הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לסטודנטים פה

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
מישהו מהסטודנטים פה לוקח ריטלין למרות שהוא לא מאובחן בHDAD?
זה באמת משפר את הריכוז גם לכאלה שלא מאובחנים?

אני עשיתי את המבחן של הHDAD והיה לי שיפור קל עם ריטלין. בכל זאת אני לא לוקח את זה בצורה קבועה.
תנסה שיעור אחד עם ריטלין ותראה אם זה עוזר לך. קשה לי להאמין שזה יעשה לך רע.

אני לוקח רטלין אבל ומאובחן כADD. אבל אני יכול להגיד לך שיש אחוז מאוד גבוה של סטודנטים אצלנו שלוקחים למרות שהם לא מאובחנים ויש פה ממש מסחרה רצינית. תנסה ותראה... אני אישית חושב שצריך לנסות שיטות אחרות לפני שאתה לוקח אמפטמינים (גם מי שמאובחן) - התופעות לוואי יכולות להיות לפעמים לא נעימות.

אני לוקח רטלין אבל ומאובחן כADD. אבל אני יכול להגיד לך שיש אחוז מאוד גבוה של סטודנטים אצלנו שלוקחים למרות שהם לא מאובחנים ויש פה ממש מסחרה רצינית. תנסה ותראה... אני אישית חושב שצריך לנסות שיטות אחרות לפני שאתה לוקח אמפטמינים (גם מי שמאובחן) - התופעות לוואי יכולות להיות לפעמים לא נעימות.

הכדור עבר אישור מכירה ללא מרשם רופא, אז איזה בדיוק מסחרה עושים עם זה? פשוט הולכים לבית מרקחת וקונים...

• פותח/ת השרשור
אני לא חשוב שיש לי בעיות של קשב וריכוז. השאלה שלי אם זה יכול לשפר את היכולת שלי להתרכז גם שאין לי HDAD.

הכדור עבר אישור מכירה ללא מרשם רופא, אז איזה בדיוק מסחרה עושים עם זה? פשוט הולכים לבית מרקחת וקונים...

זה עדיין עם מרשם רופא. ההבדל הוא שעכשיו כל רופא יכול לרשום לך - פעם רק מפסיכיאטר, נוירולוג או רופא ילדים היה רשאי לתת מרשם. ושנית, גם ההתוויות למי אפשר לרשום השתנו ככה שכל מבוגר גם ללא אבחון יכול לקבל במידה כמובן והרופא שלו משתכנע שהוא צריך ומצבו הבריאותי מאשר זאת. לא כל הרופאים יהיו מוכנים לתת לך סתם מרשם במיוחד שזה נהיה נגיש יותר לציבור.

סטודנטים לרפואה סוחרים פה בהכל... אקומלים, אמפטמינים, זאנקסים... 😃

• פותח/ת השרשור
אתמול היה על זה תוכנית בערוץ שמונה
פרופסורים לנוירולגיה בקימברג' עשתה ניסוי כזה על חבר'ה שאין להם הפרעות קשב
והכדור שימפר להם את היכולות הקוגנטיביות כמו אצל אנשים הפרעות
אני יכול להגיד מינסיון שזה עוזר לי למבחנים מאוד למרות שאני לא מאובחן אבל אחרי זה יש תחושה מבאסת של דאון

בקיצר זה יכול לעזור לך

אתמול היה על זה תוכנית בערוץ שמונה
פרופסורים לנוירולגיה בקימברג' עשתה ניסוי כזה על חבר'ה שאין להם הפרעות קשב
והכדור שימפר להם את היכולות הקוגנטיביות כמו אצל אנשים הפרעות
אני יכול להגיד מינסיון שזה עוזר לי למבחנים מאוד למרות שאני לא מאובחן אבל אחרי זה יש תחושה מבאסת של דאון

בקיצר זה יכול לעזור לך

חרטא ברטא, אפקט פלסבו ולא יותר.
1. לבן אדם שאין מחסור במתילפנידאט לא יהיה תועלת.
2. התרופות הללו צריכות להילקח לאורך לתקופה וצריך לעשות התאמות מיוחדות בהתאם לאדם, לקיחה חד פעמית בקושי תשפיע.

2. התרופות הללו צריכות להילקח לאורך לתקופה וצריך לעשות התאמות מיוחדות בהתאם לאדם, לקיחה חד פעמית בקושי תשפיע.

אבל אם בזכות אפקט פלסיבו זה עוזר, אז שיעשה את זה.
(ואל תגיד עכשיו דברים אחרים, כי זה יעבוד רק על זה)

אבל אם בזכות אפקט פלסיבו זה עוזר, אז שיעשה את זה.
(ואל תגיד עכשיו דברים אחרים, כי זה יעבוד רק על זה)

אם אתה מוכן לשלם 10 שקל לכדור, שכנראה הוא צריך בין 2-3 תלוי במשקל שלו.
אז שיהיה לו לבריאות.

אם אתה מוכן לשלם 10 שקל לכדור, שכנראה הוא צריך בין 2-3 תלוי במשקל שלו.
אז שיהיה לו לבריאות.

אם זה רק פעם אחת לפני מבחן אז אין בעיה.
אבל אם זה באמת המחיר של כדור אחד מעפן אז אפשר לשקול את זה שוב.

לאנשים יש מחסור בריטלין? מעניין...

אני מבין. אז לאנשים שכואב להם הראש יש מחסור בנורופן?

אנולוגיה גרועה, ומראה חוסר הבנה בתהליכים ביוכימים.
אני מציע לך לקרוא קצת על מסלולים של העברת סיגנלים בגוף, ועל חשיבות של סיגנל ראשוני.
אנולגיה יותר טובה היא במחסור של GH אצל ילדים ושעל ידי מתן שלו יכולים לגדול באופן נורמלי.

אני חושב שהטענה שלך שיש אנשים שיש להם מחסור בריטלין (משמע לשאר האנשים אין מחסור, הם מקבלים את כל הריטלין שלהם מהתזונה או שהגוף מייצר אותו) היא זו שמראה על חוסר הבנה בתהליכים ביוכימיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית