ג'ון גאלט מתהפך בספרו

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך
זה מצחיק שחברות שכאלו מבזבזות מיליונים כדי רק למצוא נפט או גז ואז המדינה מעלה להם את המיסים ב 100%

אם המשאבים שייכים למדינה, איך אפשר לכעוס עליה שהיא מטילה עליהם מסים?

הבזיון הגדול הוא שהמדינה שינתה את המס אחרי שגילו את הגז.
כלומר היא נתנה רשיון לחיפוש גז תחת סיכום על אחוז מס מסוים, ואחרי שמצאו את הגז היא פשוט הפרה את החוזה שהיא חתמה והעלה את המס כמו מאפיונר.

אפשר לכעוס על שינוי המס, ואפשר לכעוס על זה שהשטח עצמו שייך למדינה.

אוקיי, אבל מה קורה כשפרטים מקימים מדינה ומחליטים ביחד ללא כפייה לתת בעלות על משאבים (שאין עליהם בעלות אחרת) למדינה למען נגיד חלוקה "שווה"? אז זה לגימטי?

לא מבין את השאלה. אתה לא יכול לתת למישהו בעלות על משהו שהוא לא שלך.

אמרת שאפשר לכעוס על זה שהשטח עצמו שייך למדינה,ואני לא מבין למה.
הרי לשטח לא היה בעלים קודמים, והמדינה קיבלה את הבעלות עליו בשם האזרחים שהקימו אותה וכביכול חילקו את הבעלות ביניהם, למרות שאי אפשר לטעון שמישהו תרם את חלקו, כי אני לא חושב שמישהו פרטי לקח בעלות אי פעם על הים מול חופי ישראל.

אז על מה אתה מדבר? מישהו מכר למדינה את השטח שלו?

• פותח/ת השרשור
כמו בחינוך חינם?

לא, זה שונה. אני לא כועס על זה שהמדינה לוקחת מס.

אני כועס על זה שמשכו את המשקיעים עם מיסים נמוכים וברגע שהם מצאו משהו מעלים להם את המיסים בטענה של "טובת הכלל". זה כמו שאני אחתום על חוזה עם מישהו וברגע הקנייה הוא פתאום יעלה את המחיר אחרי שהחוזה נחתם. זה גניבה וזה מכעיס ש"טובת הכלל" יודעת רק לקחת מאלה שיש להם אבל לא לקחת סיכונים חס וחלילה. הרי אם המס לא היו נמוך מההתחלה יכול להיות שהם בכלל לא היו קודחים שם ואז לא היחה שום כסף. זה צביעות של הסוצילאיסיטים.

• פותח/ת השרשור
לא בדיוק. אבל הם קבעו אחוז מס מסוים ושינו אותו אחרי שאנשים השקיעו כסף. זה כמו שתזמין משהו במכס תבוא למשוך את המוצר והחוק אומר שיש 20% מס (סתם זרקתי מספר) אבל בגלל שהזמנת משהו ממש יקר ויש המון עניים אז שווה להביא לך מס של 40% כי זה יעזור להם. אתה כמובן תרגיש מרומה כי החוק קבע 20% והם שינו את החוק אחרי שכבר השקעת כסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית