הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משרד החינוך vs. חינוך פרטי

Someone...

משתמש קבוע
1,450
4
נק' מוניטין:
3,637
1,450
4
המאבק בין משרד החינוך לבית הספר הפרטי הראשון במדינה עובר לבית המשפט העליון. במשרד החינוך נחושים שלא להעניק רישיון הפעלה לבית הספר "חברותא", הדורש שכר לימוד של כ-35 אלף שקלים בשנה. במשרד אמרו אמש (ד') כי בית הספר גורם לפגיעה בשוויון בין תלמידי ישראל ובאינטגרציה ביניהם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4092081,00.html

שיגידו את זה לבתי ספר הפרטיים בארה"ב. פה זה לא 35 אלף ש"ח, אלא 1500-2000 דולר לחודש במקרה הטוב, וזה עוד מתחיל מהגנים (גיל 3-4 עד 18). אם כבר, זה פוגע בדמוקרטיה וחופש הביטוי למנוע פתיחת בית ספר שכזה. הבעיה בארץ שאני לא בטוח מי ילך לשם, אלא אם זה יהיה ממוקם ליד שכונות יוקרה.

זה פוגע באזרחים לפתוח בית ספר כזה, ולא שום נימוק אחר, כי כמו שקורה בבין תחומי, בתי הספר הפרטיים יישאבו לאט לאט את המורים הטובים, ובתיכונים הרגילים יישארו כל הזבלה (לא שזה רחוק מזה עכשיו, אבל עדיין יש פה ושם נקודות אור במערכת).
בין תחומי: ראה הפקולטה לניהול בתל אביב (בין הטובות באירופה), שחלק נכבד מהסגל שלה נדד בשנתיים האחרונות לשם. (וכמובן לא נדבר על כלכלה \משפטים שם יש להם את כל השמות הגדולים של המשק והשירות הציבורי).

בקיצר, טוב שמונעים מהם

זה פוגע באזרחים לפתוח בית ספר כזה, ולא שום נימוק אחר, כי כמו שקורה בבין תחומי, בתי הספר הפרטיים יישאבו לאט לאט את המורים הטובים, ובתיכונים הרגילים יישארו כל הזבלה (לא שזה רחוק מזה עכשיו, אבל עדיין יש פה ושם נקודות אור במערכת).
בין תחומי: ראה הפקולטה לניהול בתל אביב (בין הטובות באירופה), שחלק נכבד מהסגל שלה נדד בשנתיים האחרונות לשם. (וכמובן לא נדבר על כלכלה \משפטים שם יש להם את כל השמות הגדולים של המשק והשירות הציבורי).

בקיצר, טוב שמונעים מהם
מה טוב בזה? למה שמורה טוב יקבל 4000 ש"ח בחודש ולא יקבל שכר כמו בן אדם? הוא צריך ללמד בהתנדבות אם הוא מוכשר?

תמיד כיף לזרוק ססמאות על שוויון. אני אומר שהממשלה תקח את כל הכסף מהעשירים כדי שכולנו נהיה שווים. חוץ מאלה שבממשלה כמובן, שיהיו שווים יותר.

בקיצר, טוב שמונעים מהם

במילים אחרות, אתה אומר שטוב שמונעים מהטובים להרוויח יותר מהגרועים?

אני לא מבין למה חוק השיוויון מונע ממני להרוויח יותר כסף על העבודה שלי. איפה השיוויון כאן?

במילים אחרות, אתה אומר שטוב שמונעים מהטובים להרוויח יותר מהגרועים?

הטובים עושים את הכסף שלהם בשיעורים פרטיים או בתיכונים אקסטרניים. אז יבוא החכם ויאמר - הנה, למה שלא יסגרו גם את הבתי ספר האלה? ואני אומר לו - אני לא עובד בשירות המדינה, אבל אני חושב שאם מעכשיו יצמצמו את בתי הספר הפרטיים מה טוב. ולגבי השיעורים הפרטיים - רוב המורים שם עובדים בתור מורים כדי להישאר מעודכנים וגם כדי להיות בעלי טייטל "מורה למתמטיקה בתיכון" כדי שיוכלו להעביר שיעורים פרטיים, כך שהמערכת הציבורית עדיין נהנית מהם.

אלכס מתי מפרסמים ציונים במדר? מועד ב עוד שבוע וחצי!

אז המורים צריכים להקריב את העצמם בשביל כאלה שאין להם כסף לשלם על חינוך טוב? אולי גם נסגור את המרפאות הפרטיות זה יוצר חוסר שיווין ברפואה הציבורית ובכלל בא נסגור כול דבר פרטי כי הוא מושך אליו אנשים טובים ואז לא יהיה שיוויון.

הטובים עושים את הכסף שלהם בשיעורים פרטיים או בתיכונים אקסטרניים. אז יבוא החכם ויאמר - הנה, למה שלא יסגרו גם את הבתי ספר האלה? ואני אומר לו - אני לא עובד בשירות המדינה, אבל אני חושב שאם מעכשיו יצמצמו את בתי הספר הפרטיים מה טוב. ולגבי השיעורים הפרטיים - רוב המורים שם עובדים בתור מורים כדי להישאר מעודכנים וגם כדי להיות בעלי טייטל "מורה למתמטיקה בתיכון" כדי שיוכלו להעביר שיעורים פרטיים, כך שהמערכת הציבורית עדיין נהנית מהם.

אלכס מתי מפרסמים ציונים במדר? מועד ב עוד שבוע וחצי!
למה המערכת צריכה להרוויח על חשבון הגב שלהם? אני מציע שאם תהיה מתכנת מוכשר תלך לתעשיה אווירית כדי שהמדינה תוכל להרוויח ממך.
מעולם לא היה שוויון בין האנשים ומעולם גם לא יהיה כי נולדנו שונים, ולעכב את אלה שיש להם סיכוי לקדם את החברה זה לא יגרום לפערים בחברה עצמה אלא לפערים בין החברה המקומית לחברה בעולם.

המצב הזה קיים כי מערכת החינוך הרגילה כשלה.

החינוך בארץ לקוי, מערכת הבריאות שלנו כושלת, יש מיסוי יתר, בריחת מוחות
בריחת חברות הייטק בקיצור המצב בארץ חרבנה.

המצב הזה קיים כי מערכת החינוך הרגילה כשלה.

החינוך בארץ לקוי, מערכת הבריאות שלנו כושלת, יש מיסוי יתר, בריחת מוחות
בריחת חברות הייטק בקיצור המצב בארץ חרבנה.
מדינת ישראל צריכה לקבל Darwin Award LOL (אני חושב שזה היה מעליב בכמה מובנים)

אל תדאגו,המורים הטובים לא "נשאבים" לבתי הספר הפרטיים על חשבון בתי הספר הציבוריים.
אני יכול להעיד רק על שני מורים למתמטיקה בריאלי שבאמת מלמדים כדי שהתלמידים שלהם יצליחו.

אל תדאגו,המורים הטובים לא "נשאבים" לבתי הספר הפרטיים על חשבון בתי הספר הציבוריים.
אני יכול להעיד רק על שני מורים למתמטיקה בריאלי שבאמת מלמדים כדי שהתלמידים שלהם יצליחו.
מזל שאתה(!) יכול להעיד שהמורים הטובים נשארים בחינוך הציבורי!, לרגע נלחצתי...
אין שום בעיה בבתי ספר פרטיים, אם לאנשים יש כסף אז למה שלא תהיה להם הזדמנות לשלוח את הילדים שלהם לבית ספר עם מורים מעולים, שמצריכים מעבר של מבחנים לפני הקבלה לבית הספר, בלי תלמידים שזורקים כיסאות על מורים (אני מדבר מניסיון על תלמידים שהיו בשכבה שלי).
אז מה שיש משפחות שלא יכולות לשלוח את הילדים לבתי ספר פרטיים בגלל המחיר, מי שרוצה שיוויון שימצא מדינה קומוניסטית (למרות שישראל גם לא באמת דמוקרטית)...

הבתי ספר האלה קמו בתור אלטרנטיבה למערכת החינוך הציבורית שנמצאת במצב חרא.
כל עוד לא ישפרו את המערכת חינוך הציבורית יצוצו יותר ויותר בתי ספר פרטיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית