הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נרשם למכון כושר - מה עכשיו?

Starter

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
שלום.

בהמשך לנסיון לקבל עזרה בפוסט אחר http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=21433, החלטתי להרשם למכון כושר.
לא עוסק בספורט בכלל, רק תמיד רציתי, ועכשיו בעיקר בגלל המראה הצר והרזה (שאפילו מקשה על מציאת חולצה שנראית עלי טוב!) שעושה רושם שאני בן 16 והצורך הכללי להתחזק אני צריך את עזרתכם, המנוסים. 170 ס"מ ( כל אחד ומזלו) 48-49 ק"ג (הוספתי כמה קילו של שומן מתסכול), בן 21. גב חלש, ידיים דקות, חזה בקושי 76.5, בקיצור - לא פלג גוף עליון שכל גבר חולם עליו. אז אני נרשם - מה עכשיו? סקוואטס, דדליפטס וכו' הם דברים שאני ממש לא מבין בהם, ומנסיון קודם במכון כושר, המדריכה לא דיברה איתי בכלל על אימוני משקולות בטענה שהגב צריך להתחזק קודם (לא חשוב שהתרגיל היחיד שהיא נתנה לי לגב היה יותר לחלק העליון שלו) מה שהותיר אותי מתוסכל - אחרי הכל רציתי להתרחב ולא מאימוני לסת בלתי פוסקים על הספה.
אז מה עושים? אני בטח לא יכול פשוט להכנס למכון ולהרים מה שבא לי מהרבה סיבות.
דבר שני, ברור לי שגם כשמתחילים, צריך לאכול. והרבה. כבן אדם עם קצת בטן, הוספה של שומן לאיזור נשמע כמו סיוט. בכלל, אין לי מטרה להראות ענק, מראה אתלטי וחזק יספיק (בכל זאת 170 ס"מ בלבד).

אשמח אם תוכלו להדריך אותי קצת. לא רוצה להתייאש מהר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין ארוחות חינם, אתה תצטרך לקרוא כדי להבין מה אתה עושה.
יש לך המון חומר גם בפורומים(תריץ חיפוש) וגם בפורטל קילוגרם.

אם אתה רוצה הדרכה צמודה, יש ייעוץ אישי באתר.

שלום.

בהמשך לנסיון לקבל עזרה בפוסט אחר http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=21433, החלטתי להרשם למכון כושר.
לא עוסק בספורט בכלל, רק תמיד רציתי, ועכשיו בעיקר בגלל המראה הצר והרזה (שאפילו מקשה על מציאת חולצה שנראית עלי טוב!) שעושה רושם שאני בן 16 והצורך הכללי להתחזק אני צריך את עזרתכם, המנוסים. 170 ס"מ ( כל אחד ומזלו) 48-49 ק"ג (הוספתי כמה קילו של שומן מתסכול), בן 21. גב חלש, ידיים דקות, חזה בקושי 76.5, בקיצור - לא פלג גוף עליון שכל גבר חולם עליו. אז אני נרשם - מה עכשיו? סקוואטס, דדליפטס וכו' הם דברים שאני ממש לא מבין בהם, ומנסיון קודם במכון כושר, המדריכה לא דיברה איתי בכלל על אימוני משקולות בטענה שהגב צריך להתחזק קודם (לא חשוב שהתרגיל היחיד שהיא נתנה לי לגב היה יותר לחלק העליון שלו) מה שהותיר אותי מתוסכל - אחרי הכל רציתי להתרחב ולא מאימוני לסת בלתי פוסקים על הספה.
אז מה עושים? אני בטח לא יכול פשוט להכנס למכון ולהרים מה שבא לי מהרבה סיבות.
דבר שני, ברור לי שגם כשמתחילים, צריך לאכול. והרבה. כבן אדם עם קצת בטן, הוספה של שומן לאיזור נשמע כמו סיוט. בכלל, אין לי מטרה להראות ענק, מראה אתלטי וחזק יספיק (בכל זאת 170 ס"מ בלבד).

אשמח אם תוכלו להדריך אותי קצת. לא רוצה להתייאש מהר.

קודם כל, אין לך בטן. תשכח מזה. אתה שוקל 48 קילו ואין עלייך טיפת מסת שריר אז קמצוץ השומן שיש לך בולט, זה כל העניין. אני ממליץ לך לעזוב את הדיון הזה שפתחת כאן וללכת לקרוא מאמרים בפורטל המאמרים שלנו, בינהם:

http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

http://www.kilogram.co.il/1942/עקרונות-ההסתגלות-וההתקדמות-באימונים/

http://www.kilogram.co.il/1904/שמונה-מיתוסים-טיפשיים-לגבי-ביצוע-סקוו/

http://www.kilogram.co.il/1507/תראה-חזק-תהיה-חזק/

http://www.kilogram.co.il/1157/כל-הסיבות-לעשות-סקוואט-מלא/

http://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/

http://www.kilogram.co.il/983/ארוחה-לפני-ואחרי-האימון-לא-מה-שחשבתם/

כמו כן יש שם תפריטים מוכנים לסוגי מתאמנים שונים שאתה יכול לעבור עליהם, ותכניות אימונים שונות (בינהן SS שהבאתי לך בלינק הראשון) שתוכל לבחור בינהן.

תקרא, תלמד ותבין מהר מאוד מה אתה אמור לעשות במצב שלך. אחרי שהשכלת, נשמח לעזור לעזור בכל שאלה ספציפית.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה לך.

מה לגבי זה שאין לי מושג איך לעשות את התרגילים נכון, איך ניגשים, משתמשים, וכו'? לא רוצה להפצע או לעשות מעצמי צחוק.
כשהייתי במכון כושר לתקופה קצרה לפני כמה שנים נאמר לי שיש לי גב חלש (מרגיש שזה נכון) ולכן בכלל לא דיברו איתי על שום דבר שקשור למשקולות.
ניתן לי תרגיל גב אחד מסכן על מזרון וגם הוא הורגש רק בקצה העליון של הגב והעורף (מצטער על הבורות בשם האיזור)

גם לי כשהתחלתי לא היה לי מושג איך לעשות את התרגילים. ואני עדיין לא מתיימר לחשוב שיש לי. אני כמו כל האחרים מעלה סרטונים לביקורת על הטכניקה שלי בתרגילים מתי שאני יכול או מתי שאני מגיע למשקל משמעותי.

אתה יכול להתחיל ממשקלים נמוכים מאוד אם אתה מאוד חלש או ממוט ריק למשל בסקוואט ולהתחיל להעלות משקלים. ב-SS למשל אתה גם ככה תתקדם כל אימון ככה שלא משנה מאיפה אתה מתחיל, אתה תגיע למשקלים סבירים מהר מאוד.

אתה יכול ללמוד את אופן הביצוע הראוי של התרגילים דרך הספר Starting Strength של מארק ריפטו שאתה יכול למצוא בקלות דרך גוגל ב-PDF. אתה גם יכול ללכת למאמר של SS שהבאתי לך ולצפות בסרטונים של מארק ריפטו שבהם הוא מסביר ומפרט בצורה ויזואלית יותר על התרגילים. יש גם את ה-starting strength wikia שבה גם יש עוד סרטונים על הסקוואט, הדדליפט, הפרס, והבנץ' פרס.

גם אני התחלתי מאפס לפני שנה וחצי בלי ניסיון קודם בחדר כושר ובלי שום ניסיון קודם עם התרגילים הללו ולמדתי לבד ונעזרתי כמה שיותר בפורום הזה והשקעתי, קראתי את כל המאמרים בפורטל (חלקם כמה פעמים), את הספר, ראיתי את כל הסרטונים שיש ביוטיוב של ריפטו וראיתי את ה-DVD שלו ותרגלתי את התרגילים שוב ושוב, עליתי במשקלים וזהו כעת אני מרגיש בבית.

גם אתה יכול לעשות את זה כפי שאני ועוד הרבה אחרים עשו זאת לבד אבל עם התמיכה של הפורום. אבל זה תלוי בך. אני מבקש ממך לא להיות כמו שאר הליצנים כאן ולשאול על כל שטות ולחפור ולצפות שיאכילו אותך בכפית ותלך ותקרא ותצפה ותלמד לבד ותיעזר בפורום כשאתה מתקשה במשהו שכבר ניסית להתמודד איתו לבד.

כמו כן אני ממליץ לך מאוד להעלות סרטונים באופן קבוע. יש כאן כמה אנשים כמו BambaBuilder שמעלה סרטונים לביקורת כמעט כל שבוע והוא שיפר בצורה משמעותית את הטכניקה שלו והוא עדיין ממשיך לפרסם כמעט כל שבוע סרטונים לביקורת.

גם אם הסקוואט שלך או שאר התרגילים יהיו נוראיים זה לא משנה, תעלה סרטונים ולפחות תקבל נקודת ייחוס לגבי המשך הטיפול בבעיות שיש אצלך.

• פותח/ת השרשור
יש לי גם את הספר וגם את הDVD שלו.
אז בעצם אני אמור להתעלם במידה מסוימת מהמלצות ובניית תכנית האימון של המדריך שיהיה לי כשארשם?
זה קצת מבלבל, אני די משוכנע שהוא ימליץ לי מאוד לא להתקרב בכלל לאיזור.

כמובן שאני לא מחפש להיות ליצן או נודניק.
כשיש כל כך הרבה מידע באינטרנט, אפשר קצת לאבד כיוון, אז אתחיל עם מה שנתת לי.

יש לי גם את הספר וגם את הDVD שלו.
אז בעצם אני אמור להתעלם במידה מסוימת מהמלצות ובניית תכנית האימון של המדריך שיהיה לי כשארשם?
זה קצת מבלבל, אני די משוכנע שהוא ימליץ לי מאוד לא להתקרב בכלל לאיזור.

אתה בן 21 ואתה יכול לעשות מה שבא לך. אתה קונה את המנוי לחדר הכושר בשביל גישה חופשית למתקנים שם בלי הצקות מהמאמנים. יש לך זכות לדרוש להתאמן עצמאית בלי שום התערבות של המדריכים שם.

אני הייתי מתעלם לגמרי מהמאמנים ומהתכניות שלהם כי ברוב המוחלט של המקרים, מה שהם מציעים זה זבל.

אני הייתי ממליץ לך לעשות SS. תכנית מצויינת למתחילים המציעה התקדמות מהירה מאוד במסת שריר וכוח.

• פותח/ת השרשור
בהנחה שהשרירים במצב די קשה של חולשה, האם כדאי להתחיל במכונות בלבד או אפילו תרגילים ללא ציוד בבית למשך תקופה של חודש בערך? אם כן, מבחינת תזונה, יש טעם למאזן קלורי חיובי במצב שכזה?

אין שום תועלת בחודש הכנה עם מכונות או ללא ציוד. במקום זה, אני ממליץ את החודש הראשון להשקיע בלימוד התרגילים הבסיסים, זה יהיה ניצול הרבה יותר טוב של הזמן.

• פותח/ת השרשור
מהם בעצם התרגילים הבסיסיים ובאיזה משקלים?

לא קראתי יותר מדי עד כה, אבל אני מתבלבל יותר ככל שאני קורא יותר.

אגב, ברוב מכוני הכושר יש סיכוי לאיזושהי הדרכה ראשונית, בין אם בתשלום או לאו?

1. התרגילים הבסיסים הם סקווט, דדליפט, בנץ' פרס ופרס בתור התחלה. יש לך באתר סירטונים שמסבירים ומדגימים איך התרגילים צריכים להתבצע. אמרת שיש לך את הספר והדיוידי, אז תקרא ותצפה, תתרגל במכון בהתחלה עם מוט ריק, ומומלץ מאוד לצלם ןלעלות לפורום לביקורת.

2. תמשיך לקרוא, ומה שקראת תקרא שוב. הכל כתוב ברור, וככל שתקרא יותר אתה תבין את הדברים טוב יותר.

3. רוב המכונים מציעים בניית תוכנית אימונים "אישית" בהתחלה, שאותה מעדכנים כל כמה חודשיים בהתאם לבקשה שלך.התוכניות האלה הם ברוב המוחלט של המקרים סטנדרטיות והם זבל. ברוב המקומות יש גם אימונים אישיים בתשלום, אבל שוב, הרמה והידע של רוב המדרכים בח"כ נמוכה מאוד, והאימונים שלהם בהתאם.
תשאף ללמוד בעצמך, תעלה פה לאתר סירטונים לביקורת ואל תסתמך על המדריכים, כי קשה למצוא כאלה שבאמת מבינים.

• פותח/ת השרשור
עצוב מאוד לדעת שרוב המדריכים לא בקיאים מספיק, אבל גם מחוסר נסיון כמוני הבחין בזה כבר לפני שנים.
לגבי צילומים, זה באמת נשמע הרעיון הטוב ביותר, לא בטוח כמה זה אפשרי בשבילי להניח מצלמת וידאו ולהתאמן, אבל כנראה שרק ככה אפשר להבחין בטעויות בדיעבד.

לא בטוח איך להתאים משקלים למשל בפעם הראשונה, אחרי הכל אף אחד לא רוצה להרגיש ולהראות כמו אידיוט שמנסה את מה שהוא בטוח לא יכול. מקווה שתהיה עזרה מהחבר'ה בסביבה, אם יש כאלה שמתאמנים ב6:30 בכלל.

בכל מקרה תודה לכם חברים

כפי שאמרתי, זה די חסר טעם לשאול מהם התרגילים הבסיסיים וכ'ו לפני שהתחלת לקרוא. תלמד לבד ותקרא יש מקורות מצויינים עם חומר מסודר ומפורט הרבה יותר ממה שתגובה כלשהי כאן תכיל בשבילך.

שנית כל, תפסיק להיות לחוץ לגבי הפעם הראשונה ולגבי זה שאתה תצא אידיוט וכ'ו. כל אחד כאן שהתחיל בפעם הראשונה היה צריך לעשות אימון כזה של סקוואט עקום ומשקלים שלא ברור לו אם הם מתאימים. אם אתה מרגיש שאתה חלש לגמרי אתה יכול להתחיל בסקוואט עם מוט ריק ולהוסיף עוד בסטים הבאים לפי ההרגשה שלך.

אבל גם זה מוסבר במאמר על SS שהבאתי, תקרא פשוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית