הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ קפאין וחטיפי אנרג'י

אורית18

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
5
19
0
בנוגע לקפאין, הפסקתי לפני חודש לשתות קפה, מתוך ידיעה שזה לא בריא, מצהיב את השיניים, ושהוא לא סופג את הוויטמיניים בגוף והורס אותם..
בכלל, למה כולם אומרים שהקפאין לא בריא? הוא באמת לא סופג את הוויטמינים בגוף?
איזה בעיות יש עם הקפאין?

אני פשוט נואשת לפעמים לקפה, ואני לא מכינה לי לצערי מהסיבות שאני חוששת מהן..
מה הבעיה עם הקפאין שכולם נמנעים מימנו?

ולגבי החטיפי אנרג'י, אני טיפה מהססת לגביהם, גם שמעתי שלמרות כל הוויטמינים הברזל והאבץ יש בזה גם כולסטרול ושומן רווי למרות שיש בזה מעט..
האם הם באמת חטיפי בריאות, והאם מומלץ לאכול אותם כשעה לפני אימון כושר?

סליחה על כל השאלות
אשמח למידע 😃

כמה קפה את שותה ביום?
אם את שותה 3-4 כוסות קפה ביום לא יקרה לך כלום. את האמת, מספיק שתכנסי לוואינט ותראי כמה מחקרים שפורסמו שזה כן בריא ולא בריא כדי להבין בפשטות שאפשר לצרוך את זה בכמות סבירה (כל יומיים יוצא מחקר חדש שאומר משהו אחר).

בנוגע לחטיפי אנרגיה: רובם הגדול של חטיפי האנרגיה מכילים דגנים מלאים ואגוזים, ולכן גם יש בהם שומן. מלבד זאת, חלקם גם מכילים כמות גדולה של סוכר. אם את אוכל חטיף אחד כזה אז לא יקרה שום דבר כחלק מהתזונה היומית שלך. במידה ואת אוכלת כמה חטיפים כאלה, אז כן, זה יכול להיות משמין.
בקיצור, שתי לך קפה עם חטיף אנרגיה והסירי דאגה מליבך 👋

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אהלן 😃
תודה קודם כל..

כן, אני גם רואה מחקרים בווינט ובגלל זה אני לא רואה כבר מה בו מועיל ומה מזיק

והחטיפי אנרגיה יש בכל אחד 2 שומן שזה מעט וגם ללא סוכר אלה ממתיקים מלאכותיים
יש את החטיפים עם ה80-90 קלוריות שזה עם סוכר אבל גם עם אותו אחוז שומן..

אז בעצם, אם אני יוכל במאזן חיובי שיתאים למה שאני צריכה זה יהיה אחלה
אבל מבחינה בריאותית החטיפים האלה באמת בריאים? כי לפי מה שראיתי יש בזה גם כולסטרול..

אהלן 😃
תודה קודם כל..

כן, אני גם רואה מחקרים בווינט ובגלל זה אני לא רואה כבר מה בו מועיל ומה מזיק

והחטיפי אנרגיה יש בכל אחד 2 שומן שזה מעט וגם ללא סוכר אלה ממתיקים מלאכותיים
יש את החטיפים עם ה80-90 קלוריות שזה עם סוכר אבל גם עם אותו אחוז שומן..

אז בעצם, אם אני יוכל במאזן חיובי שיתאים למה שאני צריכה זה יהיה אחלה
אבל מבחינה בריאותית החטיפים האלה באמת בריאים? כי לפי מה שראיתי יש בזה גם כולסטרול..
אין בעיה עם שתיית קפה רק לא 10 כוסות ברצץ כן..
כולסטרול זה שומן חיוני לגוף שצריך לצרוך פעילות תקינה של הגוף , מה שעוד חשוב כאן זה היחס בין LDL לHDL אבל זה טיפה מסופך ככה שאם אתה רואה כולסטרול אל תבהלי ותמנעי ממנו
כנ"ל לגבי השומנים אסור להגיע למצב שאת נמנעית משומנים..כ אולי טיפה יותר אפילו20% מקלוריות שלך אמור להגיע משומן כמובן לא יותר מדי שומן רווי אבל אסור להתנזר ממנו למה הוא חיוני בכמויות נכונות

אין בעיה עם שתיית קפה רק לא 10 כוסות ברצץ כן..
כולסטרול זה שומן חיוני לגוף שצריך לצרוך פעילות תקינה של הגוף , מה שעוד חשוב כאן זה היחס בין LDL לHDL אבל זה טיפה מסופך ככה שאם אתה רואה כולסטרול אל תבהלי ותמנעי ממנו
כנ"ל לגבי השומנים אסור להגיע למצב שאת נמנעית משומנים..כ אולי טיפה יותר אפילו20% מקלוריות שלך אמור להגיע משומן כמובן לא יותר מדי שומן רווי אבל אסור להתנזר ממנו למה הוא חיוני בכמויות נכונות

כולסטרול זה לא שומן...

בנוגע לקפאין, הפסקתי לפני חודש לשתות קפה, מתוך ידיעה שזה לא בריא, מצהיב את השיניים, ושהוא לא סופג את הוויטמיניים בגוף והורס אותם..

מצהיב את השיניים זה אחלה מיתוס, לא ראיתי שום דבר שמתייחס לזה אי פעם.
לא סופג ויטמנים? הוא משתן וזה כל הסיפור שלו אין לו השפעה ישירה על ספיגה של ויטמנים שלזה אחראי השומן שאנו אוכלים וחלק מכך ויטמין D לספיגת הסידן כדוגמא.

בכלל, למה כולם אומרים שהקפאין לא בריא? הוא באמת לא סופג את הוויטמינים בגוף?
איזה בעיות יש עם הקפאין?

אין שום בעיה עם קפיאין במינון נורמאלי (עד 9 מ"ג פר קילו משקל עם מספיק נוזלים באותו היום פרט לקפיאין עצמו)

אני פשוט נואשת לפעמים לקפה, ואני לא מכינה לי לצערי מהסיבות שאני חוששת מהן..
מה הבעיה עם הקפאין שכולם נמנעים מימנו?

נמנעים ממנו רק אנשים שמקשיבים לאנשים מפגרים באינטרנט,טלויזיה וכל אחד שאוהב לחלוק את ההמצאות החכמות שלו לעולם כולו ללא כל ביסוס.

ולגבי החטיפי אנרג'י, אני טיפה מהססת לגביהם, גם שמעתי שלמרות כל הוויטמינים הברזל והאבץ יש בזה גם כולסטרול ושומן רווי למרות שיש בזה מעט..
האם הם באמת חטיפי בריאות, והאם מומלץ לאכול אותם כשעה לפני אימון כושר?

אני אחזור שוב על דבר שאמרתי אלפי פעמים, אין דבר כזה מאכל בריאות או מזון בריא, יש מזון נכון למען מטרה מסויימת או מזון בעלי ערכים כאלה ואחרים. זה שהוסיפו לזה איזה ויטמין או מינרל לא הופך את זה למזון אידיאלי או מה שזה לא יהיה. חטיפי "אנרגיה" זה סה"כ פחממה בצורת מלבן עם פיצפוצים וטעמים מוזרים, הפרופיל ויטמנים ומינרלים שם ממש מצחיק לעומת מה שבן אדם ממוצע צריך ביום ולא הייתי מייחס לזה הרבה חשיבות אם בכלל, בסלט של 3 ירקות עם אותו ערך קלורי אפשר להוציא פי 1000% יותר ויטמנים ומינרלים מהחטיפים הללו, יגידו הכל כדי שאנשים יקנו זה תמיד נחמד למי שלא מבין ורוב האוכלוסיה כזו וככה מגלגלים המון כסף - שיווק (נושא דיי מעניין מי שרוצה ללכת ללמוד אותו).

סליחה על כל השאלות
אשמח למידע 😃
🤪🤪🤪

קפאין מפריע משמעותית לספיגת ברזל.לסידן הוא לא מפריע להיספג הוא מגביר את ההפרשה שלו בשתן. אני כמעט בטוח שגם לויטמין B12/ חומצה פולית הוא מפריע בספיגה, לא בטוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית