הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חליפת חום

• פותח/ת השרשור vithano
  • פורסם בתאריך

vithano

משתמש משקיע
3,369
1,193
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,263
3,369
1,193
אוקיי כשאני עושה קרדיו אז אני לובש חליפת חום כאילו שרוולים ארוכים קפוצ'ון וסוודר.
לפי מה ששמתי לב הדופק שלי נהיה מהיר יותר
השאלה שלי זה האם זה באמת אפקטיבי?או יש סיבה אחרת שלובשים חליפת חום(להתייבש או משו?)
או שאני סתם מתעסק בקקי =\

לא, קירור פאסיבי לא דורש אנרגיה. בכל אופן, לא בסדר גודל שרלוונטי לחיטוב.

הדופק שלך נהיה מהיר יותר כי חום הגוף שלך עולה גבוהה יותר מאשר כשאתה לא לובש חליפה ששומרת על החום..
הגוף מזרים את הדם מהר יותר על מנת לקרר את הגוף.
קח בחשבון שאימון כזה יכול לגרום נזק אם הוא עצים מידי וחום הגוף והדופק עולים גבוהה מידי

• פותח/ת השרשור
הדופק שלך נהיה מהיר יותר כי חום הגוף שלך עולה גבוהה יותר מאשר כשאתה לא לובש חליפה ששומרת על החום..
הגוף מזרים את הדם מהר יותר על מנת לקרר את הגוף.
קח בחשבון שאימון כזה יכול לגרום נזק אם הוא עצים מידי וחום הגוף והדופק עולים גבוהה מידי
כל דבר שהוא "יותר\פחות מדי" הוא לא טוב אבל אני מעדיף לרוץ עם דופק מהיר כי (לי לפחות) זה יותר קל.

השאלה שלי זה האם זה באמת אפקטיבי?או יש סיבה אחרת שלובשים חליפת חום(להתייבש או משו?)

כן, כשספורטאים עושים את זה (מתאגרפים/מתאבקים...) המטרה היא להתייבש לקראת השקילה שלפני הקרב.

כן, כשספורטאים עושים את זה (מתאגרפים/מתאבקים...) המטרה היא להתייבש לקראת השקילה שלפני הקרב.
זה מעלה את הדופק משמע שורף יותר קלוריות |:|

אני לא מבין מאיפה הבאת את זה שאם הדופק עולה אתה שורף יותר קלוריות. אני יכול לשבת במקום ולהתרגש ממשהו והדופק שלי יעלה. אני שורף יותר קלוריות?

• פותח/ת השרשור
ברמת העיקרון כשעושים קרדיו משמע דופק גבוה שורפים יותר שומן
זה לפחות מה שאני יודע =\

חימום פאסיבי בפעילות אקטיבית הוא מיותר וממש לא הכרחי מכל כך הרבה סיבות....

ממש בפשטות כל צורה כזו או אחרת של אמצעי חיצוני שייצור העלאה טמפ' בלתי הכרחית של גופינו יהווה גורם מגביל בזמן מאמץ (לבוש,ריצה בחום וכל מה שעולה על רוחך).
חוץ מזה שהסכנה הבריאותית (הזעה מוגברת,עייפות כללית,לחץ דם גבוה,טכיקרדיה,התייבשות) גבוה.

נערך לאחרונה:
הדופק הגבוה בא כתוצאה מדרישת השרירים והמאמץ שאתה עושה. זה לא עובד הפוך.

מן הסתם שלאספקט התרמוגנזיס יש משמעות נכבדת אבל זה ממש לא משנה את העובדה שזה פשוט לא נחוץ.
רוצים לשרוף יותר קלוריות - משך ועצימות!!!

אפשר פירוט?

מבחינה פיזיולוגית,בני אדם מושפעים באופן בסיסי מסביבת האקלים בהם הם חיים או נמצאים (אדפטיב תרמוג')
גופנו ישאף לשמור על טמפ' סדירה (36.5-37 - ישנה סטיית תקן קטנה בין אדם לאדם) בסביבה חיצונית משתנה (הומיאוסטזיס).כל שינוי אפילו מינימאלי בטמפרטורה הפנימית יגרור שינויים בחילוף החומרים,פעילות מוח,לב וכלי דם,איברים פנימיים,אנזימים ותאים.
כל מיקרו-אורגניזם כזה או אחר פועל תחת טמפרטורה מסויימת וקבוע מראש.
לדוגמא עלייה בטמפ' הפנימית אפילו ב-0.5 מעלות יביא לעלייה (אם אני לא טועה של 10 אחוזים פלוס מינוס) במטבוליזם,כמו כן לאחר פעילות גופנית חילוף החומרים עולה ב-24 עד 48 שעות שלמחרת בכ-5 עד 15 אחוזים לערך.לכל זה קוראים אפקט התרמוגנזיס (אפשר עוד לתת מיליון דוגמאות).
למעשה חום הוא יחידת אנרגיה וביטוי (בגוף האדם) הינו הוצאה קלורית.

ד"א הנטייה לחפור היא ככל הנראה תורשתית ומסוכנת לציבור...

נערך לאחרונה:
אני לא מבין מאיפה הבאת את זה שאם הדופק עולה אתה שורף יותר קלוריות. אני יכול לשבת במקום ולהתרגש ממשהו והדופק שלי יעלה. אני שורף יותר קלוריות?

אני חושב שזה כן שורף עוד קלוריות.
אבל אני לא בטוח.

הדופק עצמו לא שורף את אותם קלוריות. העלייה בתפוקת הלב, שמתאימה את עצמה לצרכי הגוף ובעיקר לשרירים הם הצורכים של האנרגיה. וכמובן שהדופק קשור לזה ישירות.

כן!!!!
אבל זה זניח.. כי הדופק עולה לכמה שניות וישר צונח בחזרה.. אז שרפת לדוגמא עוד 2-3 קלוריות זה לא שתרגיש רעב פיתאום כי שרפת מלא קלוריות.

הדופק עצמו לא שורף את אותם קלוריות. העלייה בתפוקת הלב, שמתאימה את עצמה לצרכי הגוף ובעיקר לשרירים הם הצורכים של האנרגיה. וכמובן שהדופק קשור לזה ישירות.

וזה שיש תחלופה מהירה של חומרים כשיש דופק גבוה לא משפיע על ההוצאה הקלורית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית