הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר איזון משמעותי בין בייספ ימין לשמאל

donofek

מושעה
222
1
נק' מוניטין:
14
222
1
אהלן.. לפני כמה שנים עוד שהיתי בבית ספר נפלתי על היד וכל פרק כף היד התעקם לי
מאז היד לא חזרה להיות 100 אחוז כמו שהייתה לפני.. הבעייה היחידה שנוצרה מכל זה זה שאני לא יכול לסובב את כף היד סיבוב מלא.. אבל נעזוב את זה
בקיצור הגעתי כרגע למצב שאני אחרי מאסה עם בייספ שמאל יותר גדול משמעותית מבייספ ימין עקב זה שאני מוגבל בתנועה ביד
עד היום כבר שנתיים שהיתי עובד על יד קידמית ימין (היד הפצועה) הרגשתי גירוי ושהשריר בפאמפ וחשבתי שהכל בסדר ואני עובד על כל הבייספ ב100 אחוז
לאחרונה גיליתי את התרגיל פטישים.. ואני עושה אותו ביד ימין ואני מרגיש שהוא ממש עובד לי על כל האיזור משהו שלא היה לפני
בקיצור אני במצב כרגע שיד שמאל יותר גדולה מימין עקב חוסר בגירוי של השריר
ואני בחיטוב.. יש איזה דרך לאזן את זה?

כן יש דרך ...

תפסיק להתעסק בקקה

נשמע שהתוכנית שלך בנויה על הפנים.. איך אתה עובד?
מתעסקת בטפל ולא בעיקר

• פותח/ת השרשור
כן יש דרך ...

תפסיק להתעסק בקקה

נשמע שהתוכנית שלך בנויה על הפנים.. איך אתה עובד?
מתעסקת בטפל ולא בעיקר
אני עובד AB
על היד קידמית אני עובד עם מוט W בעמידה
וכפיפת מרפקים בישיבה
עכשיו הוספתי את הפטישים בשביל לתת פיניש ויותר גירוי ליד החלשה

מתעסק בטפל ולא בעיקר? מה זה עיקר בשבילך? מה אתה רוצה תגיד לי אני בא ומספר פה שהידיים שלי לא בפרופורציות ומחפש יעוץ איך לאזן את זה ואתה אומר לי שאני מתעסק בקקה?

כה כי להתעסק עם זה זה להתעסק בקקה
וכן לעשות 3 תרגילים ליד קידמית זה להתעסק בקקה
וכן המחשב שהוספה של עדו רתגיל בצורה קצת שונה [בישיבה,עמידה,על הברכיים/בדאמבל,מוט,מוטW,כבלים] זה להתעסק בקקה

אני יכול להניח שאתה לא מרים משקלים כבדים דמי בסקוואט,דדליפט,בנץ' פרס,חתירה
כמה אתה מרים בהם? [אם אתה בכלל מבצע אותם]

ההמלצה לשי אלייך זה להתחיל להתאמןכ מו שצריך עם תוכנית מאורגנת נכון ולא תוכנית סטייל:
"ימים אקראיים + תרגילים אקראיים על כל שריר בנפרד"
אלה עם קצת יותר מחשבה מבחינת נפח,עצימות,התאוששות.. והכי חשוב... התקדמות

SS או 5X5/טקסס מטהוד

יתאימו [SS הכי תתאים כנראה לרמה שלך]

• פותח/ת השרשור
כמה הבדל יש בין יד ימין לשמאל?
(ולא, התשובה היא לא תמיד ״תעשה ss״).
מה הכוונה לכמה? אני לא יכול למדוד לך את זה
אבל יד שמאל יותר מלאה מבייספ ימין.. השאלה אם עכשיו שאני בחיטוב יש משהו לעשות כי אני במצב של פירוק ולא של בניה
או לחכות למאסה הבאה? אבל אז אם אני אגדל בשמאל וגם ימין עדיין ימין תהיה בפיגור
מה אפשר לעשות?

סרט מדידה + יד = > מדידה

בגדול לפי דעתי עבודה על מצב של דיספרופורציה הגיוני לעבוד שווה. אשמח לשמוע גם דעות אחרות.

לדוגמא: אם ב5X5 בתרגיל עזר החלטת לעבוד על יד קדמית 8 חזרות עם משקולת יד תעשה בשתי הידיים אפילו שהיד ה"חזקה" יכולה לעשות יותר. לאורך זמן זה עבור להשתפר.

תמיד יכול להיות שההבדל הוא גנטי בלבד עד שמבינים מהו באמת הפער.. כפי שצוין אתה צריך לתת את היקפי הידיים ואפילו להעלות תמונה זה מבורך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית