הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לרדיו

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
כשמכשיר רדיו מקבל אות איך הוא יודע איך לתרגם את המידע?
הוא משתמש בקוד בינארי כאשר יש תדר ל0 ו1?

מכשירי רדיו רגילים מקבלים גלי רדיו עם מידע אנלוגי ולא דיגיטלי עם גלי קול המועברים דרך שינויים באמפליטודה של גלי הרדיו (AM) או שינויים בתדירות של גלי הרדיו (FM).

בקיצור, חפש בגוגל.

• פותח/ת השרשור
חיפשתי בגוגל ולא ממש מצאתי תשובה.
השאלה שלי היא איך מכשיר רדיו יודע להבדיל בין הפוטונים אם הם כולם באותו התדר? אם כול הפוטונים יגיעו באותו תדר אמורים לשמוע רק צליל אחד, לא?

אתה לא צריך לחשוב על פוטונים כחלקיקים אלא כגל.
ואתה צודק הגלים שנקלטים הם לא באותה תדירות אלא בטווח מסויים.

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך לחשוב על פוטונים כחלקיקים אלא כגל.
ואתה צודק הגלים שנקלטים הם לא באותה תדירות אלא בטווח מסויים.

זה פועל שתדר X זה 0 ותדר Y זה 1? אם כן, אז אפשר להגיד שזה כן קולט את זה במנות בדידות? ואז אפשר להסתכל על בתור פוטונים, לא?

זה פועל שתדר X זה 0 ותדר Y זה 1? אם כן, אז אפשר להגיד שזה כן קולט את זה במנות בדידות? ואז אפשר להסתכל על בתור פוטונים, לא?

לא, השידור והקליטה הם אנלוגים כמו שכתבו לך(זה לא בדיד).
קרינה אלקטרומגנטית היא תמיד פוטונים, הכוונה שלי הייתה זה שהתייחסות לפוטון כחלקיק לא מתאים במקרה הזה, תקרא על הדואליות של חלקיקים אם אתה מעוניין.

• פותח/ת השרשור
לא, השידור והקליטה הם אנלוגים כמו שכתבו לך(זה לא בדיד).
קרינה אלקטרומגנטית היא תמיד פוטונים, הכוונה שלי הייתה זה שהתייחסות לפוטון כחלקיק לא מתאים במקרה הזה, תקרא על הדואליות של חלקיקים אם אתה מעוניין.

לכול אורך גל יש צליל מסוים שהוא מפיק ברדיו?

תשמע יש כאן מספיק אנשים שיכולים להסביר לך את הדברים האלה יופי אבל למה שלא תנסה לחפש קצת באינטרנט? יש מקורות מידע מעולים החל ממצגות פלאש וסרטונים וכאלה במאמרים מקיפים וקורסים שלמים.

• פותח/ת השרשור
אני לא התחיל לקרוא עכשיו מצגת של קורס שלם, אני לא רוצה לדעת איך בונים רדיו אלה רק את העיקרון הפיזיקלי.
אם אתה לא רוצה לענות לי אתה לא חייב, אני ניסיתי לחפש קצת בגוגל ובכול המאמרים שראיתי פשוט רשום שזה עובד קרינה אבל לא רשום איך הרדיו מפענח את הגלים למוסיקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית