הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמן אופטימלי להתחלת HST

Jonashacht

משתמש פעיל
394
1
נק' מוניטין:
328
394
1
מהו לדעתכם הזמן הטוב ביותר להתחלת התוכנית, בהתייחס לפרמטרים של יעילות ותוצאות.

כדאי לקפוץ אליה ישר אחרי SS עם משקלי סיום ממוצעים, או לעבור עוד איזה תוכנית לפניה עם התקדמות שבועית?

ראיתי שלחלקכם יש ניסיון איתה. מה דעתכם?

אפשר לעבור אחרי SS, אני הייתי מציע לעשות קודם את התוכניות ההגיוניות יותר כדי למקסם את היציאה מה-SS (טקסס או מדקאו). עם HST אפשר להתקדם סבבה, אבל היא תוכנית שמתאימה יותר למתאמנים בינוניים.

ניסיון האמת די מר עם התוכנית איבדתי כוח בתרגילי הבסיס לרבות הסווקאט והלחיצת חזה (ביצעתי אותה בחיטוב שנה שעברה וגם השנה את הבלוק הראשון). לא ממליץ בכלל.

הניסיון הטוב ביותר שהיה לי עם תוכניות כוח היה המדקאו.

הליניארית של ביל סטאר (מדקאו) לדעתי תוכנית מושלמת
במיוחד אחרי SS
אם אתה אוכל וישן טוב אתה יכול ב 3 חודשים לשפר את ההרמות שלך בצורה ממש יפה (בחלק מהתרגילים אתה יכול להוסיף 20-30 קילו למוט)

• פותח/ת השרשור
סגור. ירדתי מHST לבינתיים.

רק דבר אחרון, אחרי SS, כמה זמן הפסקה לקחת עד התחלת המדקאו? חייבים מן זמן התאוששות מהתוכנית לא?
אשמח לשמוע מניסיון אישי.

תודה ושבת שלום!!

טוב לשמוע 😃

לפי דעתי אין שום צורך בהפסקה במעבר בין התוכניות. המדקאו בנויה בצורה כזאת שבשבועות 1-3 אתה מרים משקלים נמוכים ועלייה של 2.5% כאשר בשבוע הרביעי אתה כבר מגיע למשקלי השיא שהזנת בטבלה.

כדאי למצות את הSS ככל שניתן ככה נקודת הפתיחה במדקאו תהיה טובה יותר.

רק תנצל את השלושה-ארבעה שבועות הראשונים לבנות את התוכנית באמת ולא לקפוץ ישר למשקלים גבוהים, ככה השבועות האלה ישמשו כדילואד, שהוא גם ככה די רצוי אחרי SS.

• פותח/ת השרשור
לקחתי לתשומת ליבי את ההארות שלכם + מעבר על לוגים של התוכנית בטוח יעזור לי!

אני מתכוון לחזור לSS לחודשיים כדי לסחוט ממנה כמה שיותר ואחרי זה מדקאו בכל הכוח..

thx!!

הליניארית של ביל סטאר (מדקאו) לדעתי תוכנית מושלמת
במיוחד אחרי SS
אם אתה אוכל וישן טוב אתה יכול ב 3 חודשים לשפר את ההרמות שלך בצורה ממש יפה (בחלק מהתרגילים אתה יכול להוסיף 20-30 קילו למוט)

לפי מה שכתוב בפורטל יש לינארית של ביל סטאר ויש מדקאו. זאת אומרת, שאלו תוכניות שונות לגמרי.

אז מה ההמלצה אחרי SS? לינארית של ביל סטאר או מדקאו?

ומה לגבי "StrongLifts 5×5 Beginner Strength Training Program " ?

אשמח בנוסף לדעת את ההבדל ביניהם..

לפי מה שכתוב בפורטל יש לינארית של ביל סטאר ויש מדקאו. זאת אומרת, שאלו תוכניות שונות לגמרי.

אז מה ההמלצה אחרי SS? לינארית של ביל סטאר או מדקאו?

ומה לגבי "StrongLifts 5×5 Beginner Strength Training Program " ?

אשמח בנוסף לדעת את ההבדל ביניהם..

אותה תוכנית סתם היא מופיעה פעמיים בשמות שונים
מדקאו זה ניק של גולש בפורום של דייב טייט שהוא סידר באתר שלו 2 מאמרים על התוכנית של ביל סטאר
אחת הליניארית (שנקראת על שמו מדקאו) והשניה פירודיזציה שנקראת גלן פנדלי (מאמן נבחרת ארה"ב להרמת משקולות

סטרונג ליפט זה חרטא

הבנתי! תודה רבה לשניכם..

שאלה נוספת קטנה, שלא קשורה לעניין, ואני מחתחבט בה:
למה צריך למשוך התקדמות בתכניות, ז"א למה ההמלצה היא להתחיל ממשקלים קטנים ולהוסיף לאט לאט ולא להתחיל ממשקל יחסית שכבד ומשם להתקדם? הרי אם מתחילים עם משקל קטן, הוא לא באמת "יזיז" לגוף ויקדם אותו..

תודה!

אפשר לעבור אחרי SS, אני הייתי מציע לעשות קודם את התוכניות ההגיוניות יותר כדי למקסם את היציאה מה-SS (טקסס או מדקאו). עם HST אפשר להתקדם סבבה, אבל היא תוכנית שמתאימה יותר למתאמנים בינוניים.
זה בעיה, אני לא יודע עם כמה HST יכול לשקף התקדמות במשקלים. אחרי הכל בשבוע האחרון של ה5 חזרות אתה הולך 90%, 95% ואז 100%. זה די ברור שיהיה לך מאוד קשה להגיע מעבר ל100% שמוגדר לך מלכתחילה כי אין מנוחה הגיונית.
בכל מקרה, אחרי שעשיתי SS, סבב מדקאו ועכשיו אני עומד לסיים את HST, אני יכול להגיד שההתנסות הייתה מאוד נחמדה, והתוכנית עשתה את שלה מבחינת היפרטרופיה, אבל לא נראה לי שהייתי עושה עוד סבב שלה שוב.

אתה לא מתחיל עם משקל קל
באימון הראשון אתה עושה חמישיות ועולה במשקל כל סט עד שהמשקל נעשה כבד ו/או הטכניקה משתבשת ו/או המוט נע באיטיות ביחס לסטים הקודמים

זה אמור להביא אותך למשקל שאיתו צריך להתחיל את התוכנית
בכל מקרה אתה מוריד מעט משקל ומשלים עוד 2 סטים ואימון אחר כך מתחיל להעלות משקל ועבוד לפי התוכנית 3X5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית