הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו פה מבין באוורקלוקינג?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
אני רוכש מחשב חדש (סוג של, כמה חלקים), אני מעוניין לעשות OC.
מישהו כאן יודע מה תדר יציב + מתחים לפעילות של 24/7 למעבד 2500K על קירור אוויר? (אין לי כוח לעשות טסטים זה לוקח שעות)
מה תדר יציב + מתח לזיכרונות
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)

האם עדיין צריך לבטל את ה HT בביוס כשעושים OC? (לא עשיתי הרבה זמן OC, יש לי מעבד כרגע E6300, אבל אני לא ממש משחק במשחקים אז זה הספיק).
האם עדיין צריך לנעול את ה PCI-E ל 100MHZ?

באמת שאין לך מה לעשות OC במיוחד העלאת מתחים זה פשוט לא שווה את זה. אתה יכול לשחק קצת ולעלות תדר באיזה 5-10% בדרך כלל בלי דאגות אבל השיפור בביצועים הוא כל כך זניח שזה לא שווה את הסיכון.

מדבר מנסיון של הרבה שנים של פיגור שכלי עם מערכות קירור מים (לא קיטים) שבניתי בעצמי.
זה יכול להיות תחביב מעניין בתור עצמו אבל זה פשוט לא פרקטי בעולם האמיתי השיפור זניח אלה אם כן אתה ממש הולך ללמוד איך לעשות את זה מקסימלי וזה דורש השקעה בקירור מעולה וtweaking של ימים (וכן - המון המון טסטינג)

bottom line - תשכח מזה. עדיף תקנה חלקים טובים ותהנה מהם עד שגם הם יתישנו.

טוב קודם כל הגדרות של מתח ותזמונים תמיד יהיו שונות אחת מהשנייה, גם אם יש לך אותו דגם של מישהו אחר שעשה OC עם אותה מערכת. בקיצור זה אף פעם לא קבוע ותצטרך לראות לבד מתי המערכת מגיעה לחוסר יציבות.
דבר שני, תדר HT זה בכלל במעבדי AMD, ויש לך מעבד של אינטל, אתה בטח מתכוון לFSB.
וכן נעילת תדר הPCI-E היא תמיד מומלצת כדי למנוע בעיות יציבות בהמשך שיכולות לגרום לטעויות.

ד"א, אני לא מסכים עם SpellStorm, עצם זה שהוא אומר שOC מעלה ביצועים זניחים מראה על חוסר הבנה, מה גם OC זה תמיד כיף אם יודעים מה עושים.
בהצלחה.

נערך לאחרונה:
אני עם טיפה ניסויים, ובלי להעלות מתח (לא ישירות לפחות) מריץ את ה COREI7 שלי מ2.6 ל4.0 על קירור אוויר של טרמלרייט (בנתיים הכי גבוה שהגעתי איתו זה 79 מעלות).

עובד לי מהיר ויציב בנתיים...

אני עם טיפה ניסויים, ובלי להעלות מתח (לא ישירות לפחות) מריץ את ה COREI7 שלי מ2.6 ל4.0 על קירור אוויר של טרמלרייט (בנתיים הכי גבוה שהגעתי איתו זה 79 מעלות).

עובד לי מהיר ויציב בנתיים...
מזה לא ישירות? אתה שם את המתח על אוטומטי?

אף פעם לא התעסקתי עם המתח, או שהוא על אוטומט או שהוא על INTEL SPEC... במתחים אני לא מבין.

אבל מה שכן הוא לא מוריד לי תדר (ביטלתי את הEIST וC1)

• פותח/ת השרשור
באמת שאין לך מה לעשות OC במיוחד העלאת מתחים זה פשוט לא שווה את זה. אתה יכול לשחק קצת ולעלות תדר באיזה 5-10% בדרך כלל בלי דאגות אבל השיפור בביצועים הוא כל כך זניח שזה לא שווה את הסיכון.

מדבר מנסיון של הרבה שנים של פיגור שכלי עם מערכות קירור מים (לא קיטים) שבניתי בעצמי.
זה יכול להיות תחביב מעניין בתור עצמו אבל זה פשוט לא פרקטי בעולם האמיתי השיפור זניח אלה אם כן אתה ממש הולך ללמוד איך לעשות את זה מקסימלי וזה דורש השקעה בקירור מעולה וtweaking של ימים (וכן - המון המון טסטינג)

bottom line - תשכח מזה. עדיף תקנה חלקים טובים ותהנה מהם עד שגם הם יתישנו.
כשרשמתי HT התכוונתי ל HyperThreading

טוב קודם כל הגדרות של מתח ותזמונים תמיד יהיו שונות אחת מהשנייה, גם אם יש לך אותו דגם של מישהו אחר שעשה OC עם אותה מערכת. בקיצור זה אף פעם לא קבוע ותצטרך לראות לבד מתי המערכת מגיעה לחוסר יציבות.
דבר שני, תדר HT זה בכלל במעבדי AMD, ויש לך מעבד של אינטל, אתה בטח מתכוון לFSB.
וכן נעילת תדר הPCI-E היא תמיד מומלצת כדי למנוע בעיות יציבות בהמשך שיכולות לגרום לטעויות.

ד"א, אני לא מסכים עם SpellStorm, עצם זה שהוא אומר שOC מעלה ביצועים זניחים מראה על חוסר הבנה, מה גם OC זה תמיד כיף אם יודעים מה עושים.
בהצלחה.

מעבד 2500K מותאם ל OC ועם OC של בערך 20-30% מביא ביצועים כמו המעבדים האחרונים של אינטל שעולים פי 2 יותר כסף (שלא נדבר על לוחות אם תואמים)

על איזה לוח אתה רוצה ללכת?
והכי טוב לעלות לאט לאט כל פרמטר בתורו ולא להגדיר במכה את כל הפרמטרים על פי משהוא ראיתי באתר כלשהוא אצל מערכת שונה משלך.
את הפרמטר הכי חשוב בOC שכחת לרשום וזה הלוח,
וכן עדיף לבטל את HT כשעושים OC כדי להגיע לתוצאות גבוההות יותר וגם לנעול את הPCI-E .
בהצלחה! ותהנה:)

• פותח/ת השרשור
לפי מה שנאמר לי ב HWZONE ודומיו אין בדיוק השפעה היום ללוח אם על ה OC, המעבד מגביל הרבה לפני (והקירור).
אני כנראה אלך על ASUS PRO או GIGABYTE UD3 בנתיים שום דבר ל P67 (סנדי) לא זמין בגלל התקלה המחורבנת של אינטל וה RECALL.

• פותח/ת השרשור
אז זהו בלוחות חדשים יותר התמקדו בביצועי OC והם הפסיקו להגביל (רובם), מה שמגביל היום זה הקירור ואז המעבד.

צריך לתת לכל אחד ואחד שהגיב באשכול הזה באן. וכן משה, אני יודע שהיוזר שלך על הקונפיג!

לא יודע הדברים אולי ישתנו מאז... אני זוכר שלוח זה היה אחד הדברים הכי חשובים ואחרי זה קירור. וגם פה זה הכל היה תלוי על איזה פס סיליקון נפלת היו מעבדים שיכולת לעלות 10% גג והיו כאלה שעלו עד 33%...וגם כשהגעתי עם ה P4 שלי מ3.0 ל4.0 את האמת חוץ מעל הנייר פשוט לא הרגשתי את השיפור בביצועים במשחקים/אפליקציות. סופר פיי ו3D מארק ושאר הבדיקות הסינטטיות אין מה להגיד זה טס הרבה יותר פשוט לא מורגש ב"עולם האמיתי".
כמו שאמרתי, זה יכול להיות תחביב וזה באמת כיף להכנס לשטויות הטכניות האלו לרדוף אחרי הקירורים הכי חזקים אבל לדעתי זה פשוט ביצועים על הנייר ולא שווה את ההשקעה של הזמן והכסף.
אם כבר הדבר היחיד שהרגשתי שינוי שאפשר לקרוא לו משמעותי זה בOC של כרטיסי מסך, וגם שם ההשקעה על קירור מאסיבי (מים) וכל הטווקינג בלי סוף לדעתי פשוט לא היו שווים את זה בסופו של דבר בשביל עוד איזה תוספת של 5 f/s גג במשחקים...

בכל מקרה מנסיון שלי אפשר ללכת על תוספת של 5-10% בערך בעינים עצומות בלי לדאוג לחימום יתר או ארטיפקטים או לא יודע מה, אם אין לך כוח לעשות טסטינג של ימים. אם אתה מתחיל להתעסק עם מתחים אתה חייב ללכת על זה עד הסוף אחרת תתעורר לריח של שרוף 😛
זה מה שאני עושה היום כי להתעסק עם כל זה כמו שאמרתי כבר אין לי כוח.

---------- התגובה התווספה ב 01:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:54 ----------

לראיה אחת המערכות קירור מים שלי שנגמרה ברע - צינור שהתפוצץ ודלף על כל המערכת ביחד עם ה2 טרה HDD שאותם למרבה המזל הצלחתי להציל...

9lh2sy.jpg

8ww9sl.jpg

:(

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

לראיה אחת המערכות קירור מים שלי שנגמרה ברע - צינור שהתפוצץ ודלף על כל המערכת ביחד עם ה2 טרה HDD שאותם למרבה המזל הצלחתי להציל...

:(
מאז פנטיום 4 הדברים השתנו דרסטית, כל הלוחות אם היום אפילו הכי זבלה מותאמים ל OC וכשאני אומר מותאמים ז"א לפחות 15-20%. המעבדים החדשים של אינטל סידרת K מושקים במיוחד לעשות OC והם מגיעים ללא נעילה של המכפלה מה שאומר שאפשר להוציא מהם את המיץ.
בנוסף הם יותר יעילים מבחינת חשמל ומתחים ויותר עמידים לשגיאות ואי התאמה ל OC (דואל ביוס לדוגמה או דברים בסיגנון שאם נופלת לך המערכת, הביוס עושה אוטומטית דיפולט ומעלה את המחשב לפני שהמחשב נשרף).
בסידרה החדשה של אינטל (K) לא מדברים על פחות מ 25-30% OC וגם זה במקרה שיש לך קירור סטדנרטי ולא משהו מטורף. עם קירור מים זה יכול להגיע ל 50% לערך ואפילו יותר.
אתה יכול לראות בנצ'מרקים כאן:
http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_corei7_2600k_and_corei5_2500k/10.htm

שים לב שה 2500K ו ה 2600K משאירים אבק לכל השאר ועולים בחצי מחיר פחות.

הוא העלה את ה 2500K ל 4.7GHZ מ 3.3GHZ שזה דיי מטורף, יותר מ 40%, לא ראיתי שהוא מציין איזה קירור הוא השתמש, כנראה מים.

אבל שוב השאלה נשאלת, כמה השיפור מורגש בעולם האמיתי? (ברור לי שעם שיפור של 50% אמורים להרגיש בצורה מטורפת - השאלה אם זה באמת ככה?)

אצלי השיפור מורגש, לגבי כל התוכנות בנצ'מרקינג - לא מעניין אותי שיאים וכאלו.

ולא השקעת כסף בקרור?

לא משנה ראיתי שקנית טרמלייט קירור פשוט יחסית

טוב כנראה שדברים באמת השתנו לא מעט מאז שהייתי בן16...
היום אני מעדיף לשים קצת יותר כסף על רכיבים טובים (לא צריך אף פעם מעל 6000 שקל למערכת חזקה מאד) אחת לשלוש שנים ולא לחשוב בכלל כל השלוש שנים האלה על ביצועים כי זה עובד על מקסימום בכל המשחקים והתוכנות... כשזה מתחיל להיות איטי כנראה שעבר מספיק זמן והגיע זמן לשפר לוח-מעבד-זכרונות-כרטיסמסך

לא שיש לי זמן היום לשחק גם ככה...

נערך לאחרונה:
צודק המחשב שלי נקנה בדיוק שיצאו ה I7, לפני שנתיים + והוא מריץ הכל על ההגדרות הכי גבוהות נכון להיום.

בעתיד קצת OC לכרטיס מסך וזכרונות וזהו. תאכלס אני עושה OC למעבד סתם, זה לא שהוא מקרטע או משהוא.

משה, אם המעבד שלך במכפלה פתוחה, למה לעזאזל אתה רוצה לעשות OC לזיכרונות?
SpellStorm, מזה הרגשת רק על הנייר? תפתח SUPER PI ותראה את ההבדל.
אם במשחקים לא הרגשת שינוי אז זה כנראה צוואר בקבוק, או כשל טכני(הגדרות התאפסו, ספק ג'נרי וכו')

תשמע אני מדבר איתך על לפני 8 שנים. לא צוואר בקבוק ולא ספק ג'נרי, דבר שני כן אמרתי סופר פיי ו3DMARK ושאר הבדיקות הסינטטיות אין מה להגיד זה טס אבל בעולם האמיתי באפליקציות כבדות וגראפיקה השינוי היה זניח לטעמי - שינוי של 5 פריים לשניה בממוצע. יש שיגידו שזה הרבה, אישית לא מספק אותי ולא שווה לי את ההשקעה של הזמן והכסף.

כמו שאמרתי, אם היום המצב אחרת ואפשר להביא לתוצאות מטורפות בלי השקעה על קירור וזה אז סבבה אין מה להגיד. אחרת מבחינתי זה סתם תחביב...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית