יש הרבה אנשים שמבחינת הגודל הם לוקחים אותי אבל בחוזק אני לוקח אותם....
גם אני שוקל 86 וכמעט לא רואים עליי ואין לי מושג למה
כי אתה קיבוצניק
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יש הרבה אנשים שמבחינת הגודל הם לוקחים אותי אבל בחוזק אני לוקח אותם....
הקשר הוא שהשריר יכול להפיק יותר כח כאשר הוא יותר מפותח.מה קשור שריר גדול יותר = שריר חזק יותר?
יש לי חבר עם יד יותר גדולה ממני והיא יותר שרירית ואני עדיין יותר חזק ממנו...
מה קשור?
כח זה גם פקטור של כמה מערכת העצבים המרכזית שלך מגיבה מהר לעומסים.ככל שהשריר יותר גדול ככה אפשר להפיק ממנו יותר כוח??
לא ידעתי
זה לא קשור למבנה האנטומי של השריר לה יותר למבנה האנטומי של המפרק והחיבור של השריר לגידים. פקטור של כוח תלוי בכמה השריר מפותח וכמה מערכת העצבים שלך יכולה להסתגל לעומס.בסדר הוא עובד על זה גם.
אבל יש עוד משתנים מלבד גודל שריר..גם האורך שלו וכו' אתה יודע את זה כבר אני לא צריך להגיד לך..
כי כנראה מערכת העצבים שלך מגיבה טוב לעומסים. אבל אתה לא גודל כי (תזונה לקויה אין מספיק מנוחה תכנית אימונים לא אופטימלית להיפוטרופיה) וכן טקסס ריפטו SS וכל זה אלה תכניות שפחות מתאימות לגדילה לא משנה כמה תקפצו פה.יש הרבה אנשים שמבחינת הגודל הם לוקחים אותי אבל בחוזק אני לוקח אותם....
גם למתאמן מתחיל?הקשר הוא שהשריר יכול להפיק יותר כח כאשר הוא יותר מפותח.
כח זה גם פקטור של כמה מערכת העצבים המרכזית שלך מגיבה מהר לעומסים.
זה לא קשור למבנה האנטומי של השריר לה יותר למבנה האנטומי של המפרק והחיבור של השריר לגידים. פקטור של כוח תלוי בכמה השריר מפותח וכמה מערכת העצבים שלך יכולה להסתגל לעומס.
כי כנראה מערכת העצבים שלך מגיבה טוב לעומסים. אבל אתה לא גודל כי (תזונה לקויה אין מספיק מנוחה תכנית אימונים לא אופטימלית להיפוטרופיה) וכן טקסס ריפטו SS וכל זה אלה תכניות שפחות מתאימות לגדילה לא משנה כמה תקפצו פה.
גם למתאמן מתחיל?
איך זה שעשיתי ABCDE במשך שנתיים והעליתי 11 קילו ועכשיו בתוכנית כוח עליתי 15 קילו בארבע חודשים?(וגם אני בשלב יותר מתקדם של האימונים מה שאמור להיות גורם מקשה בעליה)
זה שעשית ABCDEFG אומר משהו בכלל? רק בגלל שזה ספליט קונבנציונאלי אומר שזאת תכנית טוב לפיתוח גוף? ממש ממש לא. אני לא אומר שאי אפשר לעלות מסה עם תכנית כח אפשר בהחלט אבל זה לא אידיאלי. אני לדוגמא מגיב טוב יותר לתכניות עם ווליום בינוני אבל היו לי תוצאות מעולות גם עם תכניות HIT עשיתי בעבר גם 5X5 ולא היו תוצאות משהו. כל אחד מגיב שונה לתכניות שונות. שוב אחי 15 קילו בארבעה חודשים זה הרוב שומן ומים והגוף לא מסנתז שריר בכזאת מהירות זה לא עובד ככה אחינו גם אם אתה על חומרים זה מספר מעל הממוצע.
זה שעשית ABCDEFG אומר משהו בכלל? רק בגלל שזה ספליט קונבנציונאלי אומר שזאת תכנית טוב לפיתוח גוף? ממש ממש לא. אני לא אומר שאי אפשר לעלות מסה עם תכנית כח אפשר בהחלט אבל זה לא אידיאלי. אני לדוגמא מגיב טוב יותר לתכניות עם ווליום בינוני אבל היו לי תוצאות מעולות גם עם תכניות HIT עשיתי בעבר גם 5X5 ולא היו תוצאות משהו. כל אחד מגיב שונה לתכניות שונות. שוב אחי 15 קילו בארבעה חודשים זה הרוב שומן ומים והגוף לא מסנתז שריר בכזאת מהירות זה לא עובד ככה אחינו גם אם אתה על חומרים זה מספר מעל הממוצע.
גם למתאמן מתחיל?
איך זה שעשיתי ABCDE במשך שנתיים והעליתי 11 קילו ועכשיו בתוכנית כוח עליתי 15 קילו בארבע חודשים?(וגם אני בשלב יותר מתקדם של האימונים מה שאמור להיות גורם מקשה בעליה)
אני עכשיו באותו אחוז שומן שסיימתי איתו את המאסה הקודמת.ואתה יכול לראות את זה לפי ההפרדות לדעתי.זה שעשית ABCDEFG אומר משהו בכלל? רק בגלל שזה ספליט קונבנציונאלי אומר שזאת תכנית טוב לפיתוח גוף? ממש ממש לא. אני לא אומר שאי אפשר לעלות מסה עם תכנית כח אפשר בהחלט אבל זה לא אידיאלי. אני לדוגמא מגיב טוב יותר לתכניות עם ווליום בינוני אבל היו לי תוצאות מעולות גם עם תכניות HIT עשיתי בעבר גם 5X5 ולא היו תוצאות משהו. כל אחד מגיב שונה לתכניות שונות. שוב אחי 15 קילו בארבעה חודשים זה הרוב שומן ומים והגוף לא מסנתז שריר בכזאת מהירות זה לא עובד ככה אחינו גם אם אתה על חומרים זה מספר מעל הממוצע.
בכיתה יא' הייתי עובד במאפייה ,שהייתהנמצאת ליד פיצריה,כמות הפיצות והלחמים שכנכנסה לי לגוף באותה שנה לא יכולה להיספר.מסכים. לאנשים יש ציפיות מאוד גבוהות מכמה הם יעלו שריר עם כל מני תוכניות.
אם כבר SS, זה מזכיר לי את הבחור הזה מהפורום של ריפ. נראה לי זאק. אם אני זוכר נכון הם די התלהבו בכמה הוא עלה במשקל בזמן יחסית קצר.
לדעתי יש פער בין המספרים על הנייר לבין התוצאות בשטח.
לא אומר שזה רע, או שתוכניות כוח לא טובות, או שתוכניות "מסה" כן טובות... אבל אנשים צריכים להיות ראלים לגבי מה הם ישיגו.
---------- התגובה התווספה ב 14:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:53 ----------
לדעתי? בדוגרי? זה פשוט בעיקר בגלל שכנראה חפרו לך שצריך לאכול ולשתות חלב או וואט-אבר מה שזה לא יהיה... אכלת הרבה.
תמיד מצחיק שמצד אחד אומרים "צריך לבחור מה שעובד עליך" מבחינת היפרטרופיה ומצד שני קובעים שתוכניות כוח זה לא מה שיעבוד עליך.
חחחח כל כך צודק.תמיד מצחיק שמצד אחד אומרים "צריך לבחור מה שעובד עליך" מבחינת היפרטרופיה ומצד שני קובעים שתוכניות כוח זה לא מה שיעבוד עליך.
קודם כל כן הבאתי מאמר כזה. אתה מוזמן לחפש בפוסטים שלי בפורום אימונים.אני עכשיו באותו אחוז שומן שסיימתי איתו את המאסה הקודמת.ואתה יכול לראות את זה לפי ההפרדות לדעתי.
וגם אם עליתי 5 קילו שומן 5 קילו נוזלים ו5 קילו שריר.
ב4 חודשים זה מה שעליתי בכמעט שנה אבל רק ב4 חודשים.
ואני מכיר דיי הרבה מקרים כמו שלי.
זה לא שיש לי בעיה להאמין לך,אני פשוט חושב שזה לא נכון כי הדיונים האלה התנהלו המון פעמים.
יש לך אולי מחקר בנושא שלקחו מתאמנים מתחילים ונתנו להם תוכנית כוח ותוכנית היפרטרופיה והם גדלו יותר בהיפרטרופיה?אם כן אני מבקש שתביא זה נשמע לי מעניין.
בכיתה יא' הייתי עובד במאפייה ,שהייתהנמצאת ליד פיצריה,כמות הפיצות והלחמים שכנכנסה לי לגוף באותה שנה לא יכולה להיספר.
דבר אחד שאני שם לב אליו זה שתמיד מחפשים תשובה החלטית ע"י מחקר כזה או אחר. אין דבר כזה החלטי בתחום הזה. מה שעובד עליך לא בהחרח יעבוד על חבר שלך ולהיפף מה שכן יש קווים מנחים שאפשר לגבות במחקר כזה או אחר ותהליכים פיזיולוגים שעליהם אין ויכוח זה לא אומר שהתגובה לתכניות שונות לא תהיה טובה יותר או פחות לתכנית כזאת או אחרת.תמיד מצחיק שמצד אחד אומרים "צריך לבחור מה שעובד עליך" מבחינת היפרטרופיה ומצד שני קובעים שתוכניות כוח זה לא מה שיעבוד עליך.
עדי יש לך פורמטים (אקסל או משהו דומה) לתוכניות כאלה במסה ובחיטוב?
ושאלה נוספת - אילו תוכניות היית ממליץ לבצע בתקופת החיטוב?
קודם כל כן הבאתי מאמר כזה. אתה מוזמן לחפש בפוסטים שלי בפורום אימונים.
אני יכול להגיד לך כמעט בוודאות ש 5 קילו שריר בארבעה חודשים זאת תוצאה טובה מאוד למישהו על חומרים. קשה לי להאמין שאפשר לעשות את זה טבעי. אלה עם כן אתה פלקס ווילר או פיל הית וגם הם על חומרים חחח. תבין אחי אני לא בא לזלזל או משהו אבל ב 90% מהמקרים אנשים נותים להפריז במה שהם רואים על עצמם. ועוד משהו אין שום דרך לדעת כמה עלית בשומן או במים ובטח לא לחלק את זה 5\5\5 אלה אם כן אתה נשקל במיכל מים וגם על התוצאה הזאת אפשר להתווכח.
דבר אחד שאני שם לב אליו זה שתמיד מחפשים תשובה החלטית ע"י מחקר כזה או אחר. אין דבר כזה החלטי בתחום הזה. מה שעובד עליך לא בהחרח יעבוד על חבר שלך ולהיפף מה שכן יש קווים מנחים שאפשר לגבות במחקר כזה או אחר ותהליכים פיזיולוגים שעליהם אין ויכוח זה לא אומר שהתגובה לתכניות שונות לא תהיה טובה יותר או פחות לתכנית כזאת או אחרת.
למה אתה נתפס לעניין המתאמן המתחיל? מתאמן מתחיל הכל יעבוד עליו. אני מדבר על העיניין העקרוני לא משנה אם הוא מתאמן מתחיל או מתקדם זה לא רלוונטי.מחקר שאומר שלמתאמן טבעי מתחיל תהיה יותר גדילה מתוכנית "היפרטרופיה" מאשר תוכנית כוח?