הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפל תובעת את סמסונג: הגלקסי הוא העתק של האייפון והאייפד

אני כבר מריח את התביעה הבאה:

אפל תובעת את על שימוש בתפוח בתור הפרי של עץ הדעת.

אני כבר מריח את התביעה הבאה:

אפל תובעת את על שימוש בתפוח בתור הפרי של עץ הדעת.

אתה צוחק, אבל תשמח לדעת שלפני 15 שנים בערך חברת התקליטים של הביטלס שנקראה apple production ושהלוגו שלה היה תפוח ירוק תבעה את אפל על שימוש בלוגו של תפוח.

זה לא מעניין. אפל מנסים לגרום לאנשים לחשוב שכולם מחקים אותם. אפילו אם אף אחד לא ישמע יותר על התביעה הזו, אפל ניצחו ונתנו לסמסונג שם של חקיינים.

זה לא מעניין. אפל מנסים לגרום לאנשים לחשוב שכולם מחקים אותם. אפילו אם אף אחד לא ישמע יותר על התביעה הזו, אפל ניצחו ונתנו לסמסונג שם של חקיינים.

ההפך: דווקא אם אף 1 לא ישמע על התביעה איך בדיוק ייצא לסמסונג של של חקיינים??

אם כבר אז הפוך: אפל ימציאו את התביעה המטופשת הזאת כדי שאנשים ישמעו וכביכול ייצא לסמסונג מוניטין שלילי למרות שכנראה התביעה הזאת לא תחזיק בבית-משפט.

הסיקור התקשורתי טוב לאפל ותו לא.

גם העיצובים של אפל הם חיקויים של מוצרים ישנים של brother ו-phillips וכ'ו מהמאה הקודמת. היתה כתבה על כך לא מזמן בגלובס או כלכליסט, לא זוכר.

לא נראה לי שאני מבין מה הבעיה עם זה שהם העתיקו. אם אני עכשיו פותח דוכן "סמי בורקס המקורי", אז "סמי בורקס המקורי באמת" יכול לתבוע אותי על כך שאני מעתיק ממנו?

לא נראה לי שאני מבין מה הבעיה עם זה שהם העתיקו. אם אני עכשיו פותח דוכן "סמי בורקס המקורי", אז "סמי בורקס המקורי באמת" יכול לתבוע אותי על כך שאני מעתיק ממנו?

בתיאוריה או במציאות? בתיאוריה ברור שלא, בפרקטיקה יש מצב.

הייתה כזאת תביעה לא מזמן. מישהו פתח ברמת החייל מסעדת "שמש" עם לוגו של שמש, ו"שמש" המקורי מרמת גן (עם לוגו של שמש) תבע אותו. התביעה נדחיתה.

אסור. זה גורם לסטיב ג'ובס להצטרך להתאמץ בשביל הכסף, ולא מבטיח לו שום הכנסה. ומן הסתם, איך אפשר לחיות בעולם אכזר כזה שלסטיב ג'ובס אין הכנסה מובטחת.

מצד שני סטיב ג'ובס יכול להתאמץ ואז יבואו כול הבטלנים ויעתיקו לו את הרעיון. ואי אפשר לחיות בעולם אכזר שלבטלנים אין הכנסה מובטחת.

מצד שני סטיב ג'ובס יכול להתאמץ ואז יבואו כול הבטלנים ויעתיקו לו את הרעיון. ואי אפשר לחיות בעולם אכזר שלבטלנים אין הכנסה מובטחת.

הסיפור הכי עצוב ששמעתי מעודי. ה"בטלנים", דהיינו, אנשים שלקחו קונספט והצליחו לעשות אותו יותר אטרקטיבי במחיר זול יותר (משימה קלילה מאוד הרי) מעתיקים מאנשים הטובים והמסכנים שבכלל לא עשו אותו דבר אף פעם.

אין שום בעיה. אז לך אסור להשתמש בחוקי ניוטון, סבבה?

הסיפור הכי עצוב ששמעתי מעודי. ה"בטלנים", דהיינו, אנשים שלקחו קונספט והצליחו לעשות אותו יותר אטרקטיבי במחיר זול יותר (משימה קלילה מאוד הרי) מעתיקים מאנשים הטובים והמסכנים שבכלל לא עשו אותו דבר אף פעם.

אז אתה אומר שלכול אחד יש זכות להשתלט על פטנט של מישהו ולהשתמש בו איך שבא לו? בן אדם שמשקיע 5 שנים והמון כסף בפיתוח מוצר לא יהנה מהרווחים שלו בגלל שעוד 1000 אנשים משווקים את אותו מוצר בדיוק כמו שלו בלי שהם השקיעו כלום. למה שבן ישקיע בפיתוח מוצר כשהוא יודע שברגע שהוא יהיה גמור מישהו יקח לו אותו ויתחלק איתו ברווחים למרות שהשני לא השקיע שקל.

---------- התגובה התווספה ב 16:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:09 ----------

אין שום בעיה. אז לך אסור להשתמש בחוקי ניוטון, סבבה?

אתה צודק, שיש כאן חלק בעייתי שכול אחד יכול לגלות את חוקי ניוטון ולכן אין לו זכות בלעדית עליהם. אבל מצד שני אתה לא יכול לבוא לחברה כמו גוגל ולדרוש ממנה לגלות את הקוד שלה בטענה שאין לה זכות על הקוד הזה.

אז אתה אומר שלכול אחד יש זכות להשתלט על פטנט של מישהו ולהשתמש בו איך שבא לו? בן אדם שמשקיע 5 שנים והמון כסף בפיתוח מוצר לא יהנה מהרווחים שלו בגלל שעוד 1000 אנשים משווקים את אותו מוצר בדיוק כמו שלו בלי שהם השקיעו כלום. למה שבן ישקיע בפיתוח מוצר כשהוא יודע שברגע שהוא יהיה גמור מישהו יקח לו אותו ויתחלק איתו ברווחים למרות שהשני לא השקיע שקל.

---------- התגובה התווספה ב 16:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:09 ----------

אתה צודק, שיש כאן חלק בעייתי שכול אחד יכול לגלות את חוקי ניוטון ולכן אין לו זכות בלעדית עליהם. אבל מצד שני אתה לא יכול לבוא לחברה כמו גוגל ולדרוש ממנה לגלות את הקוד שלה בטענה שאין לה זכות על הקוד הזה.

אני לא דורש שגוגל תגלה כלום, אני רק אומר שידע זה לא רכוש ואם הבנתי איך משהו עובד או משהו בנוי, אני יכול להשתמש בזה. אתה לא יכול להגיד שהידע שייך לך.

אני לא דורש שגוגל תגלה כלום, אני רק אומר שידע זה לא רכוש ואם הבנתי איך משהו עובד או משהו בנוי, אני יכול להשתמש בזה. אתה לא יכול להגיד שהידע שייך לך.

אז אתה אומר שזה בסדר לקחת סודות מסחריים של חברות, זה הרי לא שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית