ייעוץ סוכרת סוג 2

!Demon!

משתמש מתחיל
115
0
נק' מוניטין:
26
115
0
מישהו יכול להביא מאמר או לסכם את הסיבות למחלה זאת...
האם זה נכון שצריכה מרובה של סוכרים או סוכרים עם GI גבוהה יכולים לגרום למחלה זאת בעתיד?
או שזה קשור לתורשה?

יש מס' גורמים... לעיון כללי תפנה לויקיפדיה.

בסכרת סוג 2 כיום הגורם העיקרי הוא הצריכה המוגברת של התזונה המערבית בפחמימות.

קח לדוגמא, בפעם הראשונה ששתית אלכוהול תפסת ראש דיי מהר, עם הזמן פיתחת סבילות מסויימת והיית זקוק לכמות גדולה יותר על מנת לקבל את אותה תוצאה.

בסכרת סוג 2 הגוף מפתח סבילות לאינסולין, כלומר, אתה אוכל X פחמימה שמביא לY תגובה אינסולינית ולפיכך, הפרשה של אינסולין...אך הרקמות אינן מגיבות באותה מידה לאינסולין ועל-כן רמת הסוכר בדם נשארת גבוהה.

• פותח/ת השרשור
יש מס' גורמים... לעיון כללי תפנה לויקיפדיה.

בסכרת סוג 2 כיום הגורם העיקרי הוא הצריכה המוגברת של התזונה המערבית בפחמימות.

קח לדוגמא, בפעם הראשונה ששתית אלכוהול תפסת ראש דיי מהר, עם הזמן פיתחת סבילות מסויימת והיית זקוק לכמות גדולה יותר על מנת לקבל את אותה תוצאה.

בסכרת סוג 2 הגוף מפתח סבילות לאינסולין, כלומר, אתה אוכל X פחמימה שמביא לY תגובה אינסולינית ולפיכך, הפרשה של אינסולין...אך הרקמות אינן מגיבות באותה מידה לאינסולין ועל-כן רמת הסוכר בדם נשארת גבוהה.

ככה בערך תיארתי לעצמי תסיבה זה אומר שאם אנחנו כמפתחי גוף אוכלים הרבה פחמימות אז יש סכנה לסוכרת?זה גם אומר שלא משנה מהירות הספיגה אלה בכללי כמות הסוכר\כמות האינסולין.
דבר שני אבל נגיד אחרי אימון רגישות לאינסולין גוברת , זה לא אמור "לבלבל" תתאים ואז לאזן את הרגישות הכללית?
נ.ב
בקשר לוודקה אני רוסי ככה שזה לא ממש רלבנטי ✌️

אם נהיה קיצוניים לרגע,
כאשר הגוף רגיש לאינסולין (אחרי שינה \ צום \ אימון עצים) התגובה של פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה יביאו לאיזון.
בשאר הזמנים מומלץ לצורך פחמימות בעלות אינדקס גליקמי מתון עד נמוך.

מעבר לכך, ככל שרגישות האינסולין נמוכה יותר והאינדקס הגליקמי גבוה יותר כך תשמין יותר.

• פותח/ת השרשור
אם נהיה קיצוניים לרגע,
כאשר הגוף רגיש לאינסולין (אחרי שינה \ צום \ אימון עצים) התגובה של פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה יביאו לאיזון.
בשאר הזמנים מומלץ לצורך פחמימות בעלות אינדקס גליקמי מתון עד נמוך.

מעבר לכך, ככל שרגישות האינסולין נמוכה יותר והאינדקס הגליקמי גבוה יותר כך תשמין יותר.
הקטע של ההשמנה זה מאזן קלורי אבל...
בקיצור אם אני צורך הרבה פחמימות נגיד הרגישות יורדת אבל אז אני מתאמן וכמו שאמרת יושן וזה זה מתאזן?

ככה בערך תיארתי לעצמי תסיבה זה אומר שאם אנחנו כמפתחי גוף אוכלים הרבה פחמימות אז יש סכנה לסוכרת?זה גם אומר שלא משנה מהירות הספיגה אלה בכללי כמות הסוכר\כמות האינסולין.
דבר שני אבל נגיד אחרי אימון רגישות לאינסולין גוברת , זה לא אמור "לבלבל" תתאים ואז לאזן את הרגישות הכללית?
נ.ב
בקשר לוודקה אני רוסי ככה שזה לא ממש רלבנטי ✌️

אני לא חושב שיש מקום לדאגה. סכרת זה משהו שכמעט ולא קיים אצל מרימי משקולות (ותחומים קרובים לזה כמו פיתוח גוף).

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש מקום לדאגה. סכרת זה משהו שכמעט ולא קיים אצל מרימי משקולות (ותחומים קרובים לזה כמו פיתוח גוף).
כן אבל עדין קצת ידע לא יזיק אם זה לא קיים אצל מרמי המשקולות אני רוצה לדעת תסיבה..
האם הסיבה היא מה שאמרתי כי האימונים יוצרים רגישות גבוהה וזה מאזן?

כן אבל עדין קצת ידע לא יזיק אם זה לא קיים אצל מרמי המשקולות אני רוצה לדעת תסיבה..
האם הסיבה היא מה שאמרתי כי האימונים יוצרים רגישות גבוהה וזה מאזן?

אין לי נתונים מדעיים להביא לך, אבל הנה לך ציטוט של ריפ

There is essentially no such thing as type II diabetes in conditioned athletes, irrespective of bodyweight. This is because type II diabetes is a disease of carbohydrate metabolism, and training and a clean diet specifically addresses this metabolic domain (recreational distance runners and road cyclists are not conditioned athletes). And doesn't matter how much you weigh while you're doing it. At all. The hilarious thing about this is that even the most casual attempt at resistance training immediately has a positive effect on blood sugar, so it's really not necessary to be an elite lifter or CrossFitter to get the benefit of training. In short, your concern for me is misplaced, albeit appreciated.

It is a sad state of affairs in science education when cause-and-effect and correlation are indistinguishable in the minds of both the public and the assholes publishing these studies.

It is a sad state of affairs in science education when cause-and-effect and correlation are indistinguishable in the minds of both the public and the assholes publishing these studies
👑👑👑

זה קשור לרגישות גרועה לאינסולין (חסינות לאינסולין), ואימונים מעלים משמעותית את הרגישות לאינסולין, שזה במהות ההפך מסוכרת, לפחות לחלק מהסוגים שלה

זה קשור לרגישות גרועה לאינסולין (חסינות לאינסולין), ואימונים מעלים משמעותית את הרגישות לאינסולין, שזה במהות ההפך מסוכרת, לפחות לחלק מהסוגים שלה
אתב מתכוון לאימונים אנ-אירובים? כי לפי מה שקראתי אימונים אירובים תורמים לזה...

אתב מתכוון לאימונים אנ-אירובים? כי לפי מה שקראתי אימונים אירובים תורמים לזה...

ברור, כי כל העולם עסוק בלחקור אימונים אירוביים. אבל כן, הוא מתכוון להרמת משקולות.

• פותח/ת השרשור
כן את זה אני יודע רציתי לדעת תסיבות לרגישות הגרוע לאינסולין אבל בסדר קיבלתי כבר תשובה תודה בכל מקרה

כן את זה אני יודע רציתי לדעת תסיבות לרגישות הגרוע לאינסולין אבל בסדר קיבלתי כבר תשובה תודה בכל מקרה

על מאזן הסוכר,אינסולין וכל מה שביניהם אפשר לדבר שעות.

ממש בקצרה,מספר גורמים עלולים להביא להופעתה או התפרצותה (נובעת מתוך גרעין קיומי שכבר קיים בתוכנו) של סוכרת סוג 2.בין היתר סטרס,השמנה (בהקשר לזה גם נקרא תופעת התנגודת לאינסולין ו\או סינדרום X,גנטיקה (כמובן...),תזונה לקויה,פתולוגיות נוספות קשורות אינסולין ומטבוליזם של גלוקוזה.

פעילות גופנית אכן מקטינה את תופעת התנגודת לאינסולין.

אכתוב בפירוט יותר מאוחר,אכן נושא מאוד מעניין. 😃

האם יש בעיה עם צריכה של סוכרים (מבחינת הסכרת סוג 2) בהנחה שיחד איתם אני צורך חלבונים ושומנים כדי להוריד את האינדקס הגליקמי של הארוחה? או שמהבחינה זו זה בדיוק כמו פחמימות מורכבות?

יש גם את העיניין של העומס בגליקמי אז תלוי כמה פחמימות ושומן או חלבון, ותלוי איזה מקור חלבון, בגדול זה עוזר.
צריך לדעת גם שכמויות גדולות של פחמימות גורמות לשומנים גבוהים בדם, שמעודדים סוכרת. זה כבר בהגזמה גדולה של שנים על שנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית