הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בלט דיסק, SS וחיים טובים

ronikan

משתמש מתחיל
53
1
נק' מוניטין:
86
53
1
שלום לכולם!
אני מתאמן מזה שנתיים פחות או יותר שמתוכם בחצי שנה האחרונה הפסקתי ליצנות והתחלתי SS. האמת היא שלא בדיוק התמדתי על להתקדם בקצב הלינארי אלא התמקדתי בעיקר בטכניקה והשתדלתי לעלות, אך תמיד כאב לי. הכאבים התחילו בערך חודשיים-שלוש אחרי שהתחלתי אימונים במתכונת SS, פשוט הזנחתי את זה ושיערתי שזה תופעות לוואי נופצות מSS (כל אחד וההליכה שלו אחרי הSS). את הטכניקה שלי בדקתי רבות בזה שהעלתי לכאן סרטונים וגם בדקתי בעצמי וגם יש לי את הספר. בסופו של דבר התחלתי באמת לסבול מכאבים שהורידו לי את רמת החיים אפשר להגיד אז החלטתי לבדוק את זה, עשיתי סיטי ומצאו אצלי בקע דיסק בL4-L5 וL5-S1, לכיוון שמאל 10 מ"מ.
התייעצתי עם 2 אורטופדים, האחד פלצן השני מומחה מנתח עמוד שדרה. אני אחסוך לכם את הפלצן ואסכם את המנתח, הוא אמר שאין להרים כבד וזה אומר לא יותר מבערך 10 אחוז משקל גוף ושאני לא מועמד לניתוח, הוא ציין שבמקרה שלי פיזיותרפיה לא תעזור ואפשר רק כירופרקטיקה.
התחלתי ללכת לכירופרקט ואני חייב להגיד שזה באמת מקל על הכאב למרות שיש עדיין, השאלה שלי היא מה אני עושה? נכון להיום הפסקתי להתאמן בחדר כושר והתחלתי לעשות ריצות אבל זה מגעיל אותי, אני לא רוצה להיות שחיף מת:(

אתה מצפה שאדם אחראי פה יגיד לך ששני מומחים שבדקו אותך - טועים?

לטעמי תקשיב למומחים הבריאות חשובה. אני לא הכי מבין בזה אבל אני יודע שבלט עלול להתפתח לפריצת דיסק.

• פותח/ת השרשור
אני לא מצפה שיגידו שהם טועים. העניין הוא שרופאים דואגים שתחיה, לא שתחיה טוב. אם הוא אומר לי 10 אחוז ממשקל גוף זה עניין של איך אני מרים.
שכחתי לציין שאני בן 18, וזה לא סביר לגיל שלי בלט דיסק מכל סוג שהוא אם לא מתאונה.
כל החיים שלי עשיתי באיזשהו ספורט (לא מקצועי, חוגים, שחיה, ריצות, טניס)
אצלי בחדר כושר היה יוצא לי לפעמים לדבר עם אנשים שיש להם פריצת דיסק, אז איך לאנשים עם פריצת דיסק יש כניסה לחדר כושר?
גם אם למישהו יש מושג מזה אומר מבחינת צבא אני אשמח לשמוע

אני לא מצפה שיגידו שהם טועים. העניין הוא שרופאים דואגים שתחיה, לא שתחיה טוב. אם הוא אומר לי 10 אחוז ממשקל גוף זה עניין של איך אני מרים.
שכחתי לציין שאני בן 18, וזה לא סביר לגיל שלי בלט דיסק מכל סוג שהוא אם לא מתאונה.
כל החיים שלי עשיתי באיזשהו ספורט (לא מקצועי, חוגים, שחיה, ריצות, טניס)
אצלי בחדר כושר היה יוצא לי לפעמים לדבר עם אנשים שיש להם פריצת דיסק, אז איך לאנשים עם פריצת דיסק יש כניסה לחדר כושר?
גם אם למישהו יש מושג מזה אומר מבחינת צבא אני אשמח לשמוע

לא חווית טראומה כלשהי שגרמה לבלט דיסק??
זה באמת מוזר,ומפחיד..אני לאחרונה חוויתי הקרנות לאיזור התחת וההמסטרינג שלי ואני פשוט מפחד שעשיתי נזק שם..

מבחינת צבא, אם אתה לפני גיוס,תבקש חוות דעת מהאורטופד שבדק אותך, ותשלח את זה לצבא..

מבחינת אימונים- אני חושב שיש מותר ויש אסור לגבי אנשים שפרצו דיסק..אתה צריך לברר יותר לעומק,לדבר עם רופא ספורט!!

• פותח/ת השרשור
לפני ששלחנו אותי לבדיקות האורטופד שאל אותי אם הכאב מקרין לרגליים עם פרצוף עגום ורומז לבאות. בכל אופן אם אתה מרגיש הקרנה לרגליים זה סימן רע לך תבדוק. בקשר לרופא ספורט זה רעיון מצויין הבעיה שאני מבין מהפורום שיש הרבה ליצנות בתחום, ואין לי מושג איפה אני יכול למצוא מישהו מבין שלא מפחד לקחת אחריות.
טראומה לא חוויתי, בדרך כלל טראומה זה בפריצות, פריצה קוראת בין רגע, בלט זה תהליך ממה שהבנתי.

מדיקס-רפואת ספורט
תנסה שם את ד"ר רון ארבל במיוחד..רוב האנשים פה מסתמכים על מאמרים של ריפטו..

המקום שהמלצתי לך הוא מקצועי ביותר..אני יודע שהקרנות לרגל זה על הפנים זה מגיע מעצב ואני גם לא חוויתי שום טראומה רצינית ואין לי מושג מאיפה זה הגיע..יש לי תור לאורטפד אני מקווה לטוב

היה לך כאבים והמשכת להתאמן? כאילו הכאבים לא מנעו ממך להתאמן?
עוד משהו הרופא ישר שלך אותך דבר ראשון לעשות צילום?

• פותח/ת השרשור
הכאבים לא מנעו ממני להתאמן אלא מלהתקדם במשקלים, חשבתי שזה תופעות לוואי מהתרגילים האלה ושזה חלק בלתי נפרד אצל מתחילים ב-SS. עד שהבנתי שמשהו לא בסדר, פניתי לאורטופד שלא כל כך הקשיב לי (כי הכנתי בשבילו הרצאה שלמה) אמרתי לו כואב ל גב תחתון, הוא שאל אם זה מקרין לרגליים ואם אני מתאמן וישר שלח לצילום בלי לשמוע יותר מדי ולבלבל בשכל. את תוצאות הצילום אתם יודעים והוא התחיל לספר לי שצריך מיטה אורטופדית ושלו יש מיטה בשלושים אלף שקל, ושאסור לי להרים 2 קילו ורק לשחות ולנשום. הוא אפילו לא הסתכל בצילום ולכן אני לא סומך עליו. אחרי זה הלכתי לאורטופד אמיתי שעולה קצת יותר משלוש עשרה שקל לביקור, הייתה לו חזות מרשימה ( חליפה, עניבה, עט דיו שמן ויקר , נייד אפל, אייפון, בלאקברי) והוא דיבר בשפה גבוה, בסבלנות וראה את הדיסק ונראה שהבין עניין כי דיבר מחקרית. בכל אופן אני מניח שעם הבלט התאמנתי לפחות חודש וחשוב לי לציין שבדדליפט של 140 קילו ל5 חזרות לא הרגשתי את הגב אבל עם סקוואט של 90 קילו בא לי לבבות כמה ילדה קטנה.*

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית