הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזרה לאימונים כשבעבר היה שימוש בסטרואידים

Wonder Land

משתמש קבוע
1,358
4
נק' מוניטין:
876
1,358
4
האמת שלפני הרבה זמן חשבתי על זה אבל ברח לי מהראש כל העניין.
קודם כל אתם בטח שמעתם על האימרה הזאת שלשריר יש "זיכרון" ואם מישהו מפסיק להתאמן והוא חוזר אז צ'יק צ'ק הוא חוזר למה שהוא היה פעם.

אני לא יודע אם זה נכון או לא כי אף פעם לא חקרתי את זה לעומק.
אולי מישהו יכול להגיד לי אם יש אמת בדבר?

בכל אופן, העניין הוא כזה, לי כמו לכולכם יש גבול גנטי ואני לא יכול לגדול כמה שאני רוצה (אלא אם כן חומרים).
במידה ואני משתמש בחומרים אז אני עברתי את המחסום הגנטי נכון? כן..

1. האם אני יצרתי לעצמי גבול גנטי חדש?

2. אם נניח הגבול הגנטי (הטבעי) שלי הוא להיות על משקל 90 ולאחר השימוש בחומרים אני שוקל 100 אז כאשר אני אפסיק להתאמן ואז אני אחזור להתאמן בכל הכוח אני אצליח להגיע ל100 בלי חומרים? (הרי יצרת לעצמי גבול גנטי חדש... או שלא יצרתי... תלוי בשאלה 1 😃)

תודה רבה!

האמת שלפני הרבה זמן חשבתי על זה אבל ברח לי מהראש כל העניין.
קודם כל אתם בטח שמעתם על האימרה הזאת שלשריר יש "זיכרון" ואם מישהו מפסיק להתאמן והוא חוזר אז צ'יק צ'ק הוא חוזר למה שהוא היה פעם.

אני לא יודע אם זה נכון או לא כי אף פעם לא חקרתי את זה לעומק.
אולי מישהו יכול להגיד לי אם יש אמת בדבר?

בכל אופן, העניין הוא כזה, לי כמו לכולכם יש גבול גנטי ואני לא יכול לגדול כמה שאני רוצה (אלא אם כן חומרים).
במידה ואני משתמש בחומרים אז אני עברתי את המחסום הגנטי נכון? כן..

1. האם אני יצרתי לעצמי גבול גנטי חדש?

2. אם נניח הגבול הגנטי (הטבעי) שלי הוא להיות על משקל 90 ולאחר השימוש בחומרים אני שוקל 100 אז כאשר אני אפסיק להתאמן ואז אני אחזור להתאמן בכל הכוח אני אצליח להגיע ל100 בלי חומרים? (הרי יצרת לעצמי גבול גנטי חדש... או שלא יצרתי... תלוי בשאלה 1 😃)

תודה רבה!
יופי של שאלה.! אני אשתדל לענות עליה הכי ברור שאפשר.

באופן עקרוני מה שקורה שאתה לוקח חומרים אז היכולת של הגוף סנתז חלבון שריר חדש עולה. ובימדה והפסקת אזי היכולת הזאת חוזרת לרמה הרגילה של הגוף (גנטי). ואז אתה מאבד חלק ניכר מהמסה מפני שיהחס בין התהליכים האנבוליים לתהליכים הקטבוליים הוא לטובת השני. אבל תיאורתית מה שקורה כאשר שריר חדש נוצר זה היתוך של תאי לווין למיופברילים קיימים. (הם תורמים להם את הגעין התאי) והתהליך זה הוא קבוע ולא משתנה. (שימוש בחומרים מגביר את התהליך הזה משמעותית) לאחר שימוש בחומרים
חתך השריר אמנם חוזר לקדמותות אך עדיין הגרעין התאי נשאר. כאשר אתה חוזר להתאמן טבעי. היכולת של השריר "להחזיר את גודלו" קיימת ואתה אכן תחזיר חלק מכובד מהמסה. אמנם לא את כולה מפני שיש המממוווןןןןן גורמים אחרים קיימים שמשפעים על כמה מסת שריר את מסוגל לשמר בצורה טבעית אבל אתה תהיה יותר מאשר אם לא היית לוקח חומרים מעולם.

אני מקווה הסברתי את עצמי כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
מובן בהחלט..
תודה רבה.

מה לגבי העניין שאנשים אומרים שיש לשריר זיכרון ואם הם חוזרים להתאמן אז הם תיק תק מגיעים למה שהם היו לפני כן?
זה נכון לגבי הרמת משקלים או מסת שריר או שניהם או בכלל לא נכון?

מובן בהחלט..
תודה רבה.

מה לגבי העניין שאנשים אומרים שיש לשריר זיכרון ואם הם חוזרים להתאמן אז הם תיק תק מגיעים למה שהם היו לפני כן?
זה נכון לגבי הרמת משקלים או מסת שריר או שניהם או בכלל לא נכון?

זה נכון. זה בדיוק כל העיניין של תאי הלווין שתורמים את הגעין שלהם.

אני קראתי בזמנו שזיכרון שריר זה בעצם שאתה פיזית מותח את הרקמה המחברת שעוטפת את השריר (מותח על ידי הגדלת נפח השריר) ושהרקמה הזו יכולה פיזית לעקב גדילה של השריר כי היא סוג של לוחצת אותו כלפי פנימה (נגיד שיש על השריר קונדום קשיח למדיי...)

ואז כשאתה מפסיק להתאמן הנפח של השריר יורד מן הסתם, והרקמת חיבור עדיין מתוחה וכשתחזור להתאמן השריר יגדל ויחזור לעצמו דיי מהר מכוון שהרקמה כבר לא פקטור (לפחות עד שתגיע למצב שיא שהיית בו מלכתחילה)

עוד דבר, לפי מה שידוע לי אין אפשרות להגדיל את מספר סיבי השריר ככל שמתאמנים (גם לא עם חומרים, אני זוכר שרק בעכברים זה עבד...) זה נכון או שיש מידע חדש לגבי זה?

אפשר עוד קצת פירוט מהם תאי לווין ומה הם עושים בשריר בדיוק?

תודה מראש 😃

אני קראתי בזמנו שזיכרון שריר זה בעצם שאתה פיזית מותח את הרקמה המחברת שעוטפת את השריר (מותח על ידי הגדלת נפח השריר) ושהרקמה הזו יכולה פיזית לעקב גדילה של השריר כי היא סוג של לוחצת אותו כלפי פנימה (נגיד שיש על השריר קונדום קשיח למדיי...)

ואז כשאתה מפסיק להתאמן הנפח של השריר יורד מן הסתם, והרקמת חיבור עדיין מתוחה וכשתחזור להתאמן השריר יגדל ויחזור לעצמו דיי מהר מכוון שהרקמה כבר לא פקטור (לפחות עד שתגיע למצב שיא שהיית בו מלכתחילה)

עוד דבר, לפי מה שידוע לי אין אפשרות להגדיל את מספר סיבי השריר ככל שמתאמנים (גם לא עם חומרים, אני זוכר שרק בעכברים זה עבד...) זה נכון או שיש מידע חדש לגבי זה?

אפשר עוד קצת פירוט מהם תאי לווין ומה הם עושים בשריר בדיוק?

תודה מראש 😃

רצה נדבר על רקמה שנקראת feshia זה מעין קרום כזה שעוטף את השריר. ככל שהשריר גדל אז הרקמה הזאת מתרחבת. זה קורה גם עם מתיחות ועבודה על גמישיות. אבל כל בנושא של זיכרון שריר זה יותר ברמה התאית עצמה. טסטוסטרון לא גורם להכפלת סיבי השריר היפרפלסיה אלה הגדילת החתך הרוחבי. היפרטרופיה. יש עדויות שהורמונים כגון IGF ונגזרותיו גורמים לזה. למרות שלימטב הבנתי וממה שאני קורה על IGF אז הוא פשוט מגביר את היכולת של הגוף לייצר תאי לוייון חדשים אשר יהיו זמינים לתיקון סיבי השריר הקיימים לאחר אימון.

תאי לווין אלה מעין תאים שאין להם עדיין זהות כלומר הם עדיין לא החליטו איזה סוג של תאים הם יהיו. יש בשריר מצבורים של תאים כאלה הם נמצאים בין המיופברילים. וכאשר יש נזק תאי לסיבי השריר כתוצאה של אימון התנגדות. הם תורמים את הגרעין שלהם ועובירם מעין תהליך התמזגות עם סיבי השריר הקיימים על מנת לתקן את הנזק ולהתחזק. המצבורים האלה לצערנו הם מוגבלים.
ולוקח לגוף זמן לסנתז אותם מחדש. (חלק מסיבה שנתקעים במישור אימונים והתפתחות) IGF מאיץ את היכולת של הגוף לסנתז תאים כאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית