- פותח/ת השרשור
אני מסכים איתך. בגלל לא זה המלצתי לאף אחד לקחת רק טירוזין אלא לשלב.כי לא בהכרח תהיה הפרשת קטכולמינים מוגברת בתנאים רגילים. אתה מוזמן להציץ ב-16089275. בניגוד לאפדרין\קפאין\חברים אחרים הוא precursor ולא פועל על ה-SNS\CNS. [הריי מי אמר ש-א' יש לגוף בעיה בייצור קטכולמינים בתנאים רגילים, ו-ב' שאין מספיק טירוזין למטרה זו בחלבון שאוכלים ביום יום...?]
ואפילו מה שאמור לפעול ישירות על הפרשת קטכולמינים לא בהכרח יביא לשיפור - המחקרים על אפדרין מראים שיפור מזערי אם בכלל בביצועים, כל עוד לא משלבים גם קפאין... כנראה בגלל פידבק שלילי. (או שקטכולמינים הם פשוט overrated לענייני ביצועים 🥷)
אגב, אני בעצמי מתסף בטירוזין וכו', אבל הנקודה היא שאל תבנו על זה יותר מידיי בשביל ביצועים נטו. אין מספיק מחקרים שבדקו והמחקרים שכן בדקו לא הראו תוצאות.
בנוסף- אני מסכים שזה פחות מדעי אבל יש כאן אפקט שאתה "מרגיש" אותו.
אגב, אני אמנם לא יכול לבדוק רמות נוראדרנלין בבית אבל כשאני לוקח את זה לחץ הדם שלי קופץ (משמע- זה עובד). עכשיו תגידו לי שקפאין גם מכווץ כלי דם, ואני אגיד לכם שנתקלתי לאחרונה בעבודות שהראו שהוא מרחיב (אני לא דוגל בדעה/עובדה הזאת אבל באמת ראיתי אנשים שהגיעו למסקנה הזאת מניסויים קליניים. לא יכול לספק רפרנס כי אלה עבודת דוקטורט ומאסטר שלא פורסמו עדיין). ככה שכלום לא באמת ידוע כמו בכל דבר שקשור בנוירופיזיולוגיה, אבל כל אחד שינסה את זה יגיד שזה עובד.