ייעוץ בקשר למסה בשילוב של איגרוף

artuhr504

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני רוצה לעלות מסה ואני מתאמן באיגרוף ומשלים את הקלוריות שאני שורף האם זה הורס לי את המסה או לא משהו רציני.?

אם תתאמן בלי עוד ענף ספורט זה יותר טוב
אבל צריך לשלב את זה שיהיה לך נכון מבחינת התאוששות
ככל שהתוכנית שלך תהיה יותר טובה ותאכל יותר נכון אז הפגיעה תהיה יותר קטנה

כעיקרון אפשר גם לרוץ לרתון כל יום ועדייםן לעלות במסה. במקרה שלך הייתי חושב שהכי טוב להתרכז תחילה באגרוף, יהיה לך קשה מאוד לשלב גם מאסה אמיתית (SS..) וגם אימוני איגרוף רציניים.

יותר מדי עצימות ופחות מדי זמן להתאושש כמו שזה נראה על פניו..

אם אתה משלב אימוני איגרוף תאלץ להתאמן באופן פחות עצים כי אתה לא תתאושש מכל האימונים.

איך אתה מתאמן?

תפסיקו לדבר שטויות..אין שום סיבה שזה יפגע, אם כבר ישפר.
אני מתאמן בצורה עצימה מאוד בMMA עד 4 אימונים בשבוע (מתחרה) ואני מתאושש טוב מאוד. תקפיד על תוכנית אימונים, תזונה ושינה טובה בעיקר והכול יהיה טוב.
אולי אולי אולי פעם בה אתה תגיע טיפה עייף לאימון איגרוף אבל גם זה חריג.

תפסיקו לדבר שטויות..אין שום סיבה שזה יפגע, אם כבר ישפר.
אני מתאמן בצורה עצימה מאוד בMMA עד 4 אימונים בשבוע (מתחרה) ואני מתאושש טוב מאוד. תקפיד על תוכנית אימונים, תזונה ושינה טובה בעיקר והכול יהיה טוב.
אולי אולי אולי פעם בה אתה תגיע טיפה עייף לאימון איגרוף אבל גם זה חריג.
לא יודע איך מה שכתבת קשור למה שאני כתבתי 😣
ואיך אתה מסיק מעצמך שלאותו בנאדם תהיה את אותו יכולת התאוששות כמו שלך יש, ובכללי אתה לא יודע איזה אימונים הוא מבצע שאתה יכול לקבוע שהוא יכול להתאושש מהם אחלה, וגם לא ציינת איזה אימונים אתה מבצע.
סתם מהסתכלות על הלוג שלך, אתה מבצע 5X5 עם משקלים שסביר להניח שהיית מתקדם בהם אחלה עוד בSS. אתה עדיין בטוח שאימוני הMMA לא פוגעים בהתקדמות שלך במשקולות?
וכשאתה אומר 4 אימוני MMA ועוד אימוני משקולות עצימים זה אחלה. לא כל אימוני הMMA הם עצימים באותה מידה, יש לפעמים אימונים שנותנים יותר דגש על טכניקה וכו' אז האימונים פחות קשים. (אני לא יודע איך מתאמנים אצלכם, אני פשוט מסביר לך איך ההודעה שלך היא סיסמא אחת גדולה שאין מאחוריה שום הסבר ממשי.)

אז אני אסביר שוב.
הסיבה שאני עושה 5X5 ולא SS היא בגלל שקיבלתי המלצה לעשות 5X5 ולא עוד הפעם SS כי אני אתקע דיי מהר וגם בגלל שאני לא יכול להרשות לעצמי לעלות במשקל יותר מדי (קטוגוריות משקל וכו'), לא בגלל שאני לא מצליח להתאושש מכול האימונים.
אני לא עילויי גנטי, ההתאוששות שלי לא יותר טובה משל אף אחד אחר..
אתה לא יודע איזה אימונים עושים בMMA?
אולי זה יעזור לך:

(חוץ מהאימוני משקולות)
ואמרתי שאולי פעם בה אחרי אימון מאוד עצים באימון אומנויות לחימה הוא יגיע קצת עייף או תפוס.
למה זה ישפר? כשאתה מתאמן בסוג מסויים של אומנות לחימה, תמיד יש תוכנית משקולות שתוכל לעזור לך..במקרה הזה כוח מתפרץ זה המפתח. אימון משקולות עם תרגילים מורכבים עם טווח חזרות נמוך ומשקל גבוהה יוכל לעזור לו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יודע איזה אימונים עושים בMMA. אל תביא אימונים של קליפים זה לא משקף רוטינה שבועית\יומית או מה שלא יהיה.
ואגב "הסיבה שאני עושה 5X5 ולא SS היא בגלל שקיבלתי המלצה לעשות 5X5 ולא עוד הפעם SS כי אני אתקע דיי מהר" לא רומז לך משהו על הנושא?
וקטגורית משקל תעלה אם תאכל הרבה, בלי קשר לתוכנית שלך. פשוט סביר להניח שבSS תוכל, ותצטרך לאכול יותר בשביל להתאושש.

מה שבינתיים קורה, זה שבמשקלים אני עולה בקצב שציפיתי שאני אעלה. לא פחות ואולי גם יותר..
ממ לא רומז לי משהו את האמת, לא ציינתי שאני מתאמן בצורה עצימה בMMA כשביקשתי חוות דעת..
ובSS אין טעם שאני אתחיל שוב, אתקע אחרי חודש כי אגיע למשקלים שייגרמו לי לסיים את התוכנית ואז שוב אתחיל 5X5.
מוזר איך מתאגרפים וכול מי שמתאמן בלחימה מסוג זה או אחר עושים אימוני משקולות שכוללים עצימות כזו גבוהה ותרגילים מורכבים וכן מצליחים להתאושש, אז אני רואה שזה לא רק אני..
אהה ועוד משהו- הבחור שביקש עזרה לא ציין שהוא מתחרה ככה שהוא יכול להעלות במשקל ולאכול כמה שמתחשק לו..ככה שהוא יכול להתאושש

נערך לאחרונה:
אף אחד פה לא אמר שאי אפשר לעשות תוכניות משקולות עצימות בשילוב עם ספורט אחר. הרבה אנשים עושים את זה וזה נכון.
אבל אתה טוען שלא רק שספורט נוסף לא יפגע בעליה במשקלים, אלא אפילו יגרום לעליה נוספת במשקלים... לא רואה פה מה לא נכון?

מה? לא אמרתי שזה יגרום להעלאה של המשקלי עבודה, התכוונתי שזה יעזור לו באימוני איגרוף מבחינת כח מתפרץ ואם הזמן גם גודל.

במבה אדומה התכוון שהוא יצטרך להתאמן במשקולות פחות עצים. לא בספורט הייעודי שלו. כנראה פשוט לא הבנת את זה כמו שצריך.

אבל עדיין, אני לא רואה סיבה למה שילוב של אימוני איגרוף יגרום לפגיעה בהעלאת משקלי העבודה והפוך...לא בצורה קריטית כמו שאתם מציגים לפחות.

כל דבר שהוא בנוסף יפגע.השאלה כמה.יש בנוסף ויש עזר
אם המטרה שלך נטו מסה אז איגרוף כן יפגע גם אם בצורה מינורית
אם המטרה שלך נטו איגרוף אז אתה צריך להתאמן בצורה חכמה כדי להיות מתאגרף טוב יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית