בואו ועזרו למשפחות לקיים את ארוחת חג הפסח!

לא אבל מצב כלכלי יכול להשתנות, והיות שאתה במילא משלם ביטוח לאומי ומיסים,
מותר לך לצפות(ובצדק) שאם המצב הכלכלי שלך ישתנה "האח הגדול" ידאג לך.

אז בוא במקום להשקיע בפוליסת ביטוח שבחיים לא הייתה עומדת בסטנדרט שוק כי היא מסורבלת, בירוקרטית ומניבה תשואה נמוכה מאוד, ובמקום לשלם למישהו שיעביר לך כסף מכיס ימין וכיס שמאל וייקח על זה עמלה, אפשר לחתוך את הגורם המתווך ושכל אחד ישקיעי בביטוח שנראה לו נכון אם נראה לו לנכון וזהו.

אז בוא במקום להשקיע בפוליסת ביטוח שבחיים לא הייתה עומדת בסטנדרט שוק כי היא מסורבלת, בירוקרטית ומניבה תשואה נמוכה מאוד, ובמקום לשלם למישהו שיעביר לך כסף מכיס ימין וכיס שמאל וייקח על זה עמלה, אפשר לחתוך את הגורם המתווך ושכל אחד ישקיעי בביטוח שנראה לו נכון אם נראה לו לנכון וזהו.

מה אתה מקשקש, יש פה מצב נתון.
אף אחד לא אומר שלא יכול להיות דרך/דרכים יותר טובות.

ססמא מפגרת, כל עוד אני משלם כל חודש יותר מחצי מהמשכורת שלי למדינה,
נראה לי מאוד הגיוני שמישהוא ידאג לי במקרה הצורך.

אז תפסיק לעבוד ותגיד שאתה צריך עזרה, ככה תחיה כול החיים שלך, פתרון טוב לא?

אתה היחיד שדיבר על מצב נתון, הדיון היה על זה שזה כביכול "חובה מוסרית" של בן אדם לדאוג לאוכל של אדם אחר.

הוא דיבר על המצב הנתון (ועוד כמה פה, אבל זה לא באמת משנה), ואתה הגבת לו, אז כן - אתה כהרגלך מקשקש.

אם היו מציעים לי אותה משכורת שאני מקבל מבלי לעבוד, כנראה זה מה שהייתי עושה.

חצי מהמשכורות הולכת למדינה בכול מקרה, אז פשוט תישב בבית ותקבל מה הכנסה שלילי, ביטוח לאומי ועוד כול מיני דברים כאלה.
מצד שני אם אף אחד לא יעשה את זה גם לא יקחו לך כול כך הרבה מהמשכורות כי כול אחד יצטרך לדאוג לעצמו.

חצי מהמשכורות הולכת למדינה בכול מקרה, אז פשוט תישב בבית ותקבל מה הכנסה שלילי, ביטוח לאומי ועוד כול מיני דברים כאלה.
מצד שני אם אף אחד לא יעשה את זה גם לא יקחו לך כול כך הרבה מהמשכורות כי כול אחד יצטרך לדאוג לעצמו.

תגיד, שקלת לתרום את עצמך למדע?

שמעתי שהתוצאה של הניסוי הייתה שהציפור עפה אחורה.

לא, הדבר הכי בסיסי הוא לא להקים משפחה כשאתה בקושי מסוגל להאכיל את עצמך.
אבל זו התנהגות צפויה בחברה סוציאליסטית שבה אנשים לא התבגרו וחושבים שאחרים צריכים להיות אחראיים עליהם.

אבל אחי, לשים קונדום זה נגד הדת! 😆

באמת ליבי ליבי, אני בטוח שאם תעבור במשפחות האלה תראה שיש להם פלאפונים דור 3, מחשבים, טלוויזיות. אבל מה כסף לאוכל אין להם.
אתה בטוח? סבבה אם אתה בטוח אז זה נכון.
כאחד שהתנדב בבית תמחוי 3 שנים, היו גם בתים שהיו נראים דיי רגילים, אבל היו בתים שהיו זומרים מים על הרצפה כי לא היה להם כסף לתקן נזילות.

אתה בטוח? סבבה אם אתה בטוח אז זה נכון.
כאחד שהתנדב בבית תמחוי 3 שנים, היו גם בתים שהיו נראים דיי רגילים, אבל היו בתים שהיו זומרים מים על הרצפה כי לא היה להם כסף לתקן נזילות.

ברור שלא כולם, אבל אני בטוח שיש משפחות שהעוני שלהם זה פשוט כי סדר העדיפויות שלהם דפוק, ואז אני צריך לשלם על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית