הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עיבוד מסה בחיטוב

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
קראתי את המאמר לחיטוב בעל 2 החלקים מהאתר פה, והיה כתוב שבקטע של איבוד מסה בחיטוב היוצא מן הכלל זה מתאמנים מתחילים - למה הכוונה ?
משהו שבכלל לא עשה מסה ומחטב קצת, או משהו שלמשל שסיים SS ?
כי מתחיל מבחינת כוח זה אחד שמתקדם מאימון לאימון, אז נגיד הוא מסיים SS, אם הוא ממשיך מסה בתוכנית יותר מורכבת אז הוא נחשב מתאמן בינוני וההתקדמות שלו תיהיה שבועית, אבל אם הוא עובר לחיטוב, אז מה הוא ניקרא ?..
קיצר הבנתם תכוונה שלי... אם מתאמן ממוצע שסיים מסה ראשונה, עובר לחיטוב אז הקטע של העיבוד מסה לא נוגע עליו כמו שכתוב במאמר ולא צריך בכלל לדעוג מזה ?

לא מבין מה השאלה, תנסח את זה בשנית. תצטט מהמאמר מה שאתה רוצה לשאול. אם אתה רוצה לשאול איך מאבדים מסת שריר בחיטוב, אז התשובה תהיה גירעון קלורי שלילי חריף מידי, מעט חלבון ותוכנית אימונים לקוייה. אם אתה שואל מה רמת המתאמן בתקופת חיטוב, אז אותה הרמה שהוא סיים לעלות במסת השריר. בחיטוב בדרך כלל, במיוחד בתור מתאמן בינוני, לא מתקדמים במשקלים ואפילו יורדים מעט (כ10-15%), אבל זה חוזר מהר מאוד כשמתחילים לאכול.

• פותח/ת השרשור
"במילים אחרות, בעוד שלאימוני סיבולת מספר יתרונות שתיארתי, הם פשוט אינם מספקים גירוי המאפשר לשמר מסת שריר. יש לכלל זה יוצא מהכלל: מתאמנים מתחילים. אם אתם מתאמנים מתחילים, עוד לא הספקתם לבנות מספיק מסת שריר ולכן גם אין לכם מה לאבד, כך שכל סוג אימון יתאים לכם"

אז מה במקרה הזה מתחיל ?
וניסחתי טוב את השאלה המקורית, תנסה לקרוא שוב ולהבין למה אני מתכוון...

"במילים אחרות, בעוד שלאימוני סיבולת מספר יתרונות שתיארתי, הם פשוט אינם מספקים גירוי המאפשר לשמר מסת שריר. יש לכלל זה יוצא מהכלל: מתאמנים מתחילים. אם אתם מתאמנים מתחילים, עוד לא הספקתם לבנות מספיק מסת שריר ולכן גם אין לכם מה לאבד, כך שכל סוג אימון יתאים לכם"

אז מה במקרה הזה מתחיל ?
וניסחתי טוב את השאלה המקורית, תנסה לקרוא שוב ולהבין למה אני מתכוון...
בקטע שלקחת הכוונה היא למי שעדיין לא התאמן בכלל.

בקשר למה ששאלת עם המתאמן הדמיוני (זה שסיים SS), אם הוא הגיע לרמה של מתאמן בינוני לפני החיטוב אז הוא יהיה מתאמן בינוני בחיטוב, אבל במידה והוא יאבד מעט כוח ומסת שריר בחיטוב אז לאחר מכן הוא יחזור לאותם משקלי עבודה ויצבור את המסה בחזרה בקלות כמו מתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
בקטע שלקחת הכוונה היא למי שעדיין לא התאמן בכלל.

בקשר למה ששאלת עם המתאמן הדמיוני (זה שסיים SS), אם הוא הגיע לרמה של מתאמן בינוני לפני החיטוב אז הוא יהיה מתאמן בינוני בחיטוב, אבל במידה והוא יאבד מעט כוח ומסת שריר בחיטוב אז לאחר מכן הוא יחזור לאותם משקלי עבודה ויצבור את המסה בחזרה בקלות כמו מתאמן מתחיל.

אוקי.
לא מעניין אותי מה הרמה שלו לאחר החיטוב. התכוונתי אם כשהוא מתחיל חיטוב אם הוא נחשב מתחיל או בינוני והאם הסעיף הזה במאמר נוגע אליו.
אז לפי התשובה שלך - זה לא נוגע אליו ואם לעבוד רק במתכונת של חיטוב יהיה עיבוד של מסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית