הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני צריך להביא איתי טפסים לשדה תעופה?

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
אני קיבלתי את כל האישורים בבסיס לטיסה להולנד, היום אני טס.
כשמילאתי את הטופס אמרו לי שלא צריך להביא איתי אישור מיוחד לשדה תעופה, זה נכון?
מישהו כבר התנסה בזה?

• פותח/ת השרשור
האישור אמור להיות מוזן במערכת, אבל הייתי מביא לכל מקרה.

זה הקטע האישורים נשארו אצל המשקיות ת"ש..הייתי צריך להביא

פאניק:
אני כבר חצי שנה בצבא, חזרתי לפה לפני 7 חודש

זה הקטע האישורים נשארו אצל המשקיות ת"ש..הייתי צריך להביא

פאניק:
אני כבר חצי שנה בצבא, חזרתי לפה לפני 7 חודש
אז גם ככה אין הרבה מה לעשות. נקווה שזה מעודכן במערכת, ב-99% מהפעמים היא לא מוציאה אישור לפני שהיא מעדכנת במערכת ככה שאין לך הרבה מה לדאוג.

• פותח/ת השרשור
עכשיו שאלתי את הקצין מודיעין אצלנו, הוא אומר לי שאפילו חייל יכול לטוס בלי אישור והצבא לא ישים לב לזה עד שיהיה נפקד.
זאת אומרת שבשדה תעופה לא שמים עין עלייך כל עוד אתה לא נפקד..זה נראה לי קצת הזוי

נערך לאחרונה:
יש מצב האמת (למרות שלא הייתי מנסה את זה), אם אני לא טועה המערכת הצה"לית לא מחוברת לאזרחית ברמה של עדכונים (כלומר הם רק יכולים לראות מי יוצא ונכנס, אבל יכולים להשפיע רק דרך צו, כמו במקרה של נפקדות). אבל אם קצין המודיעין אמר לך שזה בסדר לא הייתי שובר את הראש. מתי אתה טס?

• פותח/ת השרשור
כן הם לא מחוברים ברמה של עדכונים ממה שהבנתי..אבל עדיין היה כמובן יותר חכם להשאיר את האישורים, טוב לא חשוב.
אני טס היום ב00:30

אאאווווו... נסיעות לחו"ל בשירות זו ההתמחות שלי!

קודם כל אתה בטח טס להורים אם נותנים לך לצאת בשנה הראשונה של השירות.
שנית, אתה עובר חלק בביקורת דרכונים, הם אחר כך מדווחים לצבא, שמעביר ליחידה שלך, והם מוודאים שאכן הוזנה לך הנסיעה לחו"ל במערכות כוח אדם. מה שכן אולי יהיה לך סרט קטן כשתחזור לבסיס כמו שהיה לי באוקטובר, בגלל שהטיסה שלך ב- 00:30, כי את הנסיעה בטח הזנת לתאריך ה- 16.1 (הגיוני, כי זה תאריך הטיסה שלך) אבל בפועל אתה תעבור ב- 15.1 בביקורת דרכונים (מה לעשות שמגיעים לשדה תעופה כמה שעות לפני הטיסה...), וזה מבחינתם אומר שיצאת מהארץ ב- 15.1. יכול להיות שתצטרך קצת לצעוק "זה הזמן שהייתי בדיוטי פרי! לא בחו"ל." אבל זה בקטנה.

בגדול, אם טסת בלי אישור לא תהיה לך בעיה בשדה תעופה, זה סתם לא יהיה נעים כשתחזור לבסיס וישפטו אותך ותהיה מרותק לבסיס בערך עד הפעם הבאה שתרצה לטוס למשפחה.

אולי המש"קית ת"ש מטפלת במקרה שלך כי מדובר בנסיעה למשפחה, אבל בגדול זה בתחום האחריות של משאבי אנוש. הכי טוב היה לברר מולם אם הוזן לך היתר יציאה לחו"ל במערכת.

הכי הכי חשוב, תהנה!

• פותח/ת השרשור
אאאווווו... נסיעות לחו"ל בשירות זו ההתמחות שלי!

קודם כל אתה בטח טס להורים אם נותנים לך לצאת בשנה הראשונה של השירות.
שנית, אתה עובר חלק בביקורת דרכונים, הם אחר כך מדווחים לצבא, שמעביר ליחידה שלך, והם מוודאים שאכן הוזנה לך הנסיעה לחו"ל במערכות כוח אדם. מה שכן אולי יהיה לך סרט קטן כשתחזור לבסיס כמו שהיה לי באוקטובר, בגלל שהטיסה שלך ב- 00:30, כי את הנסיעה בטח הזנת לתאריך ה- 16.1 (הגיוני, כי זה תאריך הטיסה שלך) אבל בפועל אתה תעבור ב- 15.1 בביקורת דרכונים (מה לעשות שמגיעים לשדה תעופה כמה שעות לפני הטיסה...), וזה מבחינתם אומר שיצאת מהארץ ב- 15.1. יכול להיות שתצטרך קצת לצעוק "זה הזמן שהייתי בדיוטי פרי! לא בחו"ל." אבל זה בקטנה.

בגדול, אם טסת בלי אישור לא תהיה לך בעיה בשדה תעופה, זה סתם לא יהיה נעים כשתחזור לבסיס וישפטו אותך ותהיה מרותק לבסיס בערך עד הפעם הבאה שתרצה לטוס למשפחה.

אולי המש"קית ת"ש מטפלת במקרה שלך כי מדובר בנסיעה למשפחה, אבל בגדול זה בתחום האחריות של משאבי אנוש. הכי טוב היה לברר מולם אם הוזן לך היתר יציאה לחו"ל במערכת.

הכי הכי חשוב, תהנה!

תודה רבה על כל המידע 😃
אז רגע, לא צריך להביא איתי טפסים?
ולמה זאת ההיתמחות שלך? ^^

חיים:
תודה רבה, כן המזה אוויר יהיה נוח

אין צורך בשום טפסים.

וזו ההתמחות שלי כי רק בשלושה חודשים האחרונים הייתי פעמיים בחו"ל. אמנם כרגע בקבע, אבל גם בחובה טסתי.

• פותח/ת השרשור
תודה
וטסת הרבה למה לא, אבל לא יודע מה איתך עד שהשגתי את כל האישורים לקח איזה שבוע..חתיכת כאב ראש

אני טסתי פעמיים בסדיר. אף פעם לא היו בעיות ולא לקחתי שום אישור.

בעיקרון בשנה הראשונה אי אפשר לצאת ללא דח"ש.
כנראה שזה לא נכון למי שאחד ההורים גר בחו"ל והוא נוסע אליו.
אבל אני לא מש"קית כוח אדם, ולא קצינת ת"ש אז אני לא מכירה את כל המקרה קצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית