנרגיה. תוצר הלוואי של התהליך הזה הוא פחמן דו חמצני שהוא תוצר פסולת בגוף שמפונה ע"י הכליות ככל שיש יותר פחמן דו חמצני הכליות עובדות קשה יותר באמץ לפנות את הפסולת הזאת. עכשיו אני אומר דבר כזה. עם נניח על 100-120ג חלבון שאתה צורך (ללא פחמימה בתפריט) 50-60ג מהם יהפכו לגלוקוז למה לא לקצץ את הכמות הזאת של החלבון ולאכול פחמימה במקום? גם בריא יותר מנטאלית וגם פחות עומס על הגוף. אפשר לשייט על תפריט מאוזן בלי קושי גדול מדי לאיזור של 6-7% לא צריך ישר על ההתחלה להפגיז עם כל הדיאטות האלה. שמשאירות אותך כמו סמרטוט בסיומן. ומעבר לכך סבבה נניח סיימת את הדיאטה אתה יודע איך לאכול כדי לשמור על ההישגים? ממ בוב המקרים אנשים מעלים שוב את המשקל ויותר מזה

אבל מה בנוגע לאכילת פחמימות ורמת סוכר גבוהה בדם ופינוי שומן ?כמו בסרט שמנצ'יק?

סלח לי חבר,אבל אולי אני אגיד משהו שיגרום לך להתעצבן טיפה יותר.
שאני עשיתי את האנבוליק דיאט (דלת פחמימה) אני יכול להגיד שהדבר האחרון שהייתי זה עצבני,הייתי כל הזמן רגוע ושליו והרגשתי נהדר ,וככה אני מכיר עוד מלא אנשים שעשו והרגישו כך,בנוסף הייתי מאוד מרוכז בלימודים ולא הרגשתי תחושת עייפות כמו שחושבים.אם זה לא היה כ"כ יקר,הייתי גם עושה מאסה על אותה המתכונת

אבל מה בנוגע לאכילת פחמימות ורמת סוכר גבוהה בדם ופינוי שומן ?כמו בסרט שמנצ'יק?

מה קשר לרמות סוכר גבוהות? תאכל פחמימה וזהו במזגרת התפריט אין צורך לרדת לרמות נמוכות של פחמימה כי זה לא משרת שום מטרה אלה עם כן אתה מתכונן לאיזה תחרות ו צילומים. אני על 260ג שייטתי יפה מאוד לאיזור ה 8% בלי קראשים ובלי סבל ותאמין לקלילות רבה. ליפולזה או ליפוגנזה הם תהליכים שמושפעים בהדרגה זה לא שעם תאכל מעט פחמימות את זהו אין יותר ליפולזה זה לא עובד ככה.

אז למה הגוף לא יהפוך את ה60 גרם הנותרים לגלוקוז גם? נשמע לי מוזר שאם תאכל 120 גרם חלבון ו60 גרם (לפי הדוגמא שלך) לא יהיה הבדל מבחינת ניצול חלבון לצורך בניית שריר?
ואגב עוד שאלה, אומרים שבגירעון מומלץ לעבוד כבד וטווח חזרות נמוך כדי לשמר כמה שניתן את השריר, אבל למה אם תעבוד בסוג של AB או FBW עם טווח חזרות גבוה יותר (8-10) עם פחות משקל אתה תאבד יותר שריר?

לא הבנתי את השאלה שלך! הגוף יהפוך אחוז מסויים מחומצות האמינו לגלוקוז. עם אתה על רמה ממש נמוכה של פחמימה זה יכול להגיע ל 50% מכמות הצריכה שלך. והגוף לא משתמש בחומצות אמינו רק לבניית שריר אלה לכלל התהליכים בגוף.

כל אחד ואיך שזה משפיע עליו..
יש כאלה שיהיהו עצבניים ויש כאלה שלא.

אני כרגע עושה את החיטוב של RFL ואני לא כל כך עצבני, מה גם שאני בקטגוריה 2 ומגיע לי צ'יט אחד בשבוע וגם אותו אני לא לוקח. (הצ'יט נועד למטרה פסיכולוגית)

עניין הדיאטות השונות הוא נועד לכל בן אדם בצורה שונה ואיך שהוא מכיר את הגוף שלו.
סה"כ בשביל הדיאטות האילו אתה צריך רק להיות חולה נפש 😃

מה קשר לרמות סוכר גבוהות? תאכל פחמימה וזהו במזגרת התפריט אין צורך לרדת לרמות נמוכות של פחמימה כי זה לא משרת שום מטרה אלה עם כן אתה מתכונן לאיזה תחרות ו צילומים. אני על 260ג שייטתי יפה מאוד לאיזור ה 8% בלי קראשים ובלי סבל ותאמין לקלילות רבה. ליפולזה או ליפוגנזה הם תהליכים שמושפעים בהדרגה זה לא שעם תאכל מעט פחמימות את זהו אין יותר ליפולזה זה לא עובד ככה.

גם אני הגעתי לאיזור ה9 באנבוליק דיאט והרגשתי נהדר....

AD במצב שלילי של מי שרוצה להגיע לאחוז שומן נמוך מאחוז שומן נמוך יותר (ואני הכי בעד הפחמימה שלא תבין) - אבל קל ליהיות במאזן שלילי בAD התפריט מצומצם ויקר - גם הנוזלים יורדים (אני מאמין שיש השפעה במראה בא.ש. מאוד נמוך - זה גם סוג של הטעייה מסוימת )

כשהגעתי לאיזור ה6-7 אחוז שומן הצלחתי לשמר לאורך טווח של חודשים עם המעבר חזרה לפחמימה.

נערך לאחרונה:
AD במצב שלילי של מי שרוצה להגיע לאחוז שומן נמוך מאחוז שומן נמוך יותר (ואני הכי בעד הפחמימה שלא תבין) - אבל קל ליהיות במאזן שלילי בAD התפריט מצומצם ויקר - גם הנוזלים יורדים (אני מאמין שיש השפעה במראה בא.ש. מאוד נמוך - זה גם סוג של הטעייה מסוימת )

כשהגעתי לאיזור ה6-7 אחוז שומן הצלחתי לשמר לאורך טווח של חודשים עם המעבר חזרה לפחמימה.

למה יקר?
זה לא אמור להיות אותו תפריט כמו במסה, רק בלי פחמימות? טיפה יותר חלבון..

למה יקר?
זה לא אמור להיות אותו תפריט כמו במסה, רק בלי פחמימות? טיפה יותר חלבון..

אני לא מבין עשית את הAD ואתה שואל כאלה שאלות?

עם מורידים פחמימה את מקומה תופס החלבון והשומן - עם שמירה על מרווח שלילי בין מה שיותא למה שנכנס קלורית.

אני יודע בגל זה אני שואל.. אם נניח במאסה היית על 2 גרם חלבון+5 גרםפ פחמימה +1.2 גרם שומן לכל קילו, אז בAD אתה על 2.2-2.5 חלבון, 1.2-1.5 שומן, מה יקר פה? במקום לבזבז כסף על לחם פסטה ופיצות אתה מבזבז על בשר, גבינות וכו.. זה אמור להתקזז או קרוב לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית