הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג ביל סטאר 5X5 לינארית

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך
יש לי שאלה כללית. נדמה לי שאתה אף פעם לא מצליח להתמיד בתוכנית לאורך זמן (אני לא מדבר על הפציעה, עם זה אין מה לעשות), אתה בדרך כלל מתחיל ואחרי חודשיים ככה זה מתפרק כי אתה לא מצליח/יכול להתאמן/לאכול. אולי כדאי לחשוב על תכנון אחר, שלוקח בחשבון את התקופות האלה?

בד"כ בחודשיים של התקדמות אתה ממצה תוכנית
כנראה ההתאוששות שלו לא טובה מכל מני סיבות

תעשה פרס עם מוט ריק להמון חזרות לפני סקוואטים, לי אישית זה עוזר להזרים דם למקום (כטיפול בכאבים שהיו לי שם ונעלמו) וגם לחמם את המקום לפני שאתה מסובב לו את הצורה.

תשים מגנזיום לא רק על כפות הידיים, אלא על כל אזור המגע של המוט בגב שלך (על החולצה!), מאוד עוזר.

ככה אתה מגלה לו את כל הסודות שלימדתי אותך ? ;susss

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה כללית. נדמה לי שאתה אף פעם לא מצליח להתמיד בתוכנית לאורך זמן (אני לא מדבר על הפציעה, עם זה אין מה לעשות), אתה בדרך כלל מתחיל ואחרי חודשיים ככה זה מתפרק כי אתה לא מצליח/יכול להתאמן/לאכול. אולי כדאי לחשוב על תכנון אחר, שלוקח בחשבון את התקופות האלה?

אתה צודק, משכתי SS כמעט שנה כי הייתי מפסיק להתאמן לתקופות ארוכות. אבל מה לעשות, לפחות הצלחתי לסיים SS ולהתחיל את הלינארית כשאני מתאמן בחדר כושר מסכן של המכללה בלי סקוואט חופשי. אני חושב שההתקדמות שלי בחודשים האחרונים היתה די טובה יחסית למה שיש לי לעבוד איתו.

גם בלינארית כרגע המצב שלי לא רע בכלל לדעתי. אני רחוק בכמה אימונים בודדים מה-1RM האחרון שלי בסקוואט, דדליפט ובנץ' ב-5RM וגם ככה אחרי שאני אגיע ל-182.5 או 185 בסקוואט ובדדליפט לחמישיה לא יהיה לי לאן להתקדם יותר מבחינת משקלים כי פשוט אין יותר משקל שם 😆

על איזה תכנון אחר אתה מדבר?

בד"כ בחודשיים של התקדמות אתה ממצה תוכנית
כנראה ההתאוששות שלו לא טובה מכל מני סיבות

אני לא אוכל כמו שצריך, שגרת היום יום שלי היא בלגאן אחד גדול. לא יודע 😵

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אימון בסדר.

S: 120X5, 140X5, 155X5, 165X5, 175X4PR - חם בטירוף, הזעתי בטירוף והמוט היה חלק. אבל בסדר אלו רק תירוצים.
BP: 80X5, 90X5, 100X5, 110X5, 120X5F - אני תקוע על 120 ולא מצליח לסגור חמישיה כבר כמה זמן. אני אנסה לרדת ל-115.
PC: 50X3, 60X3, 70X3, 80X3, 90X3 - מפחד לרדת עמוק ולצלול מהר מתחת למוט. יש כוח אבל הטכניקה חרא.

קצת פולי, בייספס.

משקל גוף: 96.

אחלה PR,

דבר שני לגבי הבנצ' תוודא שאתה מכווץ טוב טוב ודוחף עם הרגליים. ד.א. גם אבקת מגנזיום עושה קצת את העבודה ומונעת החלקה כשהיד מזיעה מהמאמץ בלחיצה + פלוס אוזניות עם מוסיקה עצבנית תוך כדי הלחיצה.

• פותח/ת השרשור
אחלה PR,

דבר שני לגבי הבנצ' תוודא שאתה מכווץ טוב טוב ודוחף עם הרגליים. ד.א. גם אבקת מגנזיום עושה קצת את העבודה ומונעת החלקה כשהיד מזיעה מהמאמץ בלחיצה + פלוס אוזניות עם מוסיקה עצבנית תוך כדי הלחיצה.

האמת היא שהבעיה האמיתית שלי בבנץ' (חוץ מלהיות סתם חלש) היא שההאמסטרינג נתפסים לי בחזרות האחרונות ממש חזק וזה דופק לי הכל.

כבר כמה חודשים כמעט בכל בנץ' בסט האחרון ההאמסטרינג ברגל הימנית בלבד נתפסת באופן פתאומי די חזק וזהו אי אפשר להמשיך.

מה לגבי להחליף סדר לבצע את הבנצ' לפני הסקוואט ? (חד פעמי)

• פותח/ת השרשור
לא חשבתי על זה, אבל זה לא נשמע מוצלח תאורטית. גם ככה אני צריך להקדיש הכל לסקוואט רק כדי להתקדם.

אני כנראה צריך ללמוד לדחוף "קדימה" עם הקוואדס בצורה יותר אגרסיבית ולמקם את כפות הרגליים הרבה יותר פנימה. אבל אין לי שום ידע או ניסיון לגבי זה.

לכן אמרתי באופן חד פעמי - ייתכן שאתה מגיע פשוט גמור ללחיצות. איך שבא לך. אתה תמיד יכול למצות את ההתקדמות בסקוואט ואז לנסות.

• פותח/ת השרשור
כן כנראה שזה עדיף גם ככה התקרה שלי בסקוואט זה 185-182.5...וזה יגיע בשבועות הקרובים אני מקווה. אני אעשה מיני ריסט באימון הבא ואם אתקע שוב אחכה עד שאסיים עם הסקוואט.

• פותח/ת השרשור
אימון בסדר.

S: 120X5, 130X5, 140X5, 140X5
P: 40X5, 50X5, 60X5, 72.5X5PR - שתי החזרות האחרונות היו פוש פרס כי הפציעה בכתף התחילה לכאוב חזק.
DL: 120X5, 135X5, 150X5, 165X3 - היבלת ביד נפתחה והתחלתי לדמם על המוט, ניסיתי לשטוף ולשים חתיכת נייר ולהמשיך וכ'ו אבל כבר סגרו את המכון.

בקיצור תירוצים 🤡

יפה מאוד - אני מריח בנצ' 120 ל5 בקרוב ;susss

• פותח/ת השרשור
תודה 😃 אולי בשבוע הבא. אני אעשה עד 115 בשבת ואקפוץ ל-117.5 ו-120 בשני האימונים שאחרי.

• פותח/ת השרשור
טוב לא יצא לי להתאמן כמה ימים ואני כנראה אאריך את זה ולא אתאמן עד שבת, נקרא לזה שבוע מנוחה (אני כותב את זה כדי להאריך את זמן הנעילה של הנושא).

אחי שאלה הפאוור קלין לא אמור להיות ל5?
כול הכבוד על המשקלים

• פותח/ת השרשור
אכן אבל אני סה"כ מנסה לחזור לתרגיל ולמשקלים הקודמים (שהגעתי אליהם עכשיו). ותודה.

• פותח/ת השרשור
טוב אימון "קליל" ספונטני שלא אאבד יותר מדי עד שאני מתחיל מחדש שבוע הבא.

S: 120X5, 135X5, 150X5, 165X5
BP: 80X5, 90X5, 100X5, 110X5, 120X5PR - למרות שזה היה אמור להיות קליל שברתי סוף סוף את התקיעה המעצבנת על ה-120 וסוף סוף הצלחתי את החזרה החמישית!
PC: 50X5, 60X5, 70X5, 80X5, 90X2 - חלש. איבדתי את הטכניקה לגמרי.

ביום שבת אני מקווה שאוכל להתאמן אצל המאמן של פרת שפסו (אביו).

• פותח/ת השרשור
אחרי כמה אימונים שפוספסו, אני כנראה חוזר למתכונת אימונים נורמלית עד תחילת אוגוסט.

S: 120X5, 135X5, 150X5, 165X3, 175X3 - מספיק לפספס אימון אחד וזה כבר דופק הכל. חלש בצורה לא נורמלית.
BP: 80X5, 90X5, 100X5, 110X5, 120X3, 125X3PR - ידעתי שאין לי כוח לנפח נורמלי אז הלכתי על שיא חדש לשלישיה.
PC: 50X5, 60X5, 70X5, 80X3, 90X1, 90X1, 90X1, 95X1F, 95X1F - הצלחתי להקפיץ לגובה הדרוש אבל לא היה לי אומץ להיכנס מתחת למוט מהר מספיק.

משקל גוף: 95.6 :(

• פותח/ת השרשור
קניתי נעלי ברוקס אדרנלין באנאירובי, מה שאומר שסוף סוף אתחיל לרוץ קצת. אפתח נושא בהמשך לקבלת ייעוץ ספציפי.

👏

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית