הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי מתח\חתירה\פאוורקלין ב- SS

בנוני

משתמש פעיל
362
0
נק' מוניטין:
585
362
0
קראתי בעבר את המאמר SS שאלות ותשובות אבל רק עכשיו אני מתחיל SS אז קראתי עוד פעם וצצות לי שאלות אחת אחר השנייה. אז הנה שאלה אחת:

במאמר כתוב:
התוכנית מ-SS:
אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
פאוורקלין 5*3

התוכנית מ-PPST:
אימון A:
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
מתח 3*כשל
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
דדליפט 1*5

עכשיו אני תכננתי להחליף את הפאוורקלין במתח כמו שהבנתי שאפשרי לעשות, אבל אם אני פשוט מחליף אז יוצא לי שהמתח באימון B ולא באימון A כמו ב PPST. באיזה אימון עדיף לעשות את המתח כתרגיל מחליף ולא תרגיל עזר, באימון A או B ולמה?

• פותח/ת השרשור
אם בטוח יש תשובה אז אני אקרא עוד פעם, פשוט הוא דיי ארוך יכול להיות ששכחתי\פספסתי.
עריכה:
למתחילים חסרי ידע קודם לחלוטין תהיה בד"כ בעיה לבצע את התוכנית מ-SS כלשונה. הבעיה העיקרית היא הפאוורקלין. היות והתרגיל מתבסס על הדדליפט ודורש שליטה טובה בו (וזה לפני שנגענו בסוגיות האחרות שקשורות ללמידת התרגיל), הדבר קשה עד בלתי אפשרי להתחיל בביצוע שני התרגילים בו זמנית. ההמלצה במקרים כאלו היא לבצע את התוכנית מ-PPST ולהתחיל ללמוד את הפאוורקלין מהרגע שיש שליטה סבירה בדדליפט.
אם התכוונת לזה אז קראתי את זה אבל אין הסבר למה זה עדיף וזה מעניין אותי כדי להבין וללמוד קצת יותר לא סתם כמו תוכי.

---------- התגובה התווספה 09-07-2011 ב 21:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה 08-07-2011 ב 22:20 ----------

אפשר לקבל מענה? זה חשוב למחר

תעשה אימון B עם מתח במקום פאוור קלין (הרעיון הוא משיכה קלה בשביל התאוששות מהדדליפט), כמו שפרס הוא לחיצת "התאוששות" מהבנץ', לכן הוריאציה המקובלת היא: A - סקוואט, בנץ', דדליפט B - סקוואט, פרס, מתח/PC.

זה חשוב כדי לא להיתקע מהר. אם תאכל ותישן כמו שצריך ותתחיל אותה נמוך ממשקלי השיא תגיע יותר רחוק מאשר אם תתחיל מהשיא ותיתקע מהר. כמובן שלא צריך להגזים ולהתחיל ממוט ריק + מיקרולואדינג, אז לכן ההמלצה המקובלת היא לקחת ~80%.

• פותח/ת השרשור
סבבה, פשוט גם ככה המשקלי עבודה שלי במשקל נוצה כי לא ביצעתי מעולם סקוואט ודדליפט.
בנץ' פרס ולחיצת כתפיים בדאמבלים כן ביצעתי וגם מתח וכבר בדקתי RM5 וחישבתי 80% מהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית