הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת על האנג קלין שלי מהיום

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
כמה וידיאו של העבודה מההאנג היום, מקווה לביקורת בעיקר מהמשקולנים בפורום.
אני יודע שאת המרפקים אני צריך להרים יותר, אני שוכח את זה בדרך כלל אבל זה פרט שולי של סוף העבודה לדעתי. איך המשיכה? חלק מהחזרות יצאו לי ריוורס קרל אני יודע:angry:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תודה על התגובה.
ברור לי שהתנועה היא לא קפיצה, אבל דרך הלימוד היא לחשוב על קפיצה (שוב, אני לומד מהספר. הספר אומר לקפוץ, אחרי שלומדים למשוך מהקפיצה אפשר לתקן מה שלא טוב).

אני אשתדל לצלם מהצד יותר, חשבתי שצריך לצלם מאלכסון כדי שיראו את המרפקים.
בגדול אתה אומר שהמשיכה בסדר ולהעלות את המשקל?

נ.ב
לא דיברתי על כמה הוא סוס או לא סוס ביחס אליי, דיברתי על איך נראה פאוורקלין של 130 קילו לעומת האנג של 43 (95 ליברה), יחי ההבדל...

שוב, לדעתי לחשוב על קפיצה זה הרבה פחות יעיל מאשר לחשוב על התיישרות וכניסה תחת המוט. זה גם תאור יותר טוב של מה שצריך לקרות. בכל אופן, כמו שאמרתי, לא ראיתי אצלך איזו קפיצה לשמיים, אז אנחנו חופרים בזה סתם כרגע.

צלם קצת יותר מהצד, שיהיה אפשר לראות יותר טוב מה קורה כשאתה מתיישר ומה המרחק של המוט מהגוף. עצרתי פה ושם את הסרטים באמצע, הדברים לא מושלמים (יש קצת משיכה עם הידיים מוקדם מידי, לא מתיישר מספיק לפעמים) אבל עד כמה שאפשר להגיד את זה מלראות סרטונים, זה שלב שכבר אפשר להתחיל להוסיף משקל (לא מהר מידי) וחלק מהטעויות יסתדרו עם הנסיון. לפעמים לעבוד עם משקל מעט יותר מאתגר יכול לחדד כל מיני דברים שלא מרגישים עם משקל קל.

הכוונה שלי לגבי הבחור היא שאם הוא היה רוצה לקפוץ עם המשקל, תאמין לי שהוא היה יכול. זה לא שהוא לא קופץ כי זה כבד.

פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ
כל מי שחושב שהוא הוא יודע לעשות קלין
שיבוא למטווח האולימפי בהרצליה
עד סוף שבוע הבא
אני רוצה לראות מי מבין ומי לא
ו אובר פוואאר
על זה נאמר עבדיטיות

• פותח/ת השרשור
שוב, לדעתי לחשוב על קפיצה זה הרבה פחות יעיל מאשר לחשוב על התיישרות וכניסה תחת המוט. זה גם תאור יותר טוב של מה שצריך לקרות. בכל אופן, כמו שאמרתי, לא ראיתי אצלך איזו קפיצה לשמיים, אז אנחנו חופרים בזה סתם כרגע.

צלם קצת יותר מהצד, שיהיה אפשר לראות יותר טוב מה קורה כשאתה מתיישר ומה המרחק של המוט מהגוף. עצרתי פה ושם את הסרטים באמצע, הדברים לא מושלמים (יש קצת משיכה עם הידיים מוקדם מידי, לא מתיישר מספיק לפעמים) אבל עד כמה שאפשר להגיד את זה מלראות סרטונים, זה שלב שכבר אפשר להתחיל להוסיף משקל (לא מהר מידי) וחלק מהטעויות יסתדרו עם הנסיון. לפעמים לעבוד עם משקל מעט יותר מאתגר יכול לחדד כל מיני דברים שלא מרגישים עם משקל קל.

הכוונה שלי לגבי הבחור היא שאם הוא היה רוצה לקפוץ עם המשקל, תאמין לי שהוא היה יכול. זה לא שהוא לא קופץ כי זה כבד.
הבנתי, תודה.

פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ
כל מי שחושב שהוא הוא יודע לעשות קלין
שיבוא למטווח האולימפי בהרצליה
עד סוף שבוע הבא
אני רוצה לראות מי מבין ומי לא
ו אובר פוואאר
על זה נאמר עבדיטיות

לא זורקים אותכם משם? 😉

תומר, וכל השאר: אף אחד לא אמר שהקלין שלו מושלם, ואף אחד לא אמר שהוא צריך להראות כמו קפיצה. קפיצה זה רק רמז שבעזרתו מלמדים triple extension. ויש יותר מדרך אחת ללמוד את זה, תרגעו.

• פותח/ת השרשור
האנג קלין מהיום

1st set
2nd set
3rd set
4th set
5th set

בבקשה שבו על זה 5-6 דקות ותנו תגובה עניינית, זה סירטונים של 3 חזרות בכל פעם זה לא ארוך לצפייה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא מומחה אבל אני אזרוק דבר אחד:
תסתכל על הרגליים שלך ושים לב שבזמן הקפיצה אתה עושה "donkey kick" כלומר מעיף אותם אחורה. זה טעות נפוצה. כשאתה בועט אחורה, אתה בהכרח לא מגיע ל- extension של כף הרגל וכתוצאה מכך גם לא מממש extension בשני החלקים האחרים (ברכיים ומותן). תנסה לחשוב כמה שיותר ארוך - להגיע בשיא המשיכה למצב שאתה עומד על קצות האצבעות באויר וכל המפרקים ישרים לגמרי.
אתה מכיר את ה- burgener warmup? זה יכול לעזור. תריץ חיפוש בגוגל.

• פותח/ת השרשור
תסתכל על הרגליים שלך ושים לב שבזמן הקפיצה אתה עושה "donkey kick" כלומר מעיף אותם אחורה. זה טעות נפוצה. כשאתה בועט אחורה, אתה בהכרח לא מגיע ל- extension של כף הרגל וכתוצאה מכך גם לא מממש extension בשני החלקים האחרים (ברכיים ומותן). תנסה לחשוב כמה שיותר ארוך - להגיע בשיא המשיכה למצב שאתה עומד על קצות האצבעות באויר וכל המפרקים ישרים לגמרי.
אני אריץ חיפוש. זה לא קורה בכל החזרות, רק בסט אחד לפי מה ששמתי לב (כן גם אני ראיתי ת'שטות הזאת שיצאה לי בסט ההוא)
ניסיתי לעשות את זה בלי קפיצה ולא הצלחתי להביא את המוט מעבר למותן אז רק הקפיצה עובדת לי בנתיים.

אני לא אומר שקפיצה זה רע. קפיצה זה חלק אינטגרלי מקלין. רק שהקפיצה שלך לא מדויקת. הקפיצה לא אמורה לזרוק את הרגליים אחורה. אתה אמור להגיע למתיחה מלאה ואז בום! לדרוך בחוזקה חזרה על הריצפה בעמידה קצת יותר רחבה.
תראה איזה יופי:
Triple-Extension.jpg

• פותח/ת השרשור
אני לא אומר שקפיצה זה רע. קפיצה זה חלק אינטגרלי מקלין. רק שהקפיצה שלך לא מדויקת. הקפיצה לא אמורה לזרוק את הרגליים אחורה. אתה אמור להגיע למתיחה מלאה ואז בום! לדרוך בחוזקה חזרה על הריצפה בעמידה קצת יותר רחבה.
תראה איזה יופי:

אני מבין מה אתה אומר ויודע איך זה צריך להראות, אבל מהשלב התיאורטי למעשי יעברו עוד המון קפיצות.
אגב אני שוב מפנה אותך חזרה לסירטונים - זה קורה בכולם? אני חושב שיש חזרות יותר טובות ופחות טובות.

אני מבין מה אתה אומר ויודע איך זה צריך להראות, אבל מהשלב התיאורטי למעשי יעברו עוד המון קפיצות.
אגב אני שוב מפנה אותך חזרה לסירטונים - זה קורה בכולם? אני חושב שיש חזרות יותר טובות ופחות טובות.

לגיטימי. ברור שזה יקח זמן והרבה קפיצות. רציתי רק לוודא שאתה מודע לנקודה הזאת. בחלק מהקפיצות זה יותר מובהק ובחלק פחות. אני חושב פשוט שבאלה שלא רואים זה כי הקפיצה קטנה ומהירה (אולי מהירה מדי למצלמה) אבל באף אחת מהחזרות אני לא רואה כפות רגליים ישרות. שוב, יכול להיות שזה גם פונקציה של הצילום והמהירות של התנועה.

בכל מה שקשור ב triple extension עלייה על קצות האצבעות היא פחות משמעותית ולא מוסיפה בצורה רצינית תאוצה למוט (שבהכללה גסה מגיעה למקסימום בכלל לפני סיום העלייה על קצות האצבעות) וסיום גבוה יותר של המשיכה השנייה.
זה כמובן לא חד וחלק אצל כולם אבל לרוב, ובעיקר אצל מתחילים, עלייה חדה על קצות האצבעות תוביל לאיחור בירידה (משהו שכמובן בא יותר לידי ביטוי במשקלים גבוהים).

הזהרתי שאני לא מומחה, לא? 🙄

אבל, ברצינות. אני חושב שהאצבעות במקרה הזה מעידות שכל ה- triple extension לא מושלם. הנפת הרגליים אחורה - donkey kick - מראה גם שאין פשיטה של הברך וזה כבר יותר חמור מכף הרגל.

• פותח/ת השרשור
הסתכלתי עכשיו על הסירטונים ושיחקתי קצת עם ה Pause וה Play ויצא לי לראות חזרות שאני מגיע למצב של triple extension במיוחד בסט הראשון, אני טועה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית