הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ההגדרה של "כוח"

• פותח/ת השרשור TMM
  • פורסם בתאריך

TMM

משתמש פעיל
534
2
נק' מוניטין:
148
534
2
רציתי לשאול אתכם משהו שעניין אותי כבר זמן-מה,איך אפשר להגדיר "כוח" ממה הוא נובע ואיך?
ממה שהבנתי זה "גיוס של יחידות-מוטוריות" אבל מהן "יחידות-מוטוריות"?.

ככל שיש עליך יותר שריר אתה יכול לגייס יותר מהיחידות האלו?,ראיתי שיש אנשים לא ענקיים שהם חזקים בצורה-מדהימה ביחס לאחרים?

אם מישהו יוכל להבהיר לי את העניין אני אשמח.

תודה חברים:s47:

רציתי לשאול אתכם משהו שעניין אותי כבר זמן-מה,איך אפשר להגדיר "כוח" ממה הוא נובע ואיך?
ממה שהבנתי זה "גיוס של יחידות-מוטוריות" אבל מהן "יחידות-מוטוריות"?.

ככל שיש עליך יותר שריר אתה יכול לגייס יותר מהיחידות האלו?,ראיתי שיש אנשים לא ענקיים שהם חזקים בצורה-מדהימה ביחס לאחרים?

אם מישהו יוכל להבהיר לי את העניין אני אשמח.

תודה חברים:s47:
זה קשור בגדול למערכת העיצבית ועם הזמן (ככל שהמתאמן מתקדם יותר) גם במסת השריר שיש לו וגיוס של יותר יחידות מטוריות (זו גם אחת מהדילמות של מתחרים מקצועיים, האם לעלות קטגוריה או לא).
קצת קשה להסביר את זה על רגל אחת, אבל בגדול שריר מורכב מהרבה סיבים שמחלוקים לקבוצות/יחידות שלכל אחד מקושר עצב, לזה אתה יכול לקרוא יחידה מוטורית. ככל שיותר כאלו מגיוסים, השריר מפיק יותר כוח ומרים יותר משקל. לרוב לוקח זמן כדי להפעיל מספר רב של יחידות מוטריות, סוג של אדפטציה, ולכן גם אנשים מתאמנים ומתקדמים עם הזמן.
תחפש בגוגל:
Muscle fiber
Motor Unit

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית