הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הפדיחה של האח הגדול

אתה צודק, בנוגע להגדרה של כפייה.
יש הבדל בין השאלה האם למדינה יש את האפשרות לעשות זאת במסגרת החוק, לבין האם זה צריך להיות ככה.
תלוי איך מוגדר "שולטים", הרי אם הם לא היו רוצים שהילד שלהם יחשף לתכנים הנלמדים שם הם פשוט לא היו רושמים אותו. ( + מה שאלכס אמר על חינוך פרטי בארץ)

זה לא משנה כרגע אם זה צריך להיות ככה, דיברנו על אחריות. אם המדינה יכולה לקחת ילד מהוריו, אצל מי האחריות לילד?
דיברתי דווקא על חינוך פרטי בחו"ל. אתה מכיר מערכת חינוך פרטית שפועלת עצמאית ללא תלות בחברה (רמז: יש כאלה, בייחוד בארה"ב, ותתפלא לדעת איפה).

זה מעניין. אם הילד שלי ירצח מישהו, היא תכניס לכלא אותי כאחראי למעשיו?

תקן אותי אם אני טועה, אבל עד גיל מסוים, יראו אותך כאחראי על העבירות של הילד שלך. לא יודע אם יכניסו אותך לכלא.

זה לא משנה כרגע אם זה צריך להיות ככה, דיברנו על אחריות. אם המדינה יכולה לקחת ילד מהוריו, אצל מי האחריות לילד?
דיברתי דווקא על חינוך פרטי בחו"ל. אתה מכיר מערכת חינוך פרטית שפועלת עצמאית ללא תלות בחברה (רמז: יש כאלה, בייחוד בארה"ב, ותתפלא לדעת איפה).

גם בארה"ב זו לא תחרות אמיתית. אני אפנה אותך למילטון פרידמן הע1מ1 בשביל התיאור המלא של מה שקורה שם 😛

תקן אותי אם אני טועה, אבל עד גיל מסוים, יראו אותך כאחראי על העבירות של הילד שלך. לא יודע אם יכניסו אותך לכלא.

נניח שהילד שלי רצח מישהו בגיל 10, איך זה יבוא לידי ביטוי?

גם בארה"ב זו לא תחרות אמיתית. אני אפנה אותך למילטון פרידמן הע1מ1 בשביל התיאור המלא של מה שקורה שם 😛

לא אמרתי ארה"ב.. תראה לי מקום בעולם שהחינוך עצמאי לגמרי (ושוב אני אומר, יש, בעיקר בארה"ב).

אין לי מושג, כנראה שניאלץ לשאול עורך דין (או שפספסתי את הנקודה שלך).
אני לא מכיר מערכת כזאת, למה אתה מתכוון?

עפ"י חוק, קטין שביצע עבירה פלילית, בין הגילאים 12-17, יכול ויוגש נגדו כתב אישום, תוך שנה מיום בצוע העבירה, לבית המשפט לנוער. נעברה עבירה ע"י קטין לאחר שמלאו לו 17, ניתן להגיש נגדו כתב אישום לבית משפט לנוער, טרם גיל 18 או לבית משפט רגיל, שאינו לנוער, לאחר גיל 18. ניתן להרשיע קטין בדין רק לאחר הגשת תסקיר שרות מבחן בעניינו, אין להשית על קטין עונש מוות ואין חובה להטיל עונשי חובה או עונשי מינימום.

להלן תמצית התייחסות החוק לעבירות נוער עפ"י גילאים:

1. גילאי 0-12 – אין אחריות פלילית.

2. גילאי 12-18 – קיימת אחריות פלילית, אך טרם גיל 14 לא ניתן להטיל עונש מאסר. ניתן לעצור ללא צו שופט ל 12 שעות בלבד טרם גיל 14 ול 24 שעות לאחר גיל 14. ניתן להאריך מעצר ע"י שופט בלא יותר מ 10 ימים ועד ל 20 ימים בסך הכל, טרם הגשת כתב אישום ובכפוף לחריגים. ניתן לעצור עד לתם ההליכים המשפטיים לאחר הגשת כתב אישום. אין להעמיד לדין קטין שטרם מלאו לו 13 שנים אלא לאחר התייעצות עם קצין מבחן. לא ניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית נגד קטין שבשעת בצוע העבירה לכאורה, טרם מלאו לו 14 שנים.

נניח שהילד שלי רצח מישהו בגיל 10, איך זה יבוא לידי ביטוי?

אני לא עורך דין, אבל אני בטוח שהאשמה תיפול עליך ולא עליו. אולי אני טועה.

לא אמרתי ארה"ב.. תראה לי מקום בעולם שהחינוך עצמאי לגמרי (ושוב אני אומר, יש, בעיקר בארה"ב).

לא טענתי שיש מקום כזה בעולם.

אין לי מושג, כנראה שניאלץ לשאול עורך דין (או שפספסתי את הנקודה שלך).
אני לא מכיר מערכת כזאת, למה אתה מתכוון?

הנקודה שלי היא שאם האחריות הייתה בידי ההורים בלבד, המדינה לא הייתה יכולה להתערב בחינוך שלהם. מאחר שהיא יכולה באופן חוקי ודמוקרטי, נאלץ להסיק שאו שההורים לא נושאים באחריות לילד, או שהם שותפים לאחריות לילד עם החברה, או שהם אחראיים לילד אבל מאצילים חלק מהאחריות הזאת (כולל היכולת לשלול אותה לגמרי) על החברה.
המערכות היחידות שהן עצמאיות לגמרי ופועלות שלא בכפוף למדינה הן המערכות של כתות שונות בארה"ב, שמתנהלות בצורה הרמטית לגמרי.

הנקודה שלי היא שאם האחריות הייתה בידי ההורים בלבד, המדינה לא הייתה יכולה להתערב בחינוך שלהם. מאחר שהיא יכולה באופן חוקי ודמוקרטי, נאלץ להסיק שאו שההורים לא נושאים באחריות לילד, או שהם שותפים לאחריות לילד עם החברה, או שהם אחראיים לילד אבל מאצילים חלק מהאחריות הזאת (כולל היכולת לשלול אותה לגמרי) על החברה.
המערכות היחידות שהן עצמאיות לגמרי ופועלות שלא בכפוף למדינה הן המערכות של כתות שונות בארה"ב, שמתנהלות בצורה הרמטית לגמרי.

מסכים, זהו פשוט תיאור של המציאות.
הנקודה שלי היא שאני חושב שאכן האחריות צריכה להיות בידי ההורים בלבד.
בנוגע לכתות, הם אובייקטיביסטים?😛

מסכים, זהו פשוט תיאור של המציאות.
הנקודה שלי היא שאני חושב שאכן האחריות צריכה להיות בידי ההורים בלבד.
בנוגע לכתות, הם אובייקטיביסטים?😛

מה שמצחיק בכל העסק הוא שמבחינה חוקית האחריות היא אכן על ההורים, אבל הלכה למעשה ההורים מאצילים על החברה חלק גדול מאוד מאחריות ילדיהם, ולחברה יש תמיד יכולת להתנער מהאחריות הזאת כשקורה משהו.

הנה לדוגמה חוק האפוטרופסות שקובע שעל ההורים מוטלת החובה והזכות (הזכות!) לדאוג לילדיהם בכל היבט שהוא:

http://cms.education.gov.il/Educati...arbutShelZchuyot/Bamishpacha/ZchuyotHorim.htm

בקשר לכתות זה תלוי, סיינטולוגיה זה אובייקטיביסטים??

מדינת ישראל, נעים להכיר.
לא כולם מנוולים כמוך וגרים במדינת האוקטוברפסט:)
אני חושב שבארץ אנשים מקשרים אסוציאטיבית סיינטולוגיה עם אובייקטיביזם בגלל משה קרוי.

אני אומר 10 עמודים

סיימנו.

מדינת ישראל, נעים להכיר.
לא כולם מנוולים כמוך וגרים במדינת האוקטוברפסט:)
אני חושב שבארץ אנשים מקשרים אסוציאטיבית סיינטולוגיה עם אובייקטיביזם בגלל משה קרוי.

אני לא יודע אם איזושהי כת הייתה רוצה להתעטף בנוצות של מישהו שלא החליט עד יומו האחרון מה הוא רוצה מעצמו.

objectivism-objectivism-demotivational-poster-1243724997.jpg

התוכנית הזאת פשוט נוראית
היא מתיימרת להציג מציאות
אבל היא בעצם יוצרת כמה שיותר סיטואציות לא הגיוניות כדי לגרום לריבים

מה זה רמה בשבילך?

---------- התגובה התווספה ב 13:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:13 ----------

קיבלתי את הדעה שלך עד השורה האחרונה שמראה שיש לך פשוט משהו נגד ג'קי.
עמיר?הוא אולי הכי צבוע בבית ועוד בגלוי.אז תעשה טובה.זה שאתה לא רוצה שג'קי יזכה זה משהו נגדו ספציפית,לא כי אתה שונא צבועים
חחחחחח ממש דר' פיל יש לנו פה... ממש "פיצחת את המצב".
תן לי לתקן אותך אם אפשר, אין לי שום דבר נגד ג'קי האמת שהבתחלה אפילו היה הפייבוריט שלי אבל ההתנהגות שלו שהוא כל הזמן עושה "מקדשים" לנופר, וחופר לה כמו לא יודע מה, והקאטץ פרייסים שלו שממש לא מצחיקים אותי וזה שהוא פשוט אידיוט מעצבן אותי ואני לא רוצה שהוא ינצח.. אל תשכח שכשיגאל צעק עליו הוא שתק כמו דכ.. לפחות עמיר שרב עם פרידה ועתי וכל השאר מגן על עצמו וכן אומר את מה שהוא רוצה.. זה שלפעמים הוא מעדיף שלום קצת בבית כי בכל זאת חיים יחד במקום סגור.
אממממ דבר שני ברור שיש לי ולך דעות שונות כי הרי אנחנו לא אותו אדם אז מה הקטע שאתה מנסה לרמוז לי שאני "טועה" ?

חחחחחח ממש דר' פיל יש לנו פה... ממש "פיצחת את המצב".
תן לי לתקן אותך אם אפשר, אין לי שום דבר נגד ג'קי האמת שהבתחלה אפילו היה הפייבוריט שלי אבל ההתנהגות שלו שהוא כל הזמן עושה "מקדשים" לנופר, וחופר לה כמו לא יודע מה, והקאטץ פרייסים שלו שממש לא מצחיקים אותי וזה שהוא פשוט אידיוט מעצבן אותי ואני לא רוצה שהוא ינצח.. אל תשכח שכשיגאל צעק עליו הוא שתק כמו דכ.. לפחות עמיר שרב עם פרידה ועתי וכל השאר מגן על עצמו וכן אומר את מה שהוא רוצה.. זה שלפעמים הוא מעדיף שלום קצת בבית כי בכל זאת חיים יחד במקום סגור.
אממממ דבר שני ברור שיש לי ולך דעות שונות כי הרי אנחנו לא אותו אדם אז מה הקטע שאתה מנסה לרמוז לי שאני "טועה" ?

אתה אמרת,ואני מצטט
"ואני תופס אותו כהצגה מהלכת ורוב העם המפגר שלנו אומר "איזה חמוד" ... פשוט מצב מפגר."
אתהתופס אותו כהצגה משמע הוא צבוע.
עמיר גם צבוע.
לכן הדעה שלך נוגדת את עצמה.
אז עד שתגבש דעה ותלמד לכתוב אותה כמו שצריך.אתה מוכן להפסיק לדבר כמו ילדה קטנה עם חצאית ולהימנע מאמירות מפגרות כמו "חחחחחחחחח ממש דר' פיל לנו פה"

אתה אמרת,ואני מצטט
"ואני תופס אותו כהצגה מהלכת ורוב העם המפגר שלנו אומר "איזה חמוד" ... פשוט מצב מפגר."
אתהתופס אותו כהצגה משמע הוא צבוע.
עמיר גם צבוע.
לכן הדעה שלך נוגדת את עצמה.
אז עד שתגבש דעה ותלמד לכתוב אותה כמו שצריך.אתה מוכן להפסיק לדבר כמו ילדה קטנה עם חצאית ולהימנע מאמירות מפגרות כמו "חחחחחחחחח ממש דר' פיל לנו פה"
פעם ראית ילדה קטנה עם חצאית שככה מדבר? ......לא ניראלי.
דבר ראשון מי אמר שהצגה זה צביעות? בוא תסביר לי קצת...
אין לי כוח לדבר פה יותר אגב אז אני אחסוך בהסבר למה אתה ,שוב, טועה.
אחד הדברים הכי מעצבנים באינטרנט זה שמדברים מול מקלדת. אז אני אעצור פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית