הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת על האנג קלין שלי מהיום

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
כמה וידיאו של העבודה מההאנג היום, מקווה לביקורת בעיקר מהמשקולנים בפורום.
אני יודע שאת המרפקים אני צריך להרים יותר, אני שוכח את זה בדרך כלל אבל זה פרט שולי של סוף העבודה לדעתי. איך המשיכה? חלק מהחזרות יצאו לי ריוורס קרל אני יודע:angry:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מה שאתה מתאר זאת טכניקה מושלמת, אני לא בטוח שאני אי פעם אגיע לשם או אשאף להגיע לטכניקה מושלמת בקלינים. החזרה הראשונה יכולה להקרא "טובה" ? זאת השאלה, כי אם כן אני מתחיל לטפס לכיוון ה60 או לחילופין מוריד את המוט בהדרגה עד לרצפה.

תראה,

אני אגיד לך מה אני הייתי עושה במצבך. אני לא אומר בהכרח שזה הדבר הנכון או החכם לעשות, אבל זה כנראה מה שאני הייתי עושה במקומך:

הייתי מבין שכנראה מיציתי את כל התועלת שאני הולך להפיק ממה שאני עושה כרגע, וחושב מה לעשות הלאה.

אני די בספק אם אתה הולך לראות איזה שיפור משמעותי בזמן הקרוב בצורה הזאת (לא שבהכרח אי אפשר להגיע לביצוע טוב לבד, אולי אפשר, אבל אתה כבר עושה כמה אימונים כמעט את אותם שגיאות כל פעם). לדעתי בלי הדרכה צמודה (וגם אז, יקח זמן להשריש את התנועה הנכונה) אתה כנראה לא תגיע לביצוע טוב יותר בטווח הזמן הקרוב.

אז מה בעצם האפשרויות שלנו?

א. להשיג הדרכה ולהתמקד בדברים האלה לתקופה מסויימת.
ב. להמשיך מה שאנחנו עושים כרגע ולקוות שמתישהו זה "יבוא".
ג. להתחיל להוסיף קצת משקל, להגדיל את טווח התנועה ולקוות שעם יותר נסיון, נבין מה צריך לעשות בשביל להתקדם.

בהנחה שא' זאת לא אופציה שאתה מעוניין בה כרגע, אני הייתי הולך על ג'. צריך אמנם לקחת בחשבון שהסיכוי לשפר את הביצוע תוך כדי הגדלת הסיבוכיות של התרגיל (עבודה מהרצפה) ועליה במשקל הוא לא כזה גדול, אבל הוא לא אפסי וכנראה שאין חלופה טובה יותר כרגע.
אני רואה לא מעט ספורטאים עובדים עם טכניקה לא טובה משלך, ולדעתם הם רואים תועלת בתרגיל, ככה שכנראה גם אתה תוכל להפיק לפחות חלק ממה שאתה רוצה עם הביצוע הנוכחי פלוס מינוס.
כדאי רק להיות די שמרן בעליה במשקלים ואולי לעבוד על היציבות של התנוחה בה אתה מקבל את המוט. לפחות בסרטון אתה נראה קצת לא יציב (אולי עם 40 קילו אתה לא מרגיש כ"כ, כשתתקרב יותר ליכולות שלך, אולי יהיה יותר מורגש) וזה עלול להיות מסוכן, במקרים מסויימים. אני גם מניח שאם תפיל את המוט יותר מידי פעמים לא ירשו לך לעשות יותר PC בחד"כ, אז גם מזה צריך להזהר 😃.

(אני אשמח עם מישהו מהמשקולנים האחרים בפורום, או מישהו אחר שיש לו נסיון עם זה יגיב לגבי מה שכתבתי פה למעלה, הדעות שלכם מעניינות אותי.)

הנה תמונה של מה שקורה בקלין:

ההבדל בין התמונה כאן לבין מה שאתה אמור לעשות, צריך להיות רק
[*] בתמונה 4, אתה צריך לתפוס את המוט מעט יותר גבוה ועם מרפקים למעלה כמובן. פה זה נראה ככה בגלל שהוא עוד נכנס מתחת למוט, זה לא פאוורקלין.
בתמונה 3 הוא מסיים להפעיל כוח על המוט ובשלב שבין 3 ל4, המוט עדיין עולה בגלל התאוצה שנתנה לו ובאותו הזמן הבחור יורד בשביל להכנס מתחת למוט. אצלך, בגלל שמדובר בפאוורקלין, המשקל הוא מספיק נמוך בשביל שאותה המשיכה תביא את המוט מספיק גבוה בשביל שלא תצטרך להיות כניסה מהותית מתחתיו.

הבעיה אצלך היא שאתה לא מגיע למצב שבתמונה 2 כמו שצריך. ככל שתתקרב אליו יותר, הביצוע יראה טוב יותר. שים לב שבתמונה 2 הוא עוד עם רגליים לגמרי על הרצפה ושים לב לכמה המוט קרוב אליו, גם ב2 וגם 3.

[*] אתה יכול גם לוותר על המשיכה אחרונית שיש בתמונה 3. תתרכז בלמשוך למעלה.

(אגב, ניסיתי לענות לך גם בפרטי, אבל עוד לא כתבתי מספיק הודעות בשביל לשלוח מסרים אישיים...)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה סת'. אני אנסה להתקדם ולקוות לטוב.
אני יודע שאני צריך להתיישר יותר אבל הבעיה שלי שאני עדיין לא יודע איך זה מרגיש. ברגע שאני אדע איך זה מרגיש אני אצליח לשחזר את הטכניקה כי אני הגוף "יכיר את המצב" (זה יקרה בטעות, בדיוק כמו שקרה לי בסקוואט בטעות שלמדתי לשמור את הברכיים מלגלוש בשלב האחרון או שלמדתי להכניס את הגב למצב כמו שצריך בדדליפט)

יאללה קלינים עד לרצפה.

תודה רבה סת'. אני אנסה להתקדם ולקוות לטוב.
אני יודע שאני צריך להתיישר יותר אבל הבעיה שלי שאני עדיין לא יודע איך זה מרגיש. ברגע שאני אדע איך זה מרגיש אני אצליח לשחזר את הטכניקה כי אני הגוף "יכיר את המצב" (זה יקרה בטעות, בדיוק כמו שקרה לי בסקוואט בטעות שלמדתי לשמור את הברכיים מלגלוש בשלב האחרון או שלמדתי להכניס את הגב למצב כמו שצריך בדדליפט)

יאללה קלינים עד לרצפה.

כבר אמרתי Burgener Warmup ? (על שם מייק האבא של הבחור מרצף התמונות שאימן אותו ואת כל המשפחה כולל הבנות להרים משקולות לא רע בכלל)
זה בדיוק המטרה - להשריש את התנועות הנכונות כדי שהם יבואו בצורה טבעית כשאתה לא חושב על זה. תריץ חיפוש בגוגל ותתחיל לעשות עם מוט ואז עם משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית