הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התלבטות קשה בין Hst ל5*5 glenn pendlay

Piece Of Meat

משתמש מתחיל
278
1
נק' מוניטין:
-6
278
1
עד היום עשיתי 5*5 לינארית. ההתקדמות בחלק מהתרגילים היתה איטית בגלל כאבים חוזרים בכתף לאורך כמעט כל התוכנית (יום שלישי טור לאורטופד) ובחלק אחר של התרגילים היתה התקדמות יפה. בעוד כחודשיים אני רוצה להתחיל חיטוב ועד אז אני רוצה לעלות עוד במשקלים. בעיקרון אני מעדיף לעשות את ה 5*5 הלא לינארי כי לפי דעתי היא יותר טובה מHst (יכול להיות שאני טועה) אבל מצד שני Hst נשמעת כמו תוכנית הרבה יותר ידידותית לכתף (מגיעים לכשל רק פעם בשבועיים). חשוב לי לציין שהכאבים בכתף הם לא כאבים בלתי נסבלים, הם מתחזקים אחרי האימון ועד שמגיע האימון הבא (יומיים שלושה) הם די נחלשים אבל לא נעלמים. נכון לעכשיו אני במנוחה של שבוע, אני לא לוקח ארקוקסיה כי זה עושה לי כאבים בחזה אז הרופא אמר לי למרוח וולטרין עד הטור לאורטופד. השאלה שלי היא האם 5*5 לא לינארית באמת עדיפה על Hst או שבחודשיים עם Hst אפשר להשיג תוצאות לא פחות טובות .ב5*5 לינארי העליתי בחודשיים האחרונים 15 קילו בבנט אובר רוו (הגעתי ל105 קילו) ככה שזו תקופה לא מבוטלת.
תודה מראש

מניסיון שלי בHST בחיטוב - שזה אופציה גרועה. וגם במאסה עובדים על נפחים יחסית גדולים בזמנים קצרים. אתה יכול בקלות להגיע לכשל גם בשני האימונים בכל בלוק.

אם אתה מחפש סוג של הקלה - עד לטיפול - לפי דעתי תוריד משקל\תעלה מעט או תשאר באותו המשקל.

אם אתה רוצה להשתמש בHST כסוג של דילואד אני לא בטוח שזו בחירה מוצלחת.

אני חושב שכדאי שתפסיקו לדחוף את פרוטוקול הפציעות הזה לכל מקום בלי שיש לכם מושג מה הפציעה.

אלכס האם הכוונה אולי ללחיצה בשיטה של דייב טייט?

מניסיון שלי בHST בחיטוב - שזה אופציה גרועה. וגם במאסה עובדים על נפחים יחסית גדולים בזמנים קצרים. אתה יכול בקלות להגיע לכשל גם בשני האימונים בכל בלוק.

אם אתה מחפש סוג של הקלה - עד לטיפול - לפי דעתי תוריד משקל\תעלה מעט או תשאר באותו המשקל.

לא הבנתי :S

הHST בנוי מבלוקים של 15, 10, 5 וחזרות (יש עוד עוד בלוק נוסף) של שבועיים עם עומס עולה בין אימון לאימון (סה"כ 6 אימונים בבלוק).

מאוד קל וזה גם מה שקורה שמגיעים די בקלות לכשל בשני האימונים האחרונים של 95% וה100%.

קפיש?

• פותח/ת השרשור

התכוונתי שאני יעשה HST עד החיטוב. לא בחיטוב עצמו.

---------- התגובה התווספה ב 21:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:19 ----------

תלמד ללחוץ
הטכניקה שלך כנראה לקויה

בנוסף ביצעת תרגילי עזר ?

מה זאת אומרת ללמוד ללחוץ?
ולא עשיתי שום תרגילי עזר.

התכוונתי שאני יעשה HST עד החיטוב. לא בחיטוב עצמו.

---------- התגובה התווספה ב 21:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:19 ----------

מה זאת אומרת ללמוד ללחוץ?
ולא עשיתי שום תרגילי עזר.

זאת אומרת שאני מהמר שאתה לא יודע לבצע לחיצת חזה

אתה יכול גם לצלם את הלחיצה שלך. ולהעלות לפה לתיקון

הHST בנוי מבלוקים של 15, 10, 5 וחזרות (יש עוד עוד בלוק נוסף) של שבועיים עם עומס עולה בין אימון לאימון (סה"כ 6 אימונים בבלוק).

מאוד קל וזה גם מה שקורה שמגיעים די בקלות לכשל בשני האימונים האחרונים של 95% וה100%.

קפיש?
גם אם אתה פנאט ולא מפרגן לפעמים בזמני מנוחה יש מצב שגם באימון של ה85% (אימון שלישי של הבלוק) תגיע לכשל בסט השני. התוכנית תובענית בלי ספק, ולא נראה לי שזה רעיון חכם לעשות אותה עם בעיות כתפיים.

גם אם אתה פנאט ולא מפרגן לפעמים בזמני מנוחה יש מצב שגם באימון של ה85% (אימון שלישי של הבלוק) תגיע לכשל בסט השני. התוכנית תובענית בלי ספק, ולא נראה לי שזה רעיון חכם לעשות אותה עם בעיות כתפיים.

כן - תרגיל שאני נכשלתי בו באופן קבוע בייחוד בבלוק של ה15 זה הלחיצת כתפיים.

זו באמת תוכנית שמלמדת אותך סבל מהו 😛 (אם מכיילים משקלים ומקפידים על זמני מנוחה קצרים).

קפיש?

יאפ, פשוט לא הבנתי על איזה שני אימונים מדובר

• פותח/ת השרשור
דרך אגב, סתם שתדעו. אני הייתי מקפיץ את המוט על החזה (לא בהגזמה) ואחרי שקראתי במאמר של הSS שהמוט רק צריך לגעת קצת בחולצה והתחלתי לעשות ככה התחילו לי כל הצרות עם הכתף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית