נק' מוניטין:
-35
- 56
- 0
שאלה אני שותה מאוד קצת מים כימעט ולא שותה זה יכול להשפיע לי על פיתוח השריר או האימון? וביכלל מה התופעות שקורות כששותים קצת מים ?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא תמיד אפשר להסתמך על מנגנון הצמאון שלך ועל כל מנגנון אחר בגוף, בלי קשר לזה אני לפני שהתחלתי להתאמן ובכלל לפני שניחשפתי לתחום הזה הייתי שותה תאמין לי פחות מחצי ליטר ביום ולא הייתי צמא ואז עשיתי בדיקות דם ואמרו לי שיש לי דם "יבש"נתחיל בזה שבכל אוכל יש מים, והרבה מהם.
דבר שני ויותר חשוב - למה אתה חושב שאתה צריך לדחוף 3 ליטר מים ביום לגוף שלך? מאיפה הבאת את הנתון הזה? אלה אם כן יש לך איזה דפקת ממש רציני או הפרעות אכילה רציניות אין שום סיבה שלא תסמוך על מנגנון הצמאון שלך.
אני למשל אחד שמזיע הרבה וגם חם לי כל הזמן (אני 1.86 על 90קילו) וככה יוצא שבין אם אני רוצה או לא רוצה אני שותה בין 2.5 ל3.5 ליטר ביום, כי אני ככה צמא. קח את חברה שלי בערך חצי ממני ומוציאה הרבה פחות אנרגיה במהלך היום וברור שהיא תשתה כמות משמעותית יותר קטנה.. אני משאר בסביבות הליטר אולי 2 בלחץ ביום חם..
דוגמא טובה:)איך אפשר לא לאהוב מים? זה כמו לא לאהוב אוויר.
אני מסכים איתך שיש אלפיי פרמטרים שאיתם קובעים את כמות הליטרים שצריך לשתות ביום אבל הגישה שלי היא כזאת עדיף יותר מאשר פחות, כמובן לא לצריך 13 ליטר ביום למרות שאני בספק שיקרא לך משהו מתי שאתה שותה 5 ליטר ביום ואוכל כמו שצריךתשמע אני מאד אוהב מים - אני שותה רק מים שום מיץ ושום דבר אחר. אבל עדין זה נראה לי טפשי ואובססיבי לדחוף מים בכח לגוף. אם בבדיקת דם (ואני חושב שזה מאד חשוב לעשות תקופתית) מגלים בעיה אז כן יכול להיות שאתה פשוט צריך להתרגל לשתות קצת יותר אבל זה ממש טפשי לזרוק מספרים מוחלטים באויר ולהחליט שזה הכמות שאתה צריך לשתות. על בסיס מה המספרים האלה? כל אחד זה שונה מהותית!
זה תלוי בהרכב גוף שלך, במטבוליזם שלך, בטמפ' גוף שלך, בכמה אתה מזיע, כמה אתה פעיל, מה אתה אוכל, מה אתה שותה שהוא לא מים (יש משקאות מצמיאים) ואני בטוח שיש עוד דברים!
תסכים איתי שאם אתה שוקל 60 קילו או 100 קילו אתה צריך כמות שונה של מים? בערך פי 2?
תסכים איתי שאחד צמחוני שאוכל רק ירקות כל היום לא צריך אותה כמות כמו אחד שחי על מזון מהיר ויבש ודל בסיבים וכו?
קיצר הבנת..
גם לא מדויק כי אם אתה מתסף למשל במולטי או כמה דברים אחרים הם צובעים את השתן בצהוב-ירוק.. הכי הגיוני שפשוט תשתה מתי שאתה צמא עד למצב שאתה לא צמא. אני זוכר שכבר הפריכו את המיתוס הזה של "8 כוסות ביום" או כל שטות אחרת ממש מזמן.
מישהו למשל ששותה חלב ברור שלא צריך לשתות גם מים בכוח, או אחד שאוכל הרבה ירקות וכו..
זה מה שקרה כנראה למורה שלי ברוסית:jester:🤡🤡יותר מדי מים זה מסוכן
![]()
גם הכי פשוט לאכול כשאתה רעב עד שאתה לא רעב. זה לא אומר שזה תופס לאימונים רציניים.
אני מסכים איתך שיש אלפיי פרמטרים שאיתם קובעים את כמות הליטרים שצריך לשתות ביום אבל הגישה שלי היא כזאת עדיף יותר מאשר פחות, כמובן לא לצריך 13 ליטר ביום למרות שאני בספק שיקרא לך משהו מתי שאתה שותה 5 ליטר ביום ואוכל כמו שצריך
הנתון שהבאתי הוא ממוצע גס חכם שלינתחיל בזה שבכל אוכל יש מים, והרבה מהם.
דבר שני ויותר חשוב - למה אתה חושב שאתה צריך לדחוף 3 ליטר מים ביום לגוף שלך? מאיפה הבאת את הנתון הזה? אלה אם כן יש לך איזה דפקת ממש רציני או הפרעות אכילה רציניות אין שום סיבה שלא תסמוך על מנגנון הצמאון שלך.
אני למשל אחד שמזיע הרבה וגם חם לי כל הזמן (אני 1.86 על 90קילו) וככה יוצא שבין אם אני רוצה או לא רוצה אני שותה בין 2.5 ל3.5 ליטר ביום, כי אני ככה צמא. קח את חברה שלי בערך חצי ממני ומוציאה הרבה פחות אנרגיה במהלך היום וברור שהיא תשתה כמות משמעותית יותר קטנה.. אני משאר בסביבות הליטר אולי 2 בלחץ ביום חם..
הנתון שהבאתי הוא ממוצע גס חכם שלי
עריכה- יודע מה זה אפילו לא ממוצע,זה סתם היה כדי לאמר שאי אפשר להתקיים על מים רק מירקות,קאפיש ?
חח תודה יפה שלי:victory:ילדון גאון! כל הכבוד ובהצלחה ✌️