הפדיחה של האח הגדול

גם המוכר בפיצוציה ליד הבית שלך לא משפיע לטובה על החינוך, ואתה לא מציין את זה. אם הילד שלך משנה את ההתנהגות שלו מדברים שהוא רואה בטלויזיה, כהורה זו אשמתך ואשמתך בלבד.

זה נכון. אם הילד שלך משנה את ההתנהגות מקריאת ספרים זו גם אשמתו של ההורה. אם הילד משנה את ההתנהגות ממשהו שהוא רואה בבית הספר זו גם אשמתו של ההורה. למעשה, אני מציע שההורים יקבעו משטר מאוד מדוקדק לילדיהם, שיכלול בפירוט רב מה הם רשאים לעשות ומה לא, וככה ההורה יוכל לעצב את הילד בדמותו ולאור אחריותו.

ברור, כל דבר שהילד שלך מושפע ממנו זה באחריותך. אם אתה מפחד שהטלויזיה משפיעה עליו לרעה אל תרשה לו לראות טלויזיה.

ברור, כל דבר שהילד שלך מושפע ממנו זה באחריותך. אם אתה מפחד שהטלויזיה משפיעה עליו לרעה אל תרשה לו לראות טלויזיה.

צודק. הכל זה חינוך של ההורים לא משנה מה הוא רואה ומה הוא קורא אפשר לראות את זה עם כל הערסים והפרחות שמסתובבים ברחובות תראה איך שההורים שלהם נראים אתה תבין למה הילדים שלהם מתנהגים ככה

יאלה אולי סוף סוף התוכנית הזאת תתרסק,תת רמה.

מה זה רמה בשבילך?

---------- התגובה התווספה ב 13:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:13 ----------

תשמע אחי בידיוק כמו שאני חושב!! חח
תוכנית אחלה , בתכלס זה מעניין לפחות אותי ליראות איך אנשים מתנהגים שם זה הרוב מצחיק והריבים תכלס עושים תתוכנית .
מעצבן שכמעט בטוח שג'קי ינצח כי הוא פשוט דביל זה כבר לא מצחיק ואני זוכר שפעם הוא אמר "אמא שלי אמרה לי תתנהג שם טוב לכולם " משהו כזה.. במובן של יעני ללקק וזה בידיוק מה שהוא עושה לכולם ואני תופס אותו כהצגה מהלכת ורוב העם המפגר שלנו אומר "איזה חמוד" ... פשוט מצב מפגר.
אני הייתי רוצה שלי עוז ינצח רק בגלל שהוא עני ואני חושב שמגיע לו תכסף פשוט או עמיר.

קיבלתי את הדעה שלך עד השורה האחרונה שמראה שיש לך פשוט משהו נגד ג'קי.
עמיר?הוא אולי הכי צבוע בבית ועוד בגלוי.אז תעשה טובה.זה שאתה לא רוצה שג'קי יזכה זה משהו נגדו ספציפית,לא כי אתה שונא צבועים

באותה מידה אל תיתן לו לקרוא ספרים שאתה חושש מההשפעה שלהם עליו, אל תיתן לו לדבר עם אנשים שאתה לא מאשר, אל תיתן לו לאכול דברים מסוימים, אל תיתן לו להתאמן - למעשה עדיף שתסגור אותו בחדר ותשלוט לגמרי על המידע שהוא מקבל. פאשיזם?

פאשיזם? הילד שלך הוא באחריותך המלאה ואתה יכול להחליט בשבילו מה שאתה רוצה. ורוב ההורים עושים את מה שאתה מתאר, חוץ מההגזמה של לסגור אותו בחדר.

צודק 100%👏
זה אבל יותר בכיוון של - אם הילד שלך מושפע לרעה ומשנה את ההתנהגות שלו ממה שהוא רואה בטלויזיה אז לא לתת לו לראות טלויזיה זה לא מספיק טוב - אתה בתור הורה גם אמור "לתקן" את ההתנהגות השלילית ולהסביר ולחנך מה כן לעשות ואיך כן להתנהג.
ילד להורים שמחנכים אותו ולא זורקים אותו מול הטלויזיה כל היום שישב ויסתום את הפה מלחתחילה לא ישנה את התנהגותו ממה שהוא רואה בTV.
he knows better.

פאשיזם? הילד שלך הוא באחריותך המלאה ואתה יכול להחליט בשבילו מה שאתה רוצה. ורוב ההורים עושים את מה שאתה מתאר, חוץ מההגזמה של לסגור אותו בחדר.

אם הילד שלך באחריותך המלאה, איך למדינה יש אפשרות לקחת אותו ממך כשהיא קובעת שאתה משפיע עליו לרעה? מי קובע בסופו של דבר מה זה "השפעה לרעה", ההורים או החברה? האם יש לך שליטה על התכנים שמלמדים אותו? האם אתה בכלל יודע מה מלמדים אותו? התיאור שלי רחוק מאוד ממה שהורים עושים,
הוא מתאים יותר למסגרות הדתיות, שמנסות להיות כמה שיותר הרמטיות ואכן סוגרות אותו ב"חדר".

צודק 100%👏
זה אבל יותר בכיוון של - אם הילד שלך מושפע לרעה ומשנה את ההתנהגות שלו ממה שהוא רואה בטלויזיה אז לא לתת לו לראות טלויזיה זה לא מספיק טוב - אתה בתור הורה גם אמור "לתקן" את ההתנהגות השלילית ולהסביר ולחנך מה כן לעשות ואיך כן להתנהג.
ילד להורים שמחנכים אותו ולא זורקים אותו מול הטלויזיה כל היום שישב ויסתום את הפה מלחתחילה לא ישנה את התנהגותו ממה שהוא רואה בTV.
he knows better.

אם ההורים שלי היו מונעים ממני לקרוא ניטשה בגיל 17 (אין דבר יותר הרסני מניטשה בגיל 17) כנראה שהייתי טיפש כמו הרוב המכריע של האוכלוסיה.

אם ההורים שלי היו מונעים ממני לקרוא ניטשה בגיל 17 (אין דבר יותר הרסני מניטשה בגיל 17) כנראה שהייתי טיפש כמו הרוב המכריע של האוכלוסיה.

מה הרסני בניטשה? ניטשה זה הארד קור ובמיוחד שאתה אוכל סרטים עליו בגיל ההתבגרות שאתה בטוח שהמחשבה שלך יוצרת מציאות.
אבל בלי קשר - אני ממש ממש לא בעד למנוע דברים מילד במיוחד אם הוא בן 17
כל מה שאמרתי שלא יאשימו התנהגות של ילדים במה שהם רואים בטלויזיה או משחקי מחשב או כל דבר אחר. זה מתחיל ונגמר בבית. החברים והסביבה הקרובה גם מאד משפיעים אבל זה גם נגזרת של איזה בית גדלת בו.

אם הילד שלך באחריותך המלאה, איך למדינה יש אפשרות לקחת אותו ממך כשהיא קובעת שאתה משפיע עליו לרעה? מי קובע בסופו של דבר מה זה "השפעה לרעה", ההורים או החברה? האם יש לך שליטה על התכנים שמלמדים אותו? האם אתה בכלל יודע מה מלמדים אותו? התיאור שלי רחוק מאוד ממה שהורים עושים,
הוא מתאים יותר למסגרות הדתיות, שמנסות להיות כמה שיותר הרמטיות ואכן סוגרות אותו ב"חדר".

מאותה סיבה שהמדינה חושבת שמותר לגנוב ממך כסף שאתה מרוויח, או לנהל לך את העסק. המדינה פשיסטית. זו גם הסיבה שאין לי שליטה על מה הוא לומד בבית ספר.

מאותה סיבה שהמדינה חושבת שמותר לגנוב ממך כסף שאתה מרוויח, או לנהל לך את העסק. המדינה פשיסטית. זו גם הסיבה שאין לי שליטה על מה הוא לומד בבית ספר.

אז האחריות דה-פקטו היא לא רק של ההורים?

למדינה יש את האפשרות לעשות זאת בכפייה, ז"א על ידי שימוש בכח.
בנוגע למי קובע מה היא "השפעה רעה", אני חושב שהחברה קובעת את הנורמה לגבי מה נחשב כהשפעה רעה, אך כשזה נוגע לילד מסויים ההורים שלו יכולים להחליט באופן פרטני.
במקום בו החינוך הוא פרטי ולא מוכתב ע"י המדינה, ניתן לשלוט על התכנים הנלמדים ע"י הרשמה לביה"ס מסויים.

מה הרסני בניטשה? ניטשה זה הארד קור ובמיוחד שאתה אוכל סרטים עליו בגיל ההתבגרות שאתה בטוח שהמחשבה שלך יוצרת מציאות.
אבל בלי קשר - אני ממש ממש לא בעד למנוע דברים מילד במיוחד אם הוא בן 17
כל מה שאמרתי שלא יאשימו התנהגות של ילדים במה שהם רואים בטלויזיה או משחקי מחשב או כל דבר אחר. זה מתחיל ונגמר בבית. החברים והסביבה הקרובה גם מאד משפיעים אבל זה גם נגזרת של איזה בית גדלת בו.

אז בני טובים שהולכים ויוצאים אח"כ במסע הרג בעקבות "התפסן בשדה השיפון" בעצם מעידים על כשלון ההורים? החברה תשמח מאוד לשמוע שאתה מנקה אותה לגמרי מאחריות.

למדינה יש את האפשרות לעשות זאת בכפייה, ז"א על ידי שימוש בכח.
בנוגע למי קובע מה היא "השפעה רעה", אני חושב שהחברה קובעת את הנורמה לגבי מה נחשב כהשפעה רעה, אך כשזה נוגע לילד מסויים ההורים שלו יכולים להחליט באופן פרטני.
במקום בו החינוך הוא פרטי ולא מוכתב ע"י המדינה, ניתן לשלוט על התכנים הנלמדים ע"י הרשמה לביה"ס מסויים.

איך יש לה לעשות את זה בכפייה אם קבענו שאחריות החינוך היא אך ורק של ההורים? וחוצמזה, "בכפייה" אומר כאן "בניגוד להורה", לא בניגוד לחוק.
אתה מכיר מקומות של חינוך פרטי? אני מכיר; אתה באמת חושב שההורים שולטים שם על התכנים הנלמדים?

איך יש לה לעשות את זה בכפייה אם קבענו שאחריות החינוך היא אך ורק של ההורים? וחוצמזה, "בכפייה" אומר כאן "בניגוד להורה", לא בניגוד לחוק.
אתה מכיר מקומות של חינוך פרטי? אני מכיר; אתה באמת חושב שההורים שולטים שם על התכנים הנלמדים?

המקומות של החינוך הפרטי גם כפופים לתכנים של משרד החינוך, כך שזה לא ממש רלוונטי. אין כאן שוק תחרותי של בתי ספר.

אתה צודק, בנוגע להגדרה של כפייה.
יש הבדל בין השאלה האם למדינה יש את האפשרות לעשות זאת במסגרת החוק, לבין האם זה צריך להיות ככה.
תלוי איך מוגדר "שולטים", הרי אם הם לא היו רוצים שהילד שלהם יחשף לתכנים הנלמדים שם הם פשוט לא היו רושמים אותו. ( + מה שאלכס אמר על חינוך פרטי בארץ)

זה שהמדינה כופה דברים עליך ועל הילד שלך לא הופך אותה לאחראית. לא נראה לי שהמדינה תקח אחריות אם הילד שלך ירצח מישהו.
זה מעניין. אם הילד שלי ירצח מישהו, היא תכניס לכלא אותי כאחראי למעשיו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית