אז אתה מעדיף לגור בראשון/תל אביב מאשר לגור בפלורידה?זה תלוי באזור. אנשים בישראל לא מבינים שהבדל של 100 מטר יכול להיות הבדל של 50% במחיר וגם הבדל של 500% בפשיעה ובאופן השכונה בכלל. זה לא עיקבי כאן. יכול להיות שכונה אחת טובה, באמצע שכונה גרועה ואז שכונה טובה, כאילו השכונה הגרוע מוקפת בשכונות טובות. יכול גם להיות מצב של שכונה של עשירים מוקפת בשכונות גרועות. אצל העשירים יעלה בית $1-5M ואצל אלו שגרים בשכונות הגרועות (בעיקר שחורים ומקסיקנים) בית יעלה $200,000. כמובן שהשטח של הבית והאיבזור והאיכות של הבית של העשירים הוא יותר גדול וטוב, אבל אפילו אם נדבר מבחינת עלות הקרקע מדובר בהפרשים של מאות אחוזים.
לגבי מחירי הדירות בכללי, אני יכול לדבר רק בשם קליפורניה והמחירים פה הרבה יותר גבוהים מבארץ. השכרה של חדר וסלון עולה פה $1000 (אני מדבר על אזור LA איפה שאני גר). 2 חדרים באזור ה $1500-1700 וכן הלאה. אבל קח בחשבון שהשכר הממוצע פה זה באזור ה $50-60K בשנה, כמו 9000 ש"ח בחודש בארץ X 12 = כמעט 100 אלף ש"ח, אז כן מרוויחים כמעט פי 2 אבל גם משלמים כמעט פי 2 על דיור.
יש גם מקומות עם טורנדו ושיטפונות בארה"ב שאפשר לקנות שם וילה עם בריכה ב $100K אבל אתה תרצה לגור שם? אני לא.