הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התחייבות בעבודה

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
טוב אז אני עובד כמדריך חדר כושר באחת הרשתות הגדולות.
עובד שם כמעט חודש.
בראיון עבודה אמרו שהם רוצים התחייבות, לא חתמתי על כלום, גם בחוזה לא נראה לי שהיה כתוב משהו על תחייבות.

לא חושב שאני אשאר לעבוד שם עוד יותר מדי זמן, אשאר עוד חודש חודשיים ואראה מה קורה. עבודה די מעצבנת. התזוזה של המשמרות ממש לא נוחה, בנינו האנשים שבאים להתאמן (הרוב זקנים) תכלס מעצבנים.
לא יודע איך זה במקומות אחרים, אבל לעבוד ברשת גדולה זה די חפירה.

השאלה שלי שאם אני אומר שאני לא מעוניין להמשיך הם לא יכולים לחייב אותי על כלום, נכון? מה גם, שעל מה? לא עברתי קורס דרכם או משהו כזה, עברתי סוג של השתלמות שלא קיבלתי על הימים האלה כסף.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שזה אפשרי.
אבל השאלה אם זה משתלם בסופו של דבר מבחינת המשכורת.
המשכורת הממוצעת למאמן לדעתי היא 2.5 עד 3 בחודש. מעבר לזה זה לעבוד 7 ימים בשבוע 9 שעות. במצב כזה כבר עדיף לעבוד בעבודה אחרת.

יש מצב שאני אשאר, זה לא נוראי או משהו כזה
מה גם שכל חדר כושר זה אחרת, אני לא רוצה להכליל. תלוי בחדר הכושר, ברשת, פרטי או לא פרטי.
פשוט מעניין אותי לגבי ההתחייבות. אני מניח שזה די חארטה.

אם לא כתוב שום דבר בחוזה, זה עובר למצב של חוזה שבע"פ, מה שקצת מקשה עליהם כי הם צריכים לקבוע את כל חובות העובד-מעביד בחוזה כתוב (ויש אחד כתוב). בקיצור, מבחינה חוקית לא נראה לי שיכולים לחייב אותך למשהו שלא כתוב במפורש בחוזה אבל שנאמר לך בע"פ.

הם חייבים לשלם לך על ההשתלמות, זו עבירה על החוק ואפשר לעשות מזה אחלה כסף בבית דין לעבודה, בייחוד שמדובר ברשת גדולה.

אני אומר שאם אתה נותן רק בשעות שנוחות לך אתה בWin-win situation כי אם תישאר אתה עובד רק מתי שנוח לך ואם יפטרו אותך... זאת היתה המטרה שלך בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית