הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו שעשה פה יעוץ תעסוקתי ויכול להעיר את עיניי

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
א. האם מטרת היעוץ היא הכוונה ללימודים אקדמאיים? או שגם ללימודים מקצועיים?

ב. האם היה שווה את הכסף? או שהייתם עושים משהו אחר בדיעבד?

בן 27 עובד בעבודה עם שכר גבוה בתחום האבטחה, אבל עבודה שגומרת אותי מנטלית, ובצומת דרכים קצת בחיים כרגע

לא עשיתי באופן אישי, אבל מכאלה שראיתי זה לא ממש נותן תשובות .

כמה נקודות למחשבה,
מה מעניין אותך, שאתה קורא ״עיתון״ מה מושך אותך, טכנולוגיה , כספים וכדומה
במה אתה טוב, לעבוד לבד, לעבוד עם אנשים - למכור/לתת שירות/ להוביל, מסוגל ללמוד דברים לבד

מעבר לזה כמה זמן וכסף אתה יכול להשקיע כדי לקדם את עצמך.

• פותח/ת השרשור
לאחרונה מעניין אותי קצת השקעות וכספים, וחברות, והתחלתי להשקיע בשוק ההון ובקריפטו לפני שנה,
לכן אני הולך לעשות קורס ניהול תיק השקעות.

אני טוב בלעבוד לבד, אני טוב בלתת שירות ולעבוד עם אנשים, אני טוב בלנהל אנשים.

הייתי טוב במכירות אבל (עגלות) אבל ספיציפת במקום הזה לא אהבתי את הלחץ וחוסר ערכיות.

אין לי בעיה ללמוד לבד אבל כן תלוי באיזה רמת ידע, לצורך העניין שוק ההון למדתי לבד אבל החלטתי שלבד אני לא מרוויח מספיק ידע וכנראה שאצטרך קורס שיעזור לי להעשיר את הידע.

כרגע מבחינת זמן אני יכול לשלב שני ימי לימודים עם העבודה, אולי אפילו שלושה, וכסף אין בעיה באופן יחסי כרגע ברוך השם 😃

הייתי בזה שמקבלים מתנה משחרור צבאי. אבל זה היה חרטא.
מצד שני אם יש לך מספיק כסף "לבזבז" לא בטוח שזה רעיון גרוע לנסות הכוונה כזאת אם התרשמת מהמציעים
כי זה כן יכול לחדד את המסקנות שלך כל עוד יש לך כיוונים כלשהם ואתה מתלבט. (אתה יכול להגיע למסקנת האלה גם לבד מן הסתם)
הייתי פשוט משלב בין מה שאתה הכי מתעניין/אוהב לבמה אתה הכי טוב בהתאם לפוטנציאל וציפיות שכר. נראה לי שזה השילוש הקדוש D:

לאחרונה מעניין אותי קצת השקעות וכספים, וחברות, והתחלתי להשקיע בשוק ההון ובקריפטו לפני שנה,

הייתי טוב במכירות אבל (עגלות) אבל ספיציפת במקום הזה לא אהבתי את הלחץ וחוסר ערכיות.

אין לי בעיה ללמוד לבד אבל כן תלוי באיזה רמת ידע, לצורך העניין שוק ההון למדתי לבד אבל החלטתי שלבד אני לא מרוויח מספיק ידע וכנראה שאצטרך קורס שיעזור לי להעשיר את הידע.

כרגע מבחינת זמן אני יכול לשלב שני ימי לימודים עם העבודה, אולי אפילו שלושה, וכסף אין בעיה באופן יחסי כרגע ברוך השם 😃

קח 2 דוגמאות של משרות בבתי השקעות, תראה מה מדבר אליך ומה דרישות הקבלה ומשם תגזור תוכנית פעולה. זה נכון כמובן לכל חברה/תחום

https://www.yl-invest.co.il/?CategoryID=163

אלטשולר שחם חיפוש משרות

1)אתה בעל זיקה לשוק ההון וניסיון קל
2)אתה בעל אוריינטציה מכירתית
3)אתה טוב עם אנשים ויכול ללמוד

יש המון משרות בבתי השקעות שיכולות להתאים לך גם בלי ניסיון ובלי רישיון ייעוץ וניהול השקעות
הם מחפשים אנשים למשרות מכירות, טלמרקטינג, טלמיטינג וכו' (לפעמים יש גם משרות של סוחרים שם עם הכשרה עליהם) עם עמלות ותוכל להגיע שם לשכר מצוין וללמוד המון דברים שיעזרו לך גם אישית

אפשר להתפתח שם לכיוון של מנהל/יועץ השקעות מאמין שיש מקומות עם לימודים וקורסים על חשבונם
כיוון ששווה בדיקה

עריכה-
עכשיו ראיתי שכבר כתבו לך, אז רק מחזק אותו

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם על התגובות, סתם מעניין אותי אם קרה לאנשים פה גם בגיל כזה רצון לשינוי, ומה עשיתם.

בעיקר אלו שללא תעודה אקדמאית.
אני מניח שבעקבות הקורונה יש לא מעט שחוו סיפור דומה

תודה רבה לכם על התגובות, סתם מעניין אותי אם קרה לאנשים פה גם בגיל כזה רצון לשינוי, ומה עשיתם.

בעיקר אלו שללא תעודה אקדמאית.
אני מניח שבעקבות הקורונה יש לא מעט שחוו סיפור דומה
גיל 27 זה לא מבוגר להתחיל ללמוד/לשנות כיוון.
חובלים/טייסים/מ״פ רק משתחררים בגיל הזה מהצבא

• פותח/ת השרשור
גיל 27 זה לא מבוגר להתחיל ללמוד/לשנות כיוון.
חובלים/טייסים/מ״פ רק משתחררים בגיל הזה מהצבא

אמת
זו פרספקטיבה שלא חשבתי עליה..
עדיין אבל יש מעט לחץ ואי נוחיות כי אני עברתי מסלול שונה וחברי בגלאים נמוכים יותר בממוצע כבר כולם לקראת סוף לימודיהם, ואני עדיין לא מצאתי מסלול שאני שלם איתו מספיק, חוץ ממה שציינתי שאעשה

אמת
זו פרספקטיבה שלא חשבתי עליה..
עדיין אבל יש מעט לחץ ואי נוחיות כי אני עברתי מסלול שונה וחברי בגלאים נמוכים יותר בממוצע כבר כולם לקראת סוף לימודיהם, ואני עדיין לא מצאתי מסלול שאני שלם איתו מספיק, חוץ ממה שציינתי שאעשה
תנסה לחשוב איפה אתה רוצה להיות בעוד 10 שנים ומשם תגזור החלטות. יש לך עוד מספיק שנים לעבוד/להתפרנס.

מזכיר לי מאוד את עצמי בגיל שלך.

יש לכל גבר גיל(זה תמיד מגיע לקראת או בגיל 30) שבו הוא חושב עם עצמו ושואל את עצמו "מה אני עושה עם החיים שלי?"

גם כשאני הייתי בן 28(היום בן 33, לקראת 34) עבדתי כמאבטח חמוש כמה שנים, לא היה לי שום רקע אקדמי או ניסיון ספציפי.

בדקתי כמה אפשרויות של הסבה מקצועית ועשיתי קורס בתחום כלשהו דרך לשכת התעסוקה שלא עלה לי שקל(כשבחוץ בצורה עצמאית אתה תשלם עליו כמה עשרות אלפים)

היום אני עובד באותו תחום לאחר שנים מאוד סיזיפיות של רכישת ניסיון.

לא יודע אם עזרתי כל כך אבל פשוט נתתי את הסיפור האישי שלי ואני מקווה שגם אתה תמצא את הדרך שלך.

• פותח/ת השרשור
מזכיר לי מאוד את עצמי בגיל שלך.

יש לכל גבר גיל(זה תמיד מגיע לקראת או בגיל 30) שבו הוא חושב עם עצמו ושואל את עצמו "מה אני עושה עם החיים שלי?"

גם כשאני הייתי בן 28(היום בן 33, לקראת 34) עבדתי כמאבטח חמוש כמה שנים, לא היה לי שום רקע אקדמי או ניסיון ספציפי.

בדקתי כמה אפשרויות של הסבה מקצועית ועשיתי קורס בתחום כלשהו דרך לשכת התעסוקה שלא עלה לי שקל(כשבחוץ בצורה עצמאית אתה תשלם עליו כמה עשרות אלפים)

היום אני עובד באותו תחום לאחר שנים מאוד סיזיפיות של רכישת ניסיון.

לא יודע אם עזרתי כל כך אבל פשוט נתתי את הסיפור האישי שלי ואני מקווה שגם אתה תמצא את הדרך שלך.

אשמח לשמןע קצת פרטים על הקורס שעשית ואיך קבלת אותו בסבסוד כזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית