הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם יש הבדל בין שינה בלילה לעומת שינה ביום?

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
כמה שזה נשמע טיפשי,כי סה''כ נדמה ששינה היא שינה לא משנה מתי היא מתבצעת,לאחרונה שמעתי ספקות בעניין מכמה חבר'ה בעבודה.

מישהו מבוגר בעבודה אמר לי שמשמרות הלילה שאנחנו עובדים זה חרא כי הגוף לא מתאושש מספיק משינה ביום,לעומת השינה בלילה!
אמר לי שיש מחקרים והוכחות כבר מזמן על הנושא הזה.

השאלה שלי היא אם נניח אני ישן גם ביום וגם בלילה את אותה כמות השעות בדיוק(ביום שום דבר לא מפריע לי לישון,החלונות סגורים,חושך בחדר והמזגן עובד) האם יש הבדל כלשהו בהתאוששות שלי בין האימונים בשינה בלילה לעומת בשינה ביום?

כן. הפרשת ההורמונים רלוונטיים מוגברת בלילה (לפי שעון ביולוגי) ולכן השינה "טובה" יותר. וזה שתעשה חושך לא באמת עובד על הגוף שלך. אבל זה לא כזה קריטי.

אני חושב שאם אתה במשך זמן רב ובאופן קבוע ישן ביום וער בלילה אז זה יהיה בסדר ויהפוך להיות אותו הדבר בשבילך כמו שינה בלילה בשביל שאר האנשים.

• פותח/ת השרשור
אז זה עובד ככה אצלי,התחלתי SS,בשבוע שאני עובד יום,אני ישן מ-10 בערב עד 6 בבוקר(ביום עם אימון),ביום בלי אימון יש אפשרות ללכת לישון אפילו טיפה יותר מוקדם.

בשבוע לילה:
יום ראשון-אימון,עבודה,שינה מ-6 בבוקר(שני) עד 3 בצהריים.
יום שני-מנוחה,עבודה,שינה מ-6 בבוקר(שלישי) עד 1 בצהריים.
יום שלישי-אימון,עבודה,שינה מ-6 בבוקר(רביעי) עד 3 בצהריים.
יום רביעי-מנוחה,עבודה,שינה מ-6 בבוקר(חמישי) עד 1 בצהריים.
יום חמישי-אימון,עבודה,שינה מ-6 בבוקר(שישי) עד-8 בבוקר,נסיעה ללימודים תחת השפעת קפאין,ואז השלמה של עוד כ-6-7 שעות שינה.

האם בשבוע של משמרת הלילה אני ישן מספיק בישביל להתאושש בין האימונים?

הכי קשה זה לסדר את שעות השינה
זה לוקח שבועות לישון 8 שעות בלילה אחרי הרגל של ערפד
בהתחלה אתה לא תישן יותר מ4-5 שעות
הגוף שלך פשוט יעיר אותך

• פותח/ת השרשור
על מה אתה מדבר?
רשמתי את השעות שאני באמת ישן,זה לא תכנון או משהו,אין כזה מצב אצלי שאני ישן 4-5 שעות.
עזוב אותך רגע אימונים,אם בעבודה לא אתפקד זה לא יביא לטוב.😃

אם זה מספיק, רק אתה יכול להגיד.
ואם לא, מה תעשה? תתפטר בשביל אימונים?

• פותח/ת השרשור
אני בעד שינה בלילה. ככה מ 11 בלילה עד 7 בבוקר אם אתה יכול כי אתה קם עירני.

זה לא עניין של בעד,גם אני לא הייתי מתנגד למה שרשמת,אבל בשבוע שאני עובד משמרת יום,בשעה 7 אני כבר מפעיל את המכונה להרצה.

מה שרשמתי זה מה שאני יכול לישון באמת,אין לי כלכך ברירה אחרת!;maeq

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית