ייעוץ חליפת חום

• פותח/ת השרשור vithano
  • פורסם בתאריך

vithano

משתמש משקיע
3,369
1,193
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,263
3,369
1,193
אוקיי כשאני עושה קרדיו אז אני לובש חליפת חום כאילו שרוולים ארוכים קפוצ'ון וסוודר.
לפי מה ששמתי לב הדופק שלי נהיה מהיר יותר
השאלה שלי זה האם זה באמת אפקטיבי?או יש סיבה אחרת שלובשים חליפת חום(להתייבש או משו?)
או שאני סתם מתעסק בקקי =\

וזה שיש תחלופה מהירה של חומרים כשיש דופק גבוה לא משפיע על ההוצאה הקלורית?

זאת בידיוק המטרה של הדופק הגבוה. אותה תחלופה מהירה היא בעקבות העלייה בדופק שגורמת לעלייה בתפוקת הלב (במידה ונפח הפעימה לא יורד).

זאת בידיוק המטרה של הדופק הגבוה. אותה תחלופה מהירה היא בעקבות העלייה בדופק שגורמת לעלייה בתפוקת הלב (במידה ונפח הפעימה לא יורד).

אני שואל האם עלייה בדופק בלי פעילות גופנית (כמו כשמתגרשים או מפחדים) שורף יותר קלוריות משמעותית יותר ממנוחה.

ברור שלא משמעותית! בקושי מורגשת בכלל. מדובר על כמה שניות וגם העלייה עצמה לא גבוהה עד כדי כך.

מבחינה פיזיולוגית,בני אדם מושפעים באופן בסיסי מסביבת האקלים בהם הם חיים או נמצאים (אדפטיב תרמוג')
גופנו ישאף לשמור על טמפ' סדירה (36.5-37 - ישנה סטיית תקן קטנה בין אדם לאדם) בסביבה חיצונית משתנה (הומיאוסטזיס).כל שינוי אפילו מינימאלי בטמפרטורה הפנימית יגרור שינויים בחילוף החומרים,פעילות מוח,לב וכלי דם,איברים פנימיים,אנזימים ותאים.
כל מיקרו-אורגניזם כזה או אחר פועל תחת טמפרטורה מסויימת וקבוע מראש.
לדוגמא עלייה בטמפ' הפנימית אפילו ב-0.5 מעלות יביא לעלייה (אם אני לא טועה של 10 אחוזים פלוס מינוס) במטבוליזם,כמו כן לאחר פעילות גופנית חילוף החומרים עולה ב-24 עד 48 שעות שלמחרת בכ-5 עד 15 אחוזים לערך.לכל זה קוראים אפקט התרמוגנזיס (אפשר עוד לתת מיליון דוגמאות).
למעשה חום הוא יחידת אנרגיה וביטוי (בגוף האדם) הינו הוצאה קלורית.

ד"א הנטייה לחפור היא ככל הנראה תורשתית ומסוכנת לציבור...
אתה מניח שטמפרטורת הליבה משתנה בגלל הסוודר בצורה שונה, לי קשה להאמין שיהיה שינוי. צריך לחפש מחקרים על כך, אבל בד"כ הטמ"פ החיצונית לא חודרת ליותר מסנטימטרים בודדים אל תוך העור, לפחות לא במצבים שהם נורמלים (DNP ,מכות חום והתייבשויות, לא נחשבים כאן) .היעילות של מערכת הקירור הפאסיבי היא טובה מאד(התאדות).

אם אני זוכר נכון(ואולי לא), מה שכתבת רלוונטי במצבי קיצון של פעילות אירובית ממושכת ובעומסי חום חזקים מאוד , או כשהמתאמן מיובש.

עד מחר, כשיהיה לי זמן לשבת על מחקרים מלאים, אני לא אוכל לבדוק במדוק את העניין...

נערך לאחרונה:
אתה מניח שטמפרטורת הליבה משתנה בגלל הסוודר בצורה שונה, לי קשה להאמין שיהיה שינוי. צריך לחפש מחקרים על כך, אבל בד"כ הטמ"פ החיצונית לא חודרת ליותר מסנטימטרים בודדים אל תוך העור, לפחות לא במצבים שהם נורמלים (DNP ,מכות חום והתייבשויות, לא נחשבים כאן) .היעילות של מערכת הקירור הפאסיבי היא טובה מאד(התאדות).

אם אני זוכר נכון(ואולי לא), מה שכתבת רלוונטי במצבי קיצון של פעילות אירובית ממושכת ובעומסי חום חזקים מאוד , או כשהמתאמן מיובש.

עד מחר, כשיהיה לי זמן לשבת על מחקרים מלאים, אני לא אוכל לבדוק במדוק את העניין...

אכן רלוונטי למצב קיצון של פעילות אירובית.אם כי,כפי שציינתי מקודם,לבישת שכבה חמה שלא לצורך תהווה גורם מגביל בזמן מאמץ.
חוץ מזה שקיימת בעיה באומדן האישי של הזיעה המופרשת וחום הגוף

דופק גבוה בא במטרה להזרים יותר דם רוי חמצן לשרירים (דרך הריאות) הדופק עולה מכמה סיבות ואחת מהם זה שהגוף רוצה לקרר את עצמו בפעילות (בגלל זה בחורף הדופק בריצה יותר גבוה).👏

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית