הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספרים מומלצים ללימוד פיזיקה 5 יחידות

scott steiner

משתמש מתחיל
267
0
נק' מוניטין:
75
267
0
מישהו פה במקרה יודע איזה ספרים כדאי לי ללמוד אותם בשביל ללמוד לבגרות פיסיקה 5 יחידות?

• פותח/ת השרשור
סיימתי תיכון כבר ב2008
אני בצבא ומסיים עוד 10 חודשים ואני רוצה להבחן בקיץ בפיסיקה 5 יחידות לקראת הלימודים בהנדסה כימית בטכניון וכמו שידוע לי רצוי רקע בפיסיקה.למדתי בתיכון במגמת ביוטכנולוגיה 5 ביולוגיה 5 כימיה 5 ביוטכנולוגיה ולא איפשרו לי גם 5 פיסיקה כי זה עומס ענקי אז לא מאשרים וחשבתי להשלים ממזמן רק שעכשיו יש לי גם תמריץ.

אני צריך ספרים שבזכותם אוכל לקבל את החומר הכי טוב לבגרות,ללמוד לבד אני מעולה בזה ואת כל הבגרות שלי למדתי לבד בבית עם ספרים ובלי לבוא לבית ספר

תודה

הספרים של יורם אשל (כולל ספרי הפתרונות).

• פותח/ת השרשור
זה סדרת ספרים שהם ל5 יח' פיסיקה או שזה סדרה של כמה מקצועות שונים וצריך ספציפית לדעת את השמות שלהם ואת השייכות שלהם לפיסיקה?

הבנתי שיש גם שאלון של מעבדה ב5 יחידות,מה אני עושה במצב שאני לא למדתי את זה במגמה ולא עשיתי מעבדות?

נערך לאחרונה:
אני למדתי ולומד 5 יחידות פיסיקה בבית ספר עם הספרים האלו:
מכניקה ניוטונית חלק א'+ב' של עדי רוזן.
קרינה וחומר: אופטיקה גיאומטרית+גלים ואופטיקה פיסיקלית של דוד זינגר.
חשמל ומגנטיות כרך א'+ב'.
זה 6 ספרים(~160 עמוד כל אחד) שיש בהם הסברים ותרגילים. תעשה חיפוש בפורום נראה לי שדיברו על זה פעם.
אה, ויש מעבדה. יש ספר של לקט ניסויים אבל לא נראה לי שתוכל למצוא את הכלים לעשות אותם.

• פותח/ת השרשור
בשאלון של מעבדה אני חייב לעשות ניסויים בעצמי או שאני פשוט יכול למצוא דוחות מעבדה או ספר ניסויים כמו שאמר מנשה ועל פיו להבחן כאילו כן עשיתי ניסויים?כי אם לא אין לי טעם בכלל ללמוד את זה ב5 יחידות כי אחרי הכל מעבדה זה 20 אחוז

לך לתיכון שלך ודבר עם המורה לפיסיקה שם שיתן לך לשחק קצת במעבדה. החלק הזה הוא ממש בדיחה וחבל לוותר בגללו על הבגרות.

בשאלון של מעבדה אני חייב לעשות ניסויים בעצמי או שאני פשוט יכול למצוא דוחות מעבדה או ספר ניסויים כמו שאמר מנשה ועל פיו להבחן כאילו כן עשיתי ניסויים?כי אם לא אין לי טעם בכלל ללמוד את זה ב5 יחידות כי אחרי הכל מעבדה זה 20 אחוז
יש טעם ללמוד, להיפך שאלון מעבדה הוא החלק הקל לרוב הנבחנים. אתה יכול לקנות את לקט הניסויים כדי לתרגל ניסויים, אתה סך הכל צריך להיות מתורגל לעשות ניסויים,לנתח אותם ולענות על השאלות. שאלון מעבדה כל שנה הוא שונה ואתה לא יכול לדעת על איזה ניסוי תיפול. בכל מקרה, כמו שהציעו לך כבר תלך לבית ספר שלמדת בו ותבקש עזרה בנוגע לזה.

• פותח/ת השרשור
הבית ספר שלמדתי בו נסגר ויש לי אפשרות לעשות בגרויות בבית ספר אחר בעיר ולא נראה לי שהם יתנו לי יותר מדי עזרה במעבדות שלהם.מקסימום אני אקנה ספר ניסויים ואלמד את כל הניסוים ואני מאמין שככה יהיה לי ניסיון בחשיבה במעבדה ויהיה בסדר.

הספרים שלו באמת טובים
לפי מה שאני זוכר יש 2 ספרים:
חשמל ומגנטיות (+ספר תשובות)
מכניקה (+ספר תשובות)

יש עוד משהו שלו לבגרות בפיזיקה?

לא שידוע לי, אבל אני את הבגרות עשיתי לפני 10 שנים...שני הספרים האלו הם הספרים שהתכוונתי אליהם. כדאי מאוד לקנות גם את ספרי הפתרונות.

זהו גם אני זכרתי שיש רק את זה
זה אמור לכסות את כל החומר ל5 יחי' אם אני לא טועה בפיזיקה

אני כרגע לומד בכיתה יא אז אני יכול להמליץ בשביל מכניקה.
ברמת העיקרון בשביל תרגול לקראת מבחן הייתי ממליץ על ספרים של לקט מבחני בגרות
לי יש את של 2009, והוא כולל תשובות.
אבל בשביל ללמוד את החומר קודם הייתי ממליץ על מכניקה ניוטונית. יש לו 2 כרכים, אחד של ילד שזורק כדור לילד אחר ואחד של טיל.
אנחנו קנינו גם את הספר מתכונות של דני עובדיה שיש בו הרבה תרגילים טובים, אבל אין הסבר לתשובות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית