הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ג'ון גאלט מתהפך בספרו

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך
לא בדיוק. אבל הם קבעו אחוז מס מסוים ושינו אותו אחרי שאנשים השקיעו כסף. זה כמו שתזמין משהו במכס תבוא למשוך את המוצר והחוק אומר שיש 20% מס (סתם זרקתי מספר) אבל בגלל שהזמנת משהו ממש יקר ויש המון עניים אז שווה להביא לך מס של 40% כי זה יעזור להם. אתה כמובן תרגיש מרומה כי החוק קבע 20% והם שינו את החוק אחרי שכבר השקעת כסף.

זה השטח של המדינה. אם הוא לא חתם על חוזה, אז היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה.

• פותח/ת השרשור
אז מה שאתה אומר שמס הכנסה למשל יכול לקחת כמה מס שבא לו בלי שום קשר לחוק כי זה הוא השולט ואתה יושב על השטח שלו?
או שתבוא למכס ולאחד יקחו 20% מס ולאחר 60% סתם כי בא להם?
דרך אגב גם חוזים לא שווים כי הם נחתמו על שטח המדינה ובשטח המדינה אפשר לעשות מה שרוצים בלי שום קשר לחוק.

בטח שיש חוזה, המשקיעים קיבלו רשיון מהמדינה לחיפושים תחת חוזה שבו מוסכם על אחוז מס מסוים. ואחרי זה המדינה הפרה את החוזה והרשיון שהיא נתנה.

אז מה שאתה אומר שמס הכנסה למשל יכול לקחת כמה מס שבא לו בלי שום קשר לחוק כי זה הוא השולט ואתה יושב על השטח שלו?
או שתבוא למכס ולאחד יקחו 20% מס ולאחר 60% סתם כי בא להם?
דרך אגב גם חוזים לא שווים כי הם נחתמו על שטח המדינה ובשטח המדינה אפשר לעשות מה שרוצים בלי שום קשר לחוק.

אם היה חוזה זה משהו אחד, ואם לא היה הם יכולים לחוקק איזה חוק שהם רוצים בדיוק כמו שהם עשו. במכס אי אפשר שיקחו סתם לאחד 20 ולשני 60%, אבל הם יכולים לחוקק חוק מחר שלכולם לוקחים 60%. בדיוק אותו הדבר.

אלכס זה שונה לגמרי עניין החינוך כי זה טובת הכלל שתומר מסכים איתה. הוא לא מאמין בחופש של אנשים לעשות מה שנראה להם נכון, הוא מאמין בחופש של אנשים לעשות מה שנראה להם לנכון כל עוד זה תואם את מה שנראה לו.

• פותח/ת השרשור
אם היה חוזה זה משהו אחד, ואם לא היה הם יכולים לחוקק איזה חוק שהם רוצים בדיוק כמו שהם עשו. במכס אי אפשר שיקחו סתם לאחד 20 ולשני 60%, אבל הם יכולים לחוקק חוק מחר שלכולם לוקחים 60%. בדיוק אותו הדבר.

אז מה שווה חוזה? אפשר לחוקק חוק שהחוזה מתבטל.
לפי מה שאתה אומר המדינה יכולה לקבוע חוק והוא יהיה תקף רטרואקטיבית? זאת אומרת שאם פעם שילמת למכס 20% מס ועכשיו העלו את זה ל60% אתה תצטרך להחזיר את ההפרש על כול הדברים שקנית במכס. זה כמו שתקנה מכונית, כבר שילמת עליה ומחר יעלו את המס ב100% ואז בעל החנות יתבע ממך עוד כסף.
אם טובת הציבור הייתה כול כך חשובה לאותם אנשים הם היו מחוקקים את החוק הזה לפני שגילו את הגז. הם היו חושבים קדימה ליום שבמקרה יגלו גז.

• פותח/ת השרשור
אלכס זה שונה לגמרי עניין החינוך כי זה טובת הכלל שתומר מסכים איתה. הוא לא מאמין בחופש של אנשים לעשות מה שנראה להם נכון, הוא מאמין בחופש של אנשים לעשות מה שנראה להם לנכון כל עוד זה תואם את מה שנראה לו.

אתה רוצה שנפתח את זה שוב פעם? אתה מבין את הדברים שלי איך שבא לך ואז אתה עוד מעז להגיד לי שאני פועל רק לפי איך שנראה לי.

• פותח/ת השרשור
images

images

לפי מה שאתה אומר המדינה יכולה לקבוע חוק והוא יהיה תקף רטרואקטיבית? זאת אומרת שאם פעם שילמת למכס 20% מס ועכשיו העלו את זה ל60% אתה תצטרך להחזיר את ההפרש על כול הדברים שקנית במכס. זה כמו שתקנה מכונית, כבר שילמת עליה ומחר יעלו את המס ב100% ואז בעל החנות יתבע ממך עוד כסף.
אם טובת הציבור הייתה כול כך חשובה לאותם אנשים הם היו מחוקקים את החוק הזה לפני שגילו את הגז. הם היו חושבים קדימה ליום שבמקרה יגלו גז.

אתה לא צריך להוכיח לי שהתערבות ממשלתית זה רע, אני מסכים עם זה.

האמת שכן, מדינה יכולה לעשות מה שהיא רוצה.
אבל למדינה יש אינטרס לשמור על איזה אמינות אם היא רוצה שיעשו איתה עסקים בעתיד.
לא הייתי עושה עסקים עם מישהו בעל עבר של הפרת חוזים.

• פותח/ת השרשור
האמת שכן, מדינה יכולה לעשות מה שהיא רוצה.
אבל למדינה יש אינטרס לשמור על איזה אמינות אם היא רוצה שיעשו איתה עסקים בעתיד.
לא הייתי עושה עסקים עם מישהו בעל עבר של הפרת חוזים.

זאת הנקודה שלי שהמדינה לא אמינים וצבועים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית