הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה בחורה בפורום ישש!

• פותח/ת השרשור
כדי להיות חטובים נדרש לעבוד, אם עושים 3 אימוני משקולות בשבוע של 45-60 דקות כל אחד + 60 דקות אירובי, אפשר להסתפק ב 3 פעמים במכון לשעתיים כל פעם, אלו 6 שעות שבועיות וזה לא כזה נורא.

התוכנית של הכוח שבנו לי לא מגיעה לשעה..
יוצא לי לאחרונה לרוץ/ללכת בפארק כשעה - שעתיים בכל פעם - זה טוב?

כדי להיות חטובים נדרש לעבוד, אם עושים 3 אימוני משקולות בשבוע של 45-60 דקות כל אחד + 60 דקות אירובי, אפשר להסתפק ב 3 פעמים במכון לשעתיים כל פעם, אלו 6 שעות שבועיות וזה לא כזה נורא.

למה לעשות אירובי?
זה תלוי לאיזה % שומן היא רוצה לרדת.

התוכנית של הכוח שבנו לי לא מגיעה לשעה..
יוצא לי לאחרונה לרוץ/ללכת בפארק כשעה - שעתיים בכל פעם - זה טוב?
תלוי אם את שומרת על עצימות בריצה או סתם רצה על מהירות ששווה ערך ל 7-8 קמ"ש בהליכון, צריך לראות אם הדופק עולה לרמה מספקת לשרוף מספיק קלוריות, הייתי גם ממליץ להתאמן עם שעון דופק. תנסי להגיע לדופק ממוצע של לפחות 130-140 לדקה.
בכל מקרה שעתיים ריצה בפעם אחת זה נשמע יותר מידי, תחלקי את זה לעד שעה.

למה לעשות אירובי?

הסברתי כבר למה לעשות אירובי הודעה קודמת, כי התפריט שלה דל גם ככה בקלוריות ואין לה איפה ליצור את הגירעון הקלורי. עם RMR של 1400 קל' ותפריט של 1200 קל', אימון משקולות בלבד לא יספיק ליצור גירעון קלורי (אלא אם עושים אימונים מטאבולים/קרוספיט, שזה התעללות וחוסר התאוששות מוחלט).

• פותח/ת השרשור
למה לעשות אירובי?

רוצה לרדת 3-4 קילו ולהגיע למידה 37 במכנסיים
זה מה שיעשה אותי מבסוטה 🤘

---------- התגובה התווספה ב 21:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:40 ----------

שקשה לי לרוץ ברציפות - הכושר האירובי שלי לא משהו.
אז אני רצה והולכת לסירוגין.
כמו כן נראה לי שאני חורגת מ-1200 קלוריות
ולכן זקוקה לתפריט מדוייק ומשמעת חזקה 😃
גם ברור לי שזה תהליך של מינימום חודש ויותר

---------- התגובה התווספה ב 21:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:42 ----------

מה לגבי ספינינג?
ואיך בונים תפריט שפוי ומגוון מספיק בתוך מסגרת של 1200 קלוריות בלבד?
אתה חושב שאני יכולה לבד או שעליי להעזר בשרותיכם?

תלוי אם את שומרת על עצימות בריצה או סתם רצה על מהירות ששווה ערך ל 7-8 קמ"ש בהליכון, צריך לראות אם הדופק עולה לרמה מספקת לשרוף מספיק קלוריות, הייתי גם ממליץ להתאמן עם שעון דופק. תנסי להגיע לדופק ממוצע של לפחות 130-140 לדקה.
בכל מקרה שעתיים ריצה בפעם אחת זה נשמע יותר מידי, תחלקי את זה לעד שעה.

הסברתי כבר למה לעשות אירובי הודעה קודמת, כי התפריט שלה דל גם ככה בקלוריות ואין לה איפה ליצור את הגירעון הקלורי. עם RMR של 1400 קל' ותפריט של 1200 קל', אימון משקולות בלבד לא יספיק ליצור גירעון קלורי (אלא אם עושים אימונים מטאבולים/קרוספיט, שזה התעללות וחוסר התאוששות מוחלט).

שתאכל 1100-1000 קלוריות, פשוט נראה לי שזה יותר פשוט לסתום את הפה מאשר להתחיל לעשות אירובי 3 פעמים בשבוע. וגם תמיד יש את הרעב שתוקף אותך אחרי אירובי.
1100 קלוריות נשמע קצת, יש כאן אנשים שאוכלים הרבה יותר מזה בארוחה אבל התחשב בגודל שלה זה לא כזה הרבה.

---------- התגובה התווספה ב 22:38 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:37 ----------

כולכם נהיתם גנתלמנים ויודעים לפרגן לעזור ונושאים אחרים מזלזלים

מזל טוב 🎉🎊🎈
גילית שאנשים בשורה התחתונה אגואיסטיים ופועלים לפי אינטרס אישי.

• פותח/ת השרשור
1100 קלוריות זה משהו של אעמוד בו בחיים, גם אם אשב 😃

---------- התגובה התווספה ב 22:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:42 ----------

מעדיפה פרגון ממקום אמיתי וכנה ולא מג'נטלמניות

זה לא כזה קצת בהתחשב בנתונים שלך. אין לך תיאבון מתאמן על 100 קילו.

כולכם נהיתם גנתלמנים ויודעים לפרגן לעזור ונושאים אחרים מזלזלים
אנחנו מזלזלים באנשים שמזלזלים בעצמם, אם אתה רוצה למות ולקחת סייקל של דיבול, מעורבב בסופרדרול, אל תאשים אותנו שאנחנו לא עוזרים לך.
נ.ב שירי פעילה במקום אחר שאני גולש בו, ככה שהיא לא חדשה כאן וכנראה שלא הייתי מגיב בהרחבה למישהו/י אחר/ת בפורום הזה אם לא הייתי מכיר אותו לפני כן.

שתאכל 1100-1000 קלוריות, פשוט נראה לי שזה יותר פשוט לסתום את הפה מאשר להתחיל לעשות אירובי 3 פעמים בשבוע. וגם תמיד יש את הרעב שתוקף אותך אחרי אירובי.
1100 קלוריות נשמע קצת, יש כאן אנשים שאוכלים הרבה יותר מזה בארוחה אבל התחשב בגודל שלה זה לא כזה הרבה.

ניסית פעם לאכול 1000 קלוריות במשך 3 חודשים רצוף? ו500 מתחת לתחזוקה לא מספיק כדי לרדת במשקל, לפחות לא לאורך זמן. % השומן שלה גם מאפשר גירעון יותר גדולה מזה, אז למה למשוך את החיטוב לאורך כל כך הרבה זמן אם אפשר לקצר תהליכים.
רעב אחרי אירובי זה אינדבידואלי, אני אחרי אירובי לא רוצה לעשות שום דבר ואוכל בד"כ 2-3 שעות אחרי, אפילו יש לי בחילה.

• פותח/ת השרשור
זה לא כזה קצת בהתחשב בנתונים שלך. אין לך תיאבון מתאמן על 100 קילו.

אוהו תתפלא 😃)
הבעיה זה להרכיב תפריט כזה
שהוא ממש ממש מוגבל..

---------- התגובה התווספה ב 22:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:56 ----------

גם מאפשר גירעון יותר גדולה מזה, אז למה למשוך את החיטוב לאורך כל כך הרבה זמן אם אפשר לקצר תהליכים.

לא הבנתי את המשפט..
האם למעשה התכוונת שאני יכולה במצבי להרשות לעצמי לאכול קצת יותר ולהשלים את הגרעון בהוצאה אנרגטית?
ושוב שואלת מה דעתך על שילוב של שעה ספינינג כחלק מאימון אירובי שבועי?

אין בעיה עם ספינינג.
התכוונתי שיש נוסחה לכמה גירעון ניתן להיכנס בהתאם ל % השומן, או יותר נכון בהתאם למספר הק"ג בגופך כשומן.
בגלל ש% השומן אצל נשים בד"כ גבוה יותר מגברים כי זו דרך הטבע, נשים יכולות להיות בגירעון גדול יחסית למשקל שלהן ללא איבוד מסה רזה. לכן הכלל של ה "500 קל' מתחת לתחזוקה" לא בדיוק יתאים כאן ולעיתים אפשר לרדת יותר נמוך מזה כדי לקצר זמנים. ואני לא אמליץ לעשות זאת דרך התזונה כי היא גם ככה דלה ויהיה קל מאוד להגיע לחוסרים (ממליץ להתווסף באומגה 3 ומולטיויטמין) אלא כדרך פעילות אירובית.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה עם ספינינג.
התכוונתי שיש נוסחה לכמה גירעון ניתן להיכנס בהתאם ל % השומן, או יותר נכון בהתאם למספר הק"ג בגופך כשומן.
בגלל ש% השומן אצל נשים בד"כ גבוה יותר מגברים כי זו דרך הטבע, נשים יכולות להיות בגירעון גדול יחסית למשקל שלהן ללא איבוד מסה רזה. לכן הכלל של ה "500 קל' מתחת לתחזוקה" לא בדיוק יתאים כאן ולעיתים אפשר לרדת יותר נמוך מזה כדי לקצר זמנים. ואני לא אמליץ לעשות זאת דרך התזונה כי היא גם ככה דלה ויהיה קל מאוד להגיע לחוסרים (ממליץ להתווסף באומגה 3 ומולטיויטמין) אלא כדרך פעילות אירובית.

נכון
וזה יותר כיף ואולי קל לשרוף את ה-300 קלוריות האלה בפעילות מאשר להוריד אותם מהתפריט..
למעשה יעצת לי גרעון של 200 קלוריות ממזון ועוד 300 מפעילות?
הבעיה העיקרית שלי היא להרכיב לעצמי תפריט מגוון ככל הניתן שאוכל להתמיד בו למשך חודשיים לפחות.. כי זה קשה לגוון בתוך 1200 קלוריות.

כמו כן אני רוצה להודות לך על הסבלנות והתשובות המפורטות 😃

---------- התגובה התווספה ב 23:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:09 ----------

שאלה נוספת.
מה לגבי החריגה החד שבועית בתפריט ועד כמה קלוריות לערך מותר לחרוג?

כדי שיהיה מגוון את לא חייבת שיהיו המון מאכלים, כשאני ירדתי במשקל אני פשוט לקחתי לי כמה תפריטים שיתאימו לכל ימי השבוע ואז לקחתי אותם באקראי כדי שאני לא אשתעמם ש"יום שלישי ערב פסטה ודג" נגיד.

ואגב אני מצאתי שמספיק להחליף גריסים או שעועית(סתם דוגמא) בתפוחי אדמה יכול לקצץ הרבה - אולי זה לא טעים כמו תפוחי אדמה, אבל לפחות לא סבלתי יותר מידי.

ודרך נוספת שאפשר בלתת את הפשוט הקטן זה לעשות דברים שבדרך כלל את עושה בישיבה או מנוחה יחסית בתנועה, דברים פשוטים כמו ללכת למקום כלשהו במקום לקחת מכונית( אם זה לא רחוק מידי כמובן) או למצוא דרך אחרת לנוע במקום לשבת.

כל מה שאמרתי הוא לא עצה רשמית ממאמר או משהו, זה פשוט מה שמצאתי שעזר לי.

• פותח/ת השרשור
לא יודעת מה מסגרת הקלוריות שהיית צריך להתכנס לתוכה
אבל אצלי זה ממש מעט..
אני גם יודעת בערך מה לאכול אבל זה נורא משעמם
ומידי פעם בא לי גלידה או משהו משמין אחר
גם הכמויות לא תמיד מספיקות

תנסי לעשות אליפטי אחרי כמה אימונים שמתרגלים לעבוד עליו אפשרי לעשות אירובי בדופק גבוה יחסית
ואין את החסרונות של ריצה

אולי הקלוריות שהייתי צריך היו יותר גבוהות, אבל יחסית אלי זה עדיין היה לי מעט.

בכל מקרה שהתכוונת שהן לא מספקות התכוונת שאת פשוט מרגישה שאתה לא "נהנת" מהאוכל או לא פשוט שבעה?

ובקשר לשיעמום כמו שאמרתי הכל פשוט עיניין של למצוא תחלופה מתאימה.

• פותח/ת השרשור
אולי הקלוריות שהייתי צריך היו יותר גבוהות, אבל יחסית אלי זה עדיין היה לי מעט.

בכל מקרה שהתכוונת שהן לא מספקות התכוונת שאת פשוט מרגישה שאתה לא "נהנת" מהאוכל או לא פשוט שבעה?

ובקשר לשיעמום כמו שאמרתי הכל פשוט עיניין של למצוא תחלופה מתאימה.

כמה אפשר לאכול את החביתה מחלמון ביצה+חלבון וסלט
או את החזה עוף עם האורז והסלט?
לפעמים בא גם ממולאים 😃)
תבשילים יותר מגוונים

שבעה הייתי אם הקפדתי על לאכול כל שלוש שעות

אחרי 3 פעמים שהאינטרנט שלי התפגר בדיוק שכתבתי את התגובה ניסיתי לומר שלא חייבים לאכול כל הזמן חביתה םע סלט, אפשר לדוגמא לאכול סלט עם ירקות אחרים או את הירקות בתוך החביתה כאומלט, דברים כאלה גורמים לך להרגיש שאת לא אוכלת אותו דבר כל הזמן אני שף מדופלם (וצנוע ביותר) אז אולי יש לי פחות בעיה לבשל לעצמי דברים שונים עם אותם דברים בסיסיים אבל כל אחד שיודע להכין משהו יכול למצוא דרכים.

ואגב ממולא - דחפי את האורז בתוך החזה עוף, זה דווקא לא נורא 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית