בלי נאמנות אין אזרחות

כבר היינו שם, וכבר הסכמת איתי שעצם השהות שלך אישית שם לא משפיעה על הסורים בשום אופן. אם עכשיו תחליט לצאת מהסוללה הקטנה שלך, הסורים לא יצאו פתאום להתקפה מטורפת. לכן, אתה לא גורם מרתיע. אתה לא מרתיע אף אחד בשום צורה, ואתה לא משפיע בשום צורה. אתה לא עושה כלום ואתה לא מועיל לאף אחד.

אם נסתכל על זה ככה, עצם השהות של אף חייל שם לא משפיעה יותר מדי. זה אומר שכולם יכולים לצאת?
אתה מאכזב, מר "לוגיקה".

אם היה צבא מקצועי הסיכוי שדבר כזה יקרה הוא נמוך יותר

נו מה אתה רציני? איזה ידע יש לך להסיק דבר כזה?
דווקא המערך הקרבי בצה"ל הוא החלק הלא כל כך בעייתי.
אתה חושב שאם צבא ארה"ב היה שומר על רצועת עזה אין סיכוי שזה היה קורה כי הצבא הסופר מקצועי בעל כוחת העל שלהם הוא בלתי פגיע? לא ראיתי את זה קורה בעיראק ואפגניסטן.

כבר היינו שם, וכבר הסכמת איתי שעצם השהות שלך אישית שם לא משפיעה על הסורים בשום אופן. אם עכשיו תחליט לצאת מהסוללה הקטנה שלך, הסורים לא יצאו פתאום להתקפה מטורפת. לכן, אתה לא גורם מרתיע. אתה לא מרתיע אף אחד בשום צורה, ואתה לא משפיע בשום צורה. אתה לא עושה כלום ואתה לא מועיל לאף אחד.

הוא מועיל פי אלף ממך לפחות.
הצבא מכשיר אנשים ללחימה וברגע שיש מלחמה אז אותם חיילים תוקפים ונלחמים ככה שאתה לא יכול להגיד שהוא לא מועיל לאף אחד ולא עושה כלום.כרגע יש שקט אבל תמיד טוב שיש כוננות.

---------- התגובה התווספה ב 00:12 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:09 ----------

פעם הבאה באן.

מה קשור באן?
אין להם מה להתערב פה בשיחה כי הם לא עושים צבא,ככה שהם לא מבינים בו שום דבר.

אם נסתכל על זה ככה, עצם השהות של אף חייל שם לא משפיעה יותר מדי. זה אומר שכולם יכולים לצאת?
אתה מאכזב, מר "לוגיקה".

"מר לוגיקה" מניח שאנשים מספיק ברי דעת כדי להבין שלכל חייל שהוא יש "תרומה" מסויימת, אבל כאשר חייל עולה לצבא יותר כסף משווי ה"תרומה" שלו (כמו למשל במקרה של תומר, שאפשר לשכור מישהו שיעשה את זה בהרבה פחות כסף), זו כבר לא "תרומה", אלא בזבוז משאבים. מדי פעם אני שוכח שגם צריך להתחשב ברפי השכל שקוראים פה, עמך הסליחה.

הוא מועיל פי אלף ממך לפחות.
הצבא מכשיר אנשים ללחימה וברגע שיש מלחמה אז אותם חיילים תוקפים ונלחמים ככה שאתה לא יכול להגיד שהוא לא מועיל לאף אחד ולא עושה כלום.כרגע יש שקט אבל תמיד טוב שיש כוננות.

---------- התגובה התווספה ב 00:12 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:09 ----------

מה קשור באן?
אין להם מה להתערב פה בשיחה כי הם לא עושים צבא,ככה שהם לא מבינים בו שום דבר.

ואתה לא מבין כלום למרות שעשית צבא, אז אני אומר לך לא להתערב?

השהות שלי ספציפית לא משפיעה, אבל למזלי אני לא נלחם לבד. סך החיילים שבצבא הם ההרתעה. סוריה לא מפחדת מתומר אלה ממה שתומר שייך אליו ומהכוח שלו כגוש אחד לא ממה שתומר יעשה להם ספציפית.

רגע, אז אם השהות של אף אחד לא משפיעה, וסכום של עשרים אלף אפסים זה עדיין אפס, מה אנחנו מסיקים?

"מר לוגיקה" מניח שאנשים מספיק ברי דעת כדי להבין שלכל חייל שהוא יש "תרומה" מסויימת, אבל כאשר חייל עולה לצבא יותר כסף משווי ה"תרומה" שלו (כמו למשל במקרה של תומר, שאפשר לשכור מישהו שיעשה את זה בהרבה פחות כסף), זו כבר לא "תרומה", אלא בזבוז משאבים. מדי פעם אני שוכח שגם צריך להתחשב ברפי השכל שקוראים פה, עמך הסליחה.

איפה תראה מישהו שיעשה את זה בשביל 700 שקל?
ואולי 1000 כי יש גם הוצאות של אוכל,חשמל ומים.

זה כן תרומה כי אם לא הייתי פה טנק סורי היה דורס אותך. השאלה איך לעשות את זה ביותר יעילות היא לגיטימית אבל עצם זה שאתה חי זה כבר תרומה וכבר הראה את ההשקעה.

יש מה שנקרא בכלכלה "תפוקה שולית". בערך בשבוע השני של קורס בסיסי בכלכלה אפשר לעשות חישוב של עלות פועל אל מול התפוקה השולית שהוא יכול להפיק ולראות האם זה משתלם.
העלות השולית של רוב הצבא היא מזמן שלילית. אתם מוזמנים לחפש את המסקנות שאלכס העלה לכאן באחד השרשורים הקודמים.
ניסוי מחשבתי - מרגע שיש מספיק עמדות מאוישות מול סוריה ומול חמאס, זה אומר שיש הרבה יחידות משועממות. אותם חיילים משועממים שממלאים טבלאות ייאוש יכלו בזמן הזה ללמוד באוניברסיטה, אולי גם להוציא ציונים יותר טובים ממה שהם מוציאים אחרי השירות, בגלל שהמוח שלהם לא התנוון במשך שלוש שנים ואז לתרום למדינה יותר דרך המסים שהם היו משלמים? ואולי המסים שהם משלמים היו יכולים לקנות לנו ציוד יותר מתוחכם, לחסוך עוד משאבים אנושיים וכו' וכו'.

לצערי הרב - אני שירתתי בצבא. בזבוז זמן טוטאלי.

ובלי קשר ללשרת או לא לשרת - החוק מטומטם. גם מרדכי וענונו יכול להיחשב כבוגד. בוגדים צריכים להישפט במלוא חומרת הדין, אבל מכאן ועד שלילת אזרחות הדרך ארוכה.
מה הצעד הבא? אני אוהב לנסוע 300 עם האופנוע שלי. בעיני הפוליטיקאים "החכמים" שלנו אני מאיים על אושיות המדינה. צריך לשלול ממני את האזרחות?

אלכס אחי, הוא יהודי. הוא חלק מהעם הנבחר, למקרה ששכחת, מה שכמובן מקנה לו את ה"זכות" לעשות מה שבזין שלו.

השהות שלי ספציפית לא משפיעה, אבל למזלי אני לא נלחם לבד. סך החיילים שבצבא הם ההרתעה. סוריה לא מפחדת מתומר אלה ממה שתומר שייך אליו ומהכוח שלו כגוש אחד לא ממה שתומר יעשה להם ספציפית.

מכיוון שאתה טיפש מדי בשביל להבין כנראה, אני אפשט את זה בשבילך:
אתה (וכל שאר סוללת הדפ"רים שאיתך) מספק בדיוק 0 תועלת למדינת ישראל. ההרתעה היחידה שיצרת היא פה בפורום, כי כל בן אדם אינטילגנט שקרא את ההודעות שלך מאוד נרתע מכמה שאתה טיפש.

נערך לאחרונה:
מכיוון שאתה טיפש מדי בשביל להבין כנראה, אני אפשט את זה בשבילך:
אתה (וכל שאר סוללת הדפ"רים שאיתך) מספק בדיוק 0 תועלת למדינת ישראל. ההרתעה היחידה שיצרת היא פה בפורום, כי כל בן אדם אינטילגנט שקרא את ההודעות שלך מאוד נרתע מכמה שאתה טיפש.

🤡 כי אתה תורם כול כך הרבה לביטחון המדינה. חתיכת מפונק אתה כנראה כבר מורגל שיש לך ביטחון פיזי ולא יודע מה זה לחיות עם פחד מוות יומיומי.
הסוללת דפרים שאיתי עושה מעל ומעבר לביטחון המדינה כול טיפש יכול לראות את זה.

🤡 כי אתה תורם כול כך הרבה לביטחון המדינה. חתיכת מפונק אתה כנראה כבר מורגל שיש לך ביטחון פיזי ולא יודע מה זה לחיות עם פחד מוות יומיומי.
הסוללת דפרים שאיתי עושה מעל ומעבר לביטחון המדינה כול טיפש יכול לראות את זה.

לא יותר משומר בקניון.

אין לך מושג כמה עולה חייל למדינה, כולל הנזק לשוק, הא?

ההכשרה שלו+המשכורת הצבאית שלו+התחזוקה שלו עולה הרבה פחות מלשלם לבן אדם מקצועי לעשות את זה.
בן אדם שהוא לוחם מקצועי ממש לא יסתפק ב7 אלף לחודש בלבד נגיד,ירצה הרבה הרבה יותר לחודש.בעוד לוחם בסדיר עושה את זה בשביל 1000 וקצת בחודש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית