הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשה - מחקרים שמוכיחים את היותנו טורפים

• פותח/ת השרשור snirz
  • פורסם בתאריך

snirz

משתמש פעיל
808
10
נק' מוניטין:
1,559
808
10
יצא לי להתווכח עם כמה טבעוניים שהצליחו לעלות לי על העצבים, אז אם יש למישהו מחקר שמוכיח שאדם הוא טורף ו/או שהגוף זקוק לחלבונים ושומן מהחי זה יעזור לי מאד.

אני טורף כל יום כמויות אדירות של טונה ובשר תבוא תראה תבין מאיפה הגענו 🤡

תכתוב פשוט בגוגל, האדם היה צייד ולקט לא תהיה לך למצוא על זה מידע.

מחקרים לא יעזרו לך פה, כי על כל מחקר שתראה להם הם יביאו איזה מחקר אחר או מאמר דעה פסאודו מדעי.
מביני העניין מביניהם מעידים בעצמם שהטיעון היחיד שעומד לרשותם זה הטיעון המוסרי כנגד לקיחת חיים באופן כללי, וגם על זה אפשר להתווכח.

מחקרים לא יעזרו לך פה, כי על כל מחקר שתראה להם הם יביאו איזה מחקר אחר או מאמר דעה פסאודו מדעי.
מביני העניין מביניהם מעידים בעצמם שהטיעון היחיד שעומד לרשותם זה הטיעון המוסרי כנגד לקיחת חיים באופן כללי, וגם על זה אפשר להתווכח.

חחח
הםא לא מסוגלים להגדיר אפילו מהו מוסר או מעשה מוסרי.

• פותח/ת השרשור
זה באמת מעצבן אותי, אמרתי להם שזה לא שונה להרוג צמח או להרוג חיה. אבל לחיה זה כואב אתה מבין? אז זה אסור.

זה באמת מעצבן אותי, אמרתי להם שזה לא שונה להרוג צמח או להרוג חיה. אבל לחיה זה כואב אתה מבין? אז זה אסור.

היכולת לחוש כאב היא מאוד חשובה, הייתי שואל אותם במה היא עדיפה
על קרן במצח או ראייה באינפרא אדום.

גם זה אגב, לא בהכרח נכון. יש ספר שנקרא "עולמם הסודי של הצמחים" שמראה שצמחים אכן יכולים לחוש, אבל יש גם מאמרים שסותרים את זה.

---------- התגובה התווספה ב 20:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:00 ----------

להלן פוסט מעניין (לא מחקר) בנושא:
http://crossfitisrael.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html

איך אפשר לחוש כאב בלי מערכת עצבית?
יש הרבה דברים שנראים לא הגיוניים והתגלו כנכונים.
איך אתה יכול לעורר הליכה אצל חתול משותק?
עובדה, אתה יכול.
כנ"ל לגבי כאבי פנטום למשל.

יש הרבה דברים שנראים לא הגיוניים והתגלו כנכונים.
איך אתה יכול לעורר הליכה אצל חתול משותק?
עובדה, אתה יכול.
כנ"ל לגבי כאבי פנטום למשל.

כן אבל מלכתחילה יש לחתול מערכת עצבית, היו מספיק בני אדם שקרה להם אותו דבר. איך מוצר שלא מכיל מערכת עצבים יכול לחוש כאב, זה לא מסתדר אלא אם יש לזה הסבר הגיוני.

כן אבל מלכתחילה יש לחתול מערכת עצבית, היו מספיק בני אדם שקרה להם אותו דבר. איך מוצר שלא מכיל מערכת עצבים יכול לחוש כאב, זה לא מסתדר אלא אם יש לזה הסבר הגיוני.

מה קשה לך , אתה מצליח להבין שארוגניזים יכול "לתקשר" עם הסביבה ללא מערכת עצבים?

ומה זה קשור ליכולת שלהם לחוש כאב? יש המון אנשים שיש להם פאק במערכת העצבית, הם לא מרגישים כאב ועדיין נושמים והולכים ואפילו מדברים.

ומה זה קשור ליכולת שלהם לחוש כאב? יש המון אנשים שיש להם פאק במערכת העצבית, הם לא מרגישים כאב ועדיין נושמים והולכים ואפילו מדברים.

כי אתה מתסכל על זה בנקודת מבט צרה, אתה לא יכול לדעת כיצד הצמח(או אורגניזים אחר)
מעבד את האותות שהוא קולט, זה כמו לנסות לדמיין עולם ב10 מימדים.

אם אתה מגדיר כאב, רק כגירוי של מערכת עצבים, אז אתה צודק(מעניין למה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית