לא רק החלב: המחירים בישראל - מהגבוהים בעולם

זה תלוי באזור. אנשים בישראל לא מבינים שהבדל של 100 מטר יכול להיות הבדל של 50% במחיר וגם הבדל של 500% בפשיעה ובאופן השכונה בכלל. זה לא עיקבי כאן. יכול להיות שכונה אחת טובה, באמצע שכונה גרועה ואז שכונה טובה, כאילו השכונה הגרוע מוקפת בשכונות טובות. יכול גם להיות מצב של שכונה של עשירים מוקפת בשכונות גרועות. אצל העשירים יעלה בית $1-5M ואצל אלו שגרים בשכונות הגרועות (בעיקר שחורים ומקסיקנים) בית יעלה $200,000. כמובן שהשטח של הבית והאיבזור והאיכות של הבית של העשירים הוא יותר גדול וטוב, אבל אפילו אם נדבר מבחינת עלות הקרקע מדובר בהפרשים של מאות אחוזים.
לגבי מחירי הדירות בכללי, אני יכול לדבר רק בשם קליפורניה והמחירים פה הרבה יותר גבוהים מבארץ. השכרה של חדר וסלון עולה פה $1000 (אני מדבר על אזור LA איפה שאני גר). 2 חדרים באזור ה $1500-1700 וכן הלאה. אבל קח בחשבון שהשכר הממוצע פה זה באזור ה $50-60K בשנה, כמו 9000 ש"ח בחודש בארץ X 12 = כמעט 100 אלף ש"ח, אז כן מרוויחים כמעט פי 2 אבל גם משלמים כמעט פי 2 על דיור.
יש גם מקומות עם טורנדו ושיטפונות בארה"ב שאפשר לקנות שם וילה עם בריכה ב $100K אבל אתה תרצה לגור שם? אני לא.
אז אתה מעדיף לגור בראשון/תל אביב מאשר לגור בפלורידה?

זה תלוי באזור. אנשים בישראל לא מבינים שהבדל של 100 מטר יכול להיות הבדל של 50% במחיר וגם הבדל של 500% בפשיעה ובאופן השכונה בכלל. זה לא עיקבי כאן. יכול להיות שכונה אחת טובה, באמצע שכונה גרועה ואז שכונה טובה, כאילו השכונה הגרוע מוקפת בשכונות טובות. יכול גם להיות מצב של שכונה של עשירים מוקפת בשכונות גרועות. אצל העשירים יעלה בית $1-5M ואצל אלו שגרים בשכונות הגרועות (בעיקר שחורים ומקסיקנים) בית יעלה $200,000. כמובן שהשטח של הבית והאיבזור והאיכות של הבית של העשירים הוא יותר גדול וטוב, אבל אפילו אם נדבר מבחינת עלות הקרקע מדובר בהפרשים של מאות אחוזים.
לגבי מחירי הדירות בכללי, אני יכול לדבר רק בשם קליפורניה והמחירים פה הרבה יותר גבוהים מבארץ. השכרה של חדר וסלון עולה פה $1000 (אני מדבר על אזור LA איפה שאני גר). 2 חדרים באזור ה $1500-1700 וכן הלאה. אבל קח בחשבון שהשכר הממוצע פה זה באזור ה $50-60K בשנה, כמו 9000 ש"ח בחודש בארץ X 12 = כמעט 100 אלף ש"ח, אז כן מרוויחים כמעט פי 2 אבל גם משלמים כמעט פי 2 על דיור.
יש גם מקומות עם טורנדו ושיטפונות בארה"ב שאפשר לקנות שם וילה עם בריכה ב $100K אבל אתה תרצה לגור שם? אני לא.

אני חייב לציין שקשה לי להאמין שמדובר בשכונת פשע.
הבתים היו אשכרה וילות כמו כאן בלי גדר בכלל, כל החצר פתוחה...

אבל אפשר לחסוך ככה בהוצאות המים.

אני לא חושב שחייב להיות קשר בין צורת הבתים לבין החרא האנושי שגר בשכונה

משה למה שלא תעביר אימונים אישיים לכל הכוכבות שגרות שם באיזור 🤘

אז הגיוני ששמה יש פשיעה גבוהה יותר מישראל, שכל בית שני עם סוגרים+3 מנעולים?
לא הבנתי אם אתה מתכוון שבישראל זה ככה או בארה"ב... אגב בשניהם אין "סורגים + 3 מנעולים" אלא אם כן זה בית כלא או משהו בסגנון...
צריך לגור שם כדי להבין מזה ארה"ב.
בכללי : אנשים מפחדים אחד מהשני כל אחד חי בקופסא הקטנה שלו ולא מנסה\רוצה להתעסק עם אחרים כי יש שם מללאא חולי נפש בלשון המעטה.
נגיד תלך ברחוב בישראל אנשים הולכים מולך ומשחקים את המשחק הפוזה "מי יזוז בשביל השני" ומביאים מבטים מלוכלים דבר שבדרך כלל לא תמצא בארה"ב כי יש פחד מהשני .
אני אמרתי את זה פעם פה (לפני שנה +) שיותר בטוח לחיות פה מרוב אם לא כל הבחינות .. הרוב שנגד את מה שאמרתי עכשיו מסכים איתי אני רואה..
אנשים חייבים להפסיק לחיות בסרטי ההולוויד שזה ארץ החלומות כי זה כבר ממזמן לא ככה.

אתה שיכור? אתה באמת אומר את המשפט בישראל יותר בטוח לחיות מאשר בארה"ב?

אתה שיכור? אתה באמת אומר את המשפט בישראל יותר בטוח לחיות מאשר בארה"ב?
לשאלה הראשונה - לא, לשנייה - כן.
מה כ"כ קשה להאמין? תשאל אנשים שגרו בארה"ב ותיראה מה הם יגידו לך .
החברה בישראל הרבה יותר בטוחה למרות כל "הערסים" והשטויות האלה..שם כל אחד שרוצה יש לו אקדח ביד והרבה מאוד מהחברה שם הם מובטלים וכאלה שדיי סטו מדרך "הישר" ורואים את זה מאוד במקומות שונים.
כמובן שאתה טס לכתייר אתה תיראה את המקומות היותר איכותיים ותגיד "וואלה קטלני פה" אבל יש מקומות אחרים מרחובות השמנת ולא כל ארה"ב ניראת ככה.
פעם שעברה שהסתובבתי שם שנה שעברה הייתי באיזור שנחשב יחסית איכותי - פורטלנד(לא שכונת פשע או משהו) והיה שם איזה 200 ילדים בפארק הומלסים שמזריקים סמים לוריד.

קיצרר באמת שזה הדברים הקטנים פשוט זה קפץ לי לראש משום מה... צריך להיות שם כדי להבין.

תשאל את משה אני חושב שהוא היה שם מספיק זמן כדי לדעת מה באמת קורה שם

---------- התגובה התווספה ב 14:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:55 ----------

חוץ מיזה המצב הכלכלי על הפנים , אתה חושב שזה לא משפיע על המתח ועל המצב של האוכלוסייה?

לא שאלתי אם זה בטוח חברתית. לא שאלתי מה אחוז הנרקומנים. לא שאלתי מה אחוז הילדים הנרקומנים.
שאלתי אם בסופו של יום אתה חושב שהסיכוי שתגיע הבייתה בבטחה הוא גדול בישראל מאשר מאמריקה?

שנובע מ..? כמה זמן עוד נשאר לך לסיום התואר? תחסוך קצת כסף תארוז את הפקעלך ותתחיל את החיים במקום שבו תרגיש טוב יותר.

וסתם דעה אישית, ברגע שתגור במדינה אחרת (ואני לא מדבר על הונגריה 😃) אתה תגלה שלא תמיד הדשא של השכן הוא ירוק יותר...

שנובע מחוסר תואר (נשארה עוד שנה). הכל כבר חסוך, הלימודים בוררו והתהליכים החלו.
וכמו שאמרת, זו דעה אישית 😃

לא שאלתי אם זה בטוח חברתית. לא שאלתי מה אחוז הנרקומנים. לא שאלתי מה אחוז הילדים הנרקומנים.
שאלתי אם בסופו של יום אתה חושב שהסיכוי שתגיע הבייתה בבטחה הוא גדול בישראל מאשר מאמריקה?
בטח שכן.
בינתיים לפחות,תודה לאל, ..אבל מי יודע מה יקרה בעתיד?

---------- התגובה התווספה ב 14:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:44 ----------

שנובע מחוסר תואר (נשארה עוד שנה). הכל כבר חסוך, הלימודים בוררו והתהליכים החלו.
וכמו שאמרת, זו דעה אישית 😃
אם אתה חושב שתגיע לארה"ב ויציעו לך עבודה עם משכורת מטורפת ורכב צמוד אתה טועה בגדול.
אני ממש לא בא לבאס אותך פשוט חבל לי על אנשים שאחר כך יצטערו על זה.
אם אין לך גרין קארד אין לך מה לחפש בארה"ב.. לפחות עכשיו.
לי יש גרין קארד וגב (דיי גדול) ואני בכלל לא חושב לעבור לשם.
ותחשוב לבד, למה שבנאדם יעסיק אותך? אתה הרי עולה חדש, הוא יצטרך ללמד אותך את רוב הדברים ומימון הגרין קארד וכל החרא שמסביב..פשוט לא עדיף לו.
בכל מיקרה, בהצלחה . מקווה שתגיד לי עוד כמה שנים שטעיתי 🤡

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית