הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלי נאמנות אין אזרחות

גם טייסים לוחצים על כפתור לירות וגם שיגור פצצה גרעינית זה ללחוץ על כפתור לירות מה הנקודה שלך? וד"א כנראה שבחיים לא ראיתי את התותחים בצה"ל אבל יש טיפה עבודה לפני הירי.

אתה ממש מסרב להתייחס לנקודה, אה? אתה פעם ירית על מטרת אויב? לא. אתה לא עשית כלום בשביל המדינה, וגם לא תעשה כלום. אתה לא יותר מבזבוז משאבים(וכרגע, לשם שינוי, אני לא מדבר על אוויר), ואף אחד לא באמת צריך אותך. אני לא מבין למה אתה מסרב להודות בכך.
בהתחשב בכך שלא רק שאתה חסר תועלת, אתה גם פוגע, במקומך לא הייתי מבלבל את המח על צביעות.

צר לי לבשר לך הסורים מסוגלים תוך חצי יום לכבוש את כל רמת הגולן (כי מצויים שם ליצנים כמוך)

הם מבינים מה יקרה לאחר אותו חצי יום שהם יחזיקו ברמת הגולן, חיל האוויר יתקוף והמילואימניקים יגיעו לעשות את העבודה ולכבוש את הרמה בחזרה

ליצנים כמוני הופכים למילואימניקים. הסורים מסוגלים לעבור את הקמ"ק בקצת אבל עם הגעת כוחות תגבור על יחוסלו.

מזל שלפני עשרות שנים אנשים בארץ הזו לא היו לוזרים ונצלנים כמוכם שחושבים רק איך לנצל את המדינה ובמקום זה היו בצבא ונלחמו במלחמות הגדולות.

מה אתה יודע מה כל אחד עשה או לא עשה ?
הדיון הוא שצריך צבא מקצועי ולא בזבזני

צר לי לבשר לך הסורים מסוגלים תוך חצי יום לכבוש את כל רמת הגולן (כי מצויים שם ליצנים כמוך)

הם מבינים מה יקרה לאחר אותו חצי יום שהם יחזיקו ברמת הגולן, חיל האוויר יתקוף והמילואימניקים יגיעו לעשות את העבודה ולכבוש את הרמה בחזרה

במידה ויהיה חשש לתקיפה סורית יגייסו אוגדות מילואים, אתה שם לשחק בפלאפון ולאונן

ובשביל זה צריך לעשות צבא,כדי שיהיו טכנאים שיתחזקו את המטוסים וחיילים עם תפקידים עורפיים לתמוך בכל זה.

ליצנים כמוני הופכים למילואימניקים. הסורים מסוגלים לעבור את הקמ"ק בקצת אבל עם הגעת כוחות תגבור על יחוסלו.

המזל שלי שאתה מספיק טיפש לחשוב שיגיעו כוחות תגבור
השאלה מתי יגיעו

אתה ממש מסרב להתייחס לנקודה, אה? אתה פעם ירית על מטרת אויב? לא. אתה לא עשית כלום בשביל המדינה, וגם לא תעשה כלום. אתה לא יותר מבזבוז משאבים(וכרגע, לשם שינוי, אני לא מדבר על אוויר), ואף אחד לא באמת צריך אותך. אני לא מבין למה אתה מסרב להודות בכך.
בהתחשב בכך שלא רק שאתה חסר תועלת, אתה גם פוגע, במקומך לא הייתי מבלבל את המח על צביעות.

אתה כנראה לא מבין את המושג הרתעה. ברגע שיש לך צבא חזק אתה לא צריך להפעיל את מלא הכוח שלו כי האויב חושש ממך. עדיף מצב כזה מאשר מצב של חילופי אש כמו שהיה הרבה זמן בלבנון.

אם הבורג הכי קטנה במכונה ענקית השתחרר מהמקום היא יכולה להפסיק לעבוד כמו שצריך.
כל תפקיד בצבא הוא חשוב (אני לא מדבר על הקומבינטורים שהתקמבנו עם המפקד שלהם להגיע ל-4 שעות לנקות קצת וללכת הביתה), נמאס מאנשים קטנים כמותכם שחושבים שהם יודעים הכל והם הכי חכמים.
זה נכון שצריך אירגון טוטאלי מחדש.

ובשביל זה צריך לעשות צבא,כדי שיהיו טכנאים שיתחזקו את המטוסים וחיילים עם תפקידים עורפיים לתמוך בכל זה.

לא, בשביל זה צריך לעשות צבא מקצועי שטכנאי אחד מקצועי יעשה עבודה מקצועית
ולא כמה ילדודס שעברו קורס

כן, גלעד שליט היה חלק ממערך של לוחמים והגנה שנמצא בעוטף עזה שמונע ממחבל להכנס ולבצע פיגוע באזרחים.
מה הנקודה?

אם היה צבא מקצועי הסיכוי שדבר כזה יקרה הוא נמוך יותר

מה אתה יודע מה כל אחד עשה או לא עשה ?
הדיון הוא שצריך צבא מקצועי ולא בזבזני

לפי התגובות פה אני רואה שאנשים לא עשו צבא ועוד מתגאים בזה,זה גם לגבי אנשים שמשתמטים שהם לא בפורום.
וגם ש2 מהמגיבים בפוסט הזה הם ערבים ככה שאין להם בכלל זכות להגיב פה.

אתה כנראה לא מבין את המושג הרתעה. ברגע שיש לך צבא חזק אתה לא צריך להפעיל את מלא הכוח שלו כי האויב חושש ממך. עדיף מצב כזה מאשר מצב של חילופי אש כמו שהיה הרבה זמן בלבנון.

כבר היינו שם, וכבר הסכמת איתי שעצם השהות שלך אישית שם לא משפיעה על הסורים בשום אופן. אם עכשיו תחליט לצאת מהסוללה הקטנה שלך, הסורים לא יצאו פתאום להתקפה מטורפת. לכן, אתה לא גורם מרתיע. אתה לא מרתיע אף אחד בשום צורה, ואתה לא משפיע בשום צורה. אתה לא עושה כלום ואתה לא מועיל לאף אחד.

לא, בשביל זה צריך לעשות צבא מקצועי שטכנאי אחד מקצועי יעשה עבודה מקצועית
ולא כמה ילדודס שעברו קורס

לכל כמה טכנאים יש איש קבע מעליהם שמשגיח על העבודה שלהם ובודק,ככה שזה חוסך כמה אנשי מקצוע וככה חוסך כסף

לפי התגובות פה אני רואה שאנשים לא עשו צבא ועוד מתגאים בזה,זה גם לגבי אנשים שמשתמטים שהם לא בפורום.

הם לא משרתים מכוחו של חוק
אם זה מפריע לך גש לחבר הכנסת והמפלגה שהצבעת אליו
ותדרוש ממנו לחוקק גיוס חובה לכולם ו/או גיוס לשירות לאומי

אני נגד השתמטות
ואני מתייצב למילואים ועושה מה שאומרים לי לעשות בצורה הטובה ביותר
זה לא סותר את זה שאני חושב שצריך צבא מקצועי בתשלום ולבטל את חוק גיוס חובה

פעם הבאה באן.

לכל כמה טכנאים יש איש קבע מעליהם שמשגיח על העבודה שלהם ובודק,ככה שזה חוסך כמה אנשי מקצוע וככה חוסך כסף

יש צוותים יעילים בסדיר אני לא אומר שלא,
אבל אם תקח את הצבא ככלל הוא גוף בזבזני שהוכח בדוחות ובדיקות (גם של מבקר המדינה)
שיותר יעיל וזול צבא מקצועי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית