הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע How Strength Training Benefits Runners

מרפרוף קל עולה שבהחלט יש שינוי תפיסה חיובי בנוגע לאימוני כוח עבור רצי ארוכות למרות שבפועל נתקלים הרבה מאוד בסטיגמות שונות (ולא רק עבור רצי ארוכות, גם עבור ספרינטרים)

התוכניות עצמן די ליצניות שם

מרפרוף קל עולה שבהחלט יש שינוי תפיסה חיובי בנוגע לאימוני כוח עבור רצי ארוכות למרות שבפועל נתקלים הרבה מאוד בסטיגמות שונות (ולא רק עבור רצי ארוכות, גם עבור ספרינטרים)

התוכניות עצמן די ליצניות שם

תוכניות כוח לריצות ארוכות מתאימות כאשר מגיעים לרמות יחסית גבוהות של רץ. עד שאתה לא מגיע לרמות גבוהות, עדיף להתמקד בשיפור הריצה.

• פותח/ת השרשור
תוכניות כוח לריצות ארוכות מתאימות כאשר מגיעים לרמות יחסית גבוהות של רץ. עד שאתה לא מגיע לרמות גבוהות, עדיף להתמקד בשיפור הריצה.

אה כן, ואיך אתה בדיוק אמור להגיע לרמה גבוהה של ריצה בלי להתחזק לאורך התקופה הזו? כוח פיזי זה כושר שמשפיע על כל מרכיבי הכושר האחרים, בנוסף לעובדה שככל שיש לך יותר כוח, ככה ייקח יותר זמן עד שתגיע לעייפות. תקרא את המאמר

עם מספר הסתייגויות
קודם כל מה זה רמה יחסית גבוהה של רץ? צריך לחשוב במושגים של מיצוי הפוטנציאל הגלום בכל ספורטאי ולא בהכרח במושגים אבסולוטיים

כבר יצא לי להתקל במאמנים שלא נותנים אימוני משקולות לאתלט שלהם כי הוא "עוד לא בשל לכך" למרות שהוא כבר מתאמן 5-6 שנים והוא כבר בן 20-22

חוץ מזה, למה לא לשפר מספר אלמנטים במקביל?

אה כן, ואיך אתה בדיוק אמור להגיע לרמה גבוהה של ריצה בלי להתחזק לאורך התקופה הזו? כוח פיזי זה כושר שמשפיע על כל מרכיבי הכושר האחרים, בנוסף לעובדה שככל שיש לך יותר כוח, ככה ייקח יותר זמן עד שתגיע לעייפות. תקרא את המאמר

עם מספר הסתייגויות
קודם כל מה זה רמה יחסית גבוהה של רץ? צריך לחשוב במושגים של מיצוי הפוטנציאל הגלום בכל ספורטאי ולא בהכרח במושגים אבסולוטיים

כבר יצא לי להתקל במאמנים שלא נותנים אימוני משקולות לאתלט שלהם כי הוא "עוד לא בשל לכך" למרות שהוא כבר מתאמן 5-6 שנים והוא כבר בן 20-22

חוץ מזה, למה לא לשפר מספר אלמנטים במקביל?

1. כשאני התאמנתי היינו עושים אימון אחד בשבוע שמוקדש רק לכוח וכוח מתפרץ, וזינוקים.
אני לא אומר שזה לא חשוב, פשוט זה לא מאוד קריטי. אבל צריך לזכור שאני לא התאמנתי לריצות כמו 10K ואפילו יותר, אלא רק עד ל3K. יכול להיות שאם הייתי מתאמן ל10 הייתי עושה פחות אימוני כוח.

2. ברור שאם אתה מוסיף עוד אימון כוח זה בא בחשבון על אימון אחר. אי אפשר סתם ככה להוסיף עוד אימונים לתוכנית.

3. זה לא שיש איזשהי תוצאה מסוימת שממנה אתה צריך להתחיל לעבוד. אבל אני חושב שכל עוד אין לך כושר מינימאלי (נניח 50 ל10K) אין לך בשביל לחשוב על כוח, כי כרגע אתה צריך עוד לעבוד הרבה על הסיבולת.
אם כבר אתה מתחיל להתקרב ל40, או לרדת אותו, התוצאות כבר נהיות יותר רציניות ואפשר לשקול אימונים כאלה ברצינות. שוב פעם, זה גם תלוי הרבה במתאמן.

עבודה על הסיבי השריר הלבנים לא תשפיע לרעה על האדומים?
כמו שאי אפשר להיות גם רץ מרתון וגם משקולן?
או שזה קשור לחלוקה של זמן והתאוששות?

• פותח/ת השרשור

לא, כי אנחנו לא מדברים על להיות פאוארליפטר מקצוען, אנחנו מדברים על להתחזק.

לא, כי אנחנו לא מדברים על להיות פאוארליפטר מקצוען, אנחנו מדברים על להתחזק.

זה לא משפיע על התאי לוין? במקום שהם יהפכו להיות אדומים הם הופכים לבנים?
או שהכוונה היא לחזק את הקיימים?

כל עומס יגרור שינויים בפרופורציית הסיבים בשריר
העומס גורר ירידה בכמות סיבי השריר ה"מהירים" לטובת ה"בינוניים"

זה לא משנה באיזו צורה מגיע העומס

כשמורידים בעומס חל תהליך הפוך ופרופורציית סיבי השריר ה"מהירים" עולה ביחס למה שהייתה קודם לאימון(בגלל זה לפני תחרויות חשובות מורידים עומס ולא עושים אימוני משקולות)

כול עומס עובד על תאים אחרים בשריר זה מאד משנה אם העומס הוא סקוואט ל50 חזרות או RM1.
תסתכל בטבלות מPP.
88065964.jpg

24877032.jpg

מה המשמעות של "עובד על"?
אם אתה מדבר על דפוסי הפעלה של סיבי שריר אז זה לא קשור למה שאמרתי

עומס(כל עומס) יצור שינויים אדפטיביים בפרופורציית סיבי השריר
סיבי שריר "מהירים" יהפכו ל"בינוניים", לאחר הורדה בעומס יהיה תהליך הפוך

זאת אומרת שלא משנה איך אני מתאמן סיבי שרירים מהירים יהפכו לבינוניים?
אז אתה טוען שאי אפשר לפתח סיבי שריר מהירים כי כול עומס שאתה עושה לא משנה איזה יגרום להם להפוך לבינוניים?
תסתכל בטבלה של ריפטו.

גדילה וניצול יחידות מוטוריות.

אז אין פה סתירה
אתה יכול לאמן סיבי שריר לסבולת או להיפרטרופיה או לכל דבר אחר ואתה תצליח

ברגע שאתה יוצר עומס אתה משנה את פרופורציית הסיבים
אם למשל במנוחה\אחרי פגרה הפרופורציה 35-45-20 (35-מהירים, 45 בינוניים)
אז אחרי העלאה בעומס זה יכול לרדת ל30-50-20, לאחר ירידה בעומס תהיה חזרה לפרופורצייה טובה יותר מההתחלתית ולאחר מנוחה מוחלטת תהיה התכנסות לפרופורציה ההתחלתית

אין לי כח לחפש את המחקר הרלבנטי וממילא זה מה שספורטאים היו עושים במשך שנים גם ללא עדות מחקרית

הרעיון הוא שמשקולן צריך את הסיבים המהירים לכן היא ירצה פרופורציות שנוטות לטובת המהירים. ורץ מרצון ירצה הפוך.
השאלה היא אם פיתוח הסיבים הלבנים לא יפריע לפיתוח הסיבים האדומים. (יבואו בחשבון זה על זה)

הרעיון הוא שמשקולן צריך את הסיבים המהירים לכן היא ירצה פרופורציות שנוטות לטובת המהירים. ורץ מרצון ירצה הפוך.
השאלה היא אם פיתוח הסיבים הלבנים לא יפריע לפיתוח הסיבים האדומים. (יבואו בחשבון זה על זה)

הם יכולים לרצות מה שבא להם, הם יקבלו את מה שנקבע עפ"י המטען הגנטי שלהם

כל עוד אתה מוודא שאתה עובד בעומס שקטן או שווה לעומס המקסימלי שהגוף שלך מסוגל לשאת אז אין פה שום בעיה ולא תיכנס לאימון יתר

נראה לי שאתה מבלבל בין פיתוח תכונות שנחוצות עבור ספורטאים מסוגים שונים לשימוש בסיבי שריר שונים שמתרחש במהלך עבודה לפיתוח אותן תכונות

עריכה:
http://www.pponline.co.uk/encyc/spe...fibres-will-improve-an-athletes-sprinting-496?#

לצערי יש שם רק ציטוטים מהמחקר והרפרנסים לא מספקים

נערך לאחרונה:
אני עדין לא מבין איך אין הבדל בין סוגי עומס. איך עומס של ריצת מרתון שווה לגוף כמו עומס של RM1 בסקוואט? זה שתי צורות עבודה שונות שדורשות סיבים אחרים של שרירים.
כמו שמשקולנים לא רצים 10K כול יום כי הם לא צריכים לפתח את הסיבים שבכול מקרה לא משתתפים בתרגילים שהם עושים נראה לי שככה גם רצי מרתון.

המאמר שהבאת הוא על ריצת ספרינט שזה עבודה אנאירובית שהסיבים שעובדים שם זה כמו סיבים בסקוואט. אני לא מדבר על ספרינטים אלה על ריצות ארוכות ועבודה של סיבולת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית