הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ התלבטות קשה בין Hst ל5*5 glenn pendlay

Piece Of Meat

משתמש מתחיל
278
1
נק' מוניטין:
-6
278
1
עד היום עשיתי 5*5 לינארית. ההתקדמות בחלק מהתרגילים היתה איטית בגלל כאבים חוזרים בכתף לאורך כמעט כל התוכנית (יום שלישי טור לאורטופד) ובחלק אחר של התרגילים היתה התקדמות יפה. בעוד כחודשיים אני רוצה להתחיל חיטוב ועד אז אני רוצה לעלות עוד במשקלים. בעיקרון אני מעדיף לעשות את ה 5*5 הלא לינארי כי לפי דעתי היא יותר טובה מHst (יכול להיות שאני טועה) אבל מצד שני Hst נשמעת כמו תוכנית הרבה יותר ידידותית לכתף (מגיעים לכשל רק פעם בשבועיים). חשוב לי לציין שהכאבים בכתף הם לא כאבים בלתי נסבלים, הם מתחזקים אחרי האימון ועד שמגיע האימון הבא (יומיים שלושה) הם די נחלשים אבל לא נעלמים. נכון לעכשיו אני במנוחה של שבוע, אני לא לוקח ארקוקסיה כי זה עושה לי כאבים בחזה אז הרופא אמר לי למרוח וולטרין עד הטור לאורטופד. השאלה שלי היא האם 5*5 לא לינארית באמת עדיפה על Hst או שבחודשיים עם Hst אפשר להשיג תוצאות לא פחות טובות .ב5*5 לינארי העליתי בחודשיים האחרונים 15 קילו בבנט אובר רוו (הגעתי ל105 קילו) ככה שזו תקופה לא מבוטלת.
תודה מראש

דרך אגב, סתם שתדעו. אני הייתי מקפיץ את המוט על החזה (לא בהגזמה) ואחרי שקראתי במאמר של הSS שהמוט רק צריך לגעת קצת בחולצה והתחלתי לעשות ככה התחילו לי כל הצרות עם הכתף.

גם אני לא עבדתי טוב - והקפצתי בגלל שהיה כבד לי - אבל התחלתי להתאמן לעבוד כמו שצריך בלחיצה והיא השתפרה במספרים שלא חלמתי.

דרך אגב, סתם שתדעו. אני הייתי מקפיץ את המוט על החזה (לא בהגזמה) ואחרי שקראתי במאמר של הSS שהמוט רק צריך לגעת קצת בחולצה והתחלתי לעשות ככה התחילו לי כל הצרות עם הכתף.
יכול להיות שאתה לא מקשית את הגב מספיק ואז הכתף יכולה להגיע לזווית די מתוחה ולא כל כך נעימה, ובגלל שהיית מקפיץ על החזה זה לא היה עובד בטווח הזה.
SS לא בא בשביל להטריל אותך, יש סיבה לדברים שרשומים שם, הכל שאלה עד כמה אתה עובד באמת בטכניקה נכונה.

אלכס האם הכוונה אולי ללחיצה בשיטה של דייב טייט?

הכוונה היא יותר פשוט לשמור על הדגשים שמונעים ממך את הפציעות המיותרות האלה

להצמיד שכמות+להכניס מרפקים בד"כ מסדר את הבעיה

נכון לא רק פציעות - גם התרגיל קל יותר לביצוע - מקצר את טווח התנועה של המוט. סוג של כיווץ של הגוף בלחיצה.

• פותח/ת השרשור

אהה
אתה מתכוון 60 מעלות בערך בין המרפק לגוף
הבנתי

עברתי עכשיו על הדגשים של הבנץ פרס במאמר של SS ונראה שאני עוש הכל בסדר. אבל מצד
שני יכול להיות שמחוסר ריכוז לא ביצעתי חלק מהדגשים אז שתעבור הדלקת אני אהיה יותר ערני.

עכשיו נשארתי אם השאלה העיקרית... מה לעשות לפני החיטוב? HST או 5*5 לא לינארית. מה לדעתכם עדיף?

כל אחד וההעדפות שלו - זה פורום עם אורנטציה לתוכניות כוח.

את הגלן אתה יכול לבצע גם בחיטוב (צריך ביצים מודה)

את הHST זו בחירה די עלובה מנסיון לחיטוב (מנסיון)

• פותח/ת השרשור
כל אחד וההעדפות שלו - זה פורום עם אורנטציה לתוכניות כוח.

את הגלן אתה יכול לבצע גם בחיטוב (צריך ביצים מודה)

את הHST זו בחירה די עלובה מנסיון לחיטוב (מנסיון)

אבל אחי אני מדבר על החודשיים שלפני החיטוב. הכוונה היא לחודשיים של מסה.

אבל אחי אני מדבר על החודשיים שלפני החיטוב. הכוונה היא לחודשיים של מסה.

הבנתי כבר את זה. ורשמתי לך.

מה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס ומספר חזרות

• פותח/ת השרשור
הבנתי כבר את זה. ורשמתי לך.

מה משקלי העבודה שלך בתרגילי הבסיס ומספר חזרות

בעקרון אני בשבוע וחצי הפסקה ויש לי לפחות עוד שבוע הפסקה בגלל הכתף. לפני ההפסקה משקלי הRM5 שלי היו (ואני מניח שנשארו) :
סקוואט : 125 קילו
לחיצת חזה : 110 קילו
בנט אובר רוו : 105 קילו
דד ליפט : 150 קילו
פרס : 62.5 קילו

אם תדע איזה תוכנית תבצע בחיטוב תוכל עכשיו לבחור לעשות תוכנית שונה.

במאסה אתה יכול ללכת על מגוון רחב של תוכניות. אני ביצעתי לקראת סוף המסה שלי ABC - אבל לא הייתי ממליץ עליה לכל אחד (עצימות גבוהה יחסית\5 אימונים בשבוע\יכולת התאוששות מהירה)

בחיטוב אפשר את המדקאו או הFBW - כאשר ההמלצה שלי היא המדקאו

• פותח/ת השרשור
במאסה אתה יכול ללכת על מגוון רחב של תוכניות. אני ביצעתי לקראת סוף המסה שלי ABC - אבל לא הייתי ממליץ עליה לכל אחד (עצימות גבוהה יחסית\5 אימונים בשבוע\יכולת התאוששות מהירה)

בחיטוב אפשר את המדקאו או הFBW - כאשר ההמלצה שלי היא המדקאו

מדקאו זה בעצם ה5*5 לינארית נכון? ואיך אני אמור בחיטוב לעלות משקלים כל שבוע?

לגבי המאסה. אין מצב שאחרי דלקת בכתף אני יעשה ABC. מה שגם המטרה שלי זה לעלות במשקלים שאני מרים ובABC העלייה יחסית איטית.

כן, אפשר גם להעלות בחיטוב עשיתי את זה שנה שעברה ואני מאמין שיעשה זאת שוב בתוכנית הליניארית השנה.

המטרה היא לשמור על המשקלים שהושגו במאסה או לפחות לא לגרום לירידה דרסטית בכוח.

גם בחיטוב עצמו יש אפשרות לאכול לפעמים יותר (להגיע לנייטראלי או חיובי לתקופה מסוימת).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית