הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה שורף יותר קלוריות - ריצה או הליכה?

נועה

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני כבר מתחילה מהיום לתכנן את הדיאטה של מחר (מי המציא את הסופגניות האלה בכלל? 👹)
ושואלת איך הדרך היעילה ביותר ל(חוץ מלסתום את הפה) להיפטר מהשומנים של אחרי חג החנוכה? לרוץ או ללכת? זה נכון מה ששמעתי שזה בדיוק הפוך ממה שנדמה?

תשמעי אם את עושה לדוגמא הליכה בקצב מהיר למשך שעה וחצי+
ובריצה את עושה 2 קילומטר ומפסיקה כי אין לך אוויר ואת לא בכושר אז ברור עדיף הליכה...

ויש ספורט ששורף יותר משניהם
ספינינג לדוגמא... סקי או שחייה גם יעיל...
אני אישית מעדיף לצאת לאיזה שעתיים רכיבה בחוץ הכי כיף
חוץ מזה בחנוכה אפשר לאכול סופגנייה אחת, שתיים זה לא מה שיהרוג אותך..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תשמעי אם את עושה לדוגמא הליכה בקצב מהיר למשך שעה וחצי+
ובריצה את עושה 2 קילומטר ומפסיקה כי אין לך אוויר ואת לא בכושר אז ברור עדיף הליכה...

ויש ספורט ששורף יותר משניהם
ספינינג לדוגמא... סקי או שחייה גם יעיל...
אני אישית מעדיף לצאת לאיזה שעתיים רכיבה בחוץ הכי כיף
חוץ מזה בחנוכה אפשר לאכול סופגנייה אחת, שתיים זה לא מה שיהרוג אותך..

אין ספורט ששורף יותר מאחר. הכל תלוי בעצימות האימון ובמשך האימון.

אני כבר מתחילה מהיום לתכנן את הדיאטה של מחר (מי המציא את הסופגניות האלה בכלל? 👹)
ושואלת איך הדרך היעילה ביותר ל(חוץ מלסתום את הפה) להיפטר מהשומנים של אחרי חג החנוכה? לרוץ או ללכת? זה נכון מה ששמעתי שזה בדיוק הפוך ממה שנדמה?

ראשית, ברוכה הבאה לפורום 😃.

לא ידוע מה מקור הסופגניות, אם כי אני בטוח שהיהודים היו שמחים לרשום עליה פטנט, חח.

אני יודע שישנן הרבה בדיחות סקסיסטיות באשר לעניין נשים וסתימת פיות, אז אני אנסה לצחוק על העניין מבלי להיכנס לבוץ הזה. 😃

סתימת פה לא תועיל לך בכלום. אולי לא תאכלי סופגניות, שלכאורה אינן מועילות לכלום מלבד טעם בפה וצמיגים בגוף, אבל גם לא תוכלי להינות ממאכלים ברירים אחרים. מה שאומר שגישת סתימת הפה לא יעילה (וזה היה ההסבר הלא מדעי, חח).

את לא חייבת לחכות לסוף החג כדי לבצע אימון אירובי מכל סוג שהוא. כל זמן הוא נוח, אם זה מתאים בלו"ז. יש מספר גישות לאימונים אירובים. לדוגמא: גישה אחת אומרת שיש להקדיש אך ורק כשעה לאירובי ביום. גישה אחרת אומרת שצריך לנצל כל אפשרות לבצע פעילות אירובית. כלומר, אם יש לך אפשרות ללכת אל מקום מסויים במקום לנסוע, תלכי ; אם האוטובוס בורח, תרוצי אחריו 😉. גישה אחרת משלבת בין השתיים הקודמות.

הפעילות האירובית שרוב אוכלוסיית העולם מבצעת היא הליכה. שורף קלוריות, פחות מעיק על השרירים, U NAME IT!! החיסרון הוא זמן. כדי שהליכה תהייה אפקטיבית, את צריכה ללכת לא מעט דקות, תוך שימוש בטכניקה נכונה.

כמו שצין משה, את צריכה לבצע פעילות מסויימת (בעצימות בינונית, כמו הליכה) בטווחי זמן לא קטנים, של לפחות חצי שעה. אם מדובר בפעילות אינטנסיבית כמו ריצה, משך הזמן עד להגעת דרגת היעילות של הפעילות מתקצר.

תבדקי באיזו פעילות אירובית את יכולה להתמיד, ובצעי אותה. בהצלחה 😃.

שלום נועה,
ברוכה הבאה לפורום.
כפי שכבר נאמר-אין צורך לסתום את הפה.
את צריכה לגוון באוכל טוב ובריא,
גבינות דלות שומן סלטים בשר יוגורטים דגים וכו'...

אם פשוט תפסיקי לאכל,
את תרדי מהר מאוד בשומן,אך אחר כך תעלי פי 2 ממה שירדת-וחבל.

תמשיכי לאכל-לא להרעיב את עצמך לעולם!

בקשר לפעילות האירובית,לא הייתי אומרת שיש הבדל דראסטי,
הכי חשוב כאן זה התמדה!!!

תתמידי במה שאת עושה ותראי תוצאות.

אני אישית מעדיפה הליכה מהירה על שיפוע, כי יש לי בעיות בעמוד השידרה בעקבות ריצה ממושכת.

כמו שאמרו אפשר גם לגוון- ספינינג שחיה אופניים סטפר וכו'.

בהצלחה לך ותחזרי לעדכן אותנו

זה כי את אשמה [סביר להניח שהחזרה מהחיטוב הייתה לא נכונה], אי אפשר להגיד את זה ככלל.

זה כי את אשמה [סביר להניח שהחזרה מהחיטוב הייתה לא נכונה], אי אפשר להגיד את זה ככלל.
זה לא היה חיטוב...זה היה הרעבה והקאות...

ואז התחלתי לאכל רגיל ופתעום "בום"והכל עלה.

אבל זה תקופה ישנה למזלי כבר מאחורי.

זה לא היה חיטוב...זה היה הרעבה והקאות...

ואז התחלתי לאכל רגיל ופתעום "בום"והכל עלה.

אבל זה תקופה ישנה למזלי כבר מאחורי.
אז אלו היו ברובם נוזלים, ואם הרעבות אז המטבוליזם בתחת, ישר עלית לנטראלי קיבלת ריבאונד

הליכה זה בזבוז זמן, בדיוק כמו ריצה שלא מאתגרת אותך. כדי לשרוף הרבה קלוריות האימון צריך להיות אינטנסיבי.
ותזכרי שזו רק דרך לשרוף קלוריות. יורדים בשומן בזכות התזונה, לא בזכות הריצה.

כל דבר שמשפר את זרימת הדם עוזר לניוד שומן. לא בהכרח אירובי.

סנדרה גם אני יצאתי מתקופת הרעבה, עשיתי את זה בהדרגה ולמען האמת לא עליתי הרבה, בשבוע הראשון רק 5 קילו שרובם נוזלים ואחר כך בכלל בקושי עליתי

סנדרה גם אני יצאתי מתקופת הרעבה, עשיתי את זה בהדרגה ולמען האמת לא עליתי הרבה, בשבוע הראשון רק 5 קילו שרובם נוזלים ואחר כך בכלל בקושי עליתי
זה תלוי
אחרי הרעבה ארוכה, חילוף החומרים מואט בהרבה ממה שהיה קודם
מכאן שברגע שתאכל הגוף ינסה לשחזר את מאגרי השומן שניווד...1
בגלל זה העלייה המהירה
אם תאכל סדיר אחרי הרעבה במאזן נטרלי אז יש סיכוי שתשמור על התוצאות...
הרי מה אנשים עושים אחרי הרעבה? בד"כ טוחנים כמו פילים

דווקא מי שיורד מהר מידי כן משמין מהר מאוד ויותר ממה שהיה. שומן.

זה תלוי
אחרי הרעבה ארוכה, חילוף החומרים מואט בהרבה ממה שהיה קודם
מכאן שברגע שתאכל הגוף ינסה לשחזר את מאגרי השומן שניווד...1
בגלל זה העלייה המהירה
אם תאכל סדיר אחרי הרעבה במאזן נטרלי אז יש סיכוי שתשמור על התוצאות...
הרי מה אנשים עושים אחרי הרעבה? בד"כ טוחנים כמו פילים

אם נפעיל קצת לוגיקה לפי דבריך אז מאזן נייטרלי יגרום להשמנה.

Back
למעלה תחתית