הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה - סקוואט ופרס - הפרס יצא לי גרוע, צריך עזרה

aviad13

משתמש פעיל
645
1
נק' מוניטין:
-2
645
1
ניסיתי ליישם את מה שאמרו לי על הסקוואט, הסתכלות למטר וחצי ברצפה, ברכיים שלא יגלשו ולעשות LB ולא HB
וזה מה שיצא:

פרס:

הפרס יצא לי גרוע, לא הצלחתי לייצב את עצמי, חייב עזרה בתרגיל הזה, ראיתי את הסירטון של ריפטו אבל לראות איך מישהו בסירטון עושה ולעשות בעצמי זה משהו אחר..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם זה מה שאתה עושה בסקוואט אחרי שראית את הוידאו של ריפטו, אתה כנראה פשוט לא מקשיב להסברים שהוא מביא לאנשים שם. זה נראה בדיוק כמו הסקוואט הקודם שלך, רק שעכשיו אתה מחזיק את המוט יותר נמוך ואתה מסתכל למטה.
אתה לא מכווץ את השכמות שלך בכלל, לא מרים מרפקים, לא מרים חזה, לא מכווץ גב תחתון (הגב שלך בכלל מתעגל בתנועה), יורד למטה במקום להתיישב אחורה, ועושה סקוואט עם נעליים שבכלל לא מתאימות (צריך סוליה שטוחה).
את האמת להגיד? הפרס נראה יותר טוב מבחינת הטכניקה. נראה כאילו אתה פשוט צריך להחזיק צר יותר, להסתכל קדימה, להשתמש בבאונס ולעבוד על היציבות שלך.

בואנ'ה יש לך אשכול 2 פוסטים מתחת להודעה הזאת, למה פתחת חדשה?
תעביר את זה לאשכול ההוא, ותפנים מה שרשמו

ד"א, תשתה חלב/תאכל יותר

אתה מתחיל כבר לא טוב כי המרפקים מוכנסים מדי. תוציא אותם החוצה, כך שהמוט יישב בדיוק מעליהם, תרים למעלה ותנעל ב-shrug את הטרפזים. יכול להיות שהמשקל גבוה מדי בשבילך? תעבוד עם פחות כדי ללמוד לייצב את עצמך.

מצטער אבל אין לי מאיפה להתחיל אפילו. אתה לא עושה שום דבר נכון. מציע לך לחזור ולקרוא וללמוד איך זה צריך להיות ברמה תיאורטית. כי אם מישהו כאן ינסה להסביר לך וללמד אותך הוא יצטך לכתוב בדיוק את מה שכתוב במקורות הנכונים.

כנ"ל לגבי הפרס.

אתה מתחיל כבר לא טוב כי המרפקים מוכנסים מדי. תוציא אותם החוצה, כך שהמוט יישב בדיוק מעליהם, תרים למעלה ותנעל ב-shrug את הטרפזים. יכול להיות שהמשקל גבוה מדי בשבילך? תעבוד עם פחות כדי ללמוד לייצב את עצמך.

זה באמת נראה לך שהמשקל הוא הבעיה כאן? באמת? אולי תמליץ לו לעבוד עם מקל מטאטא?

מה עובר עליך? המשקל זה לא ה-בעיה, אבל אני לא רואה איך הוא ילמד את הטכניקה כשהוא לא משתלט על המשקל הזה.

המשקל לא תמיד חייב להיות קשור לטכניקה וכאן זה ברור שלא ולעבוד עם משקלים נוצה כשזה לא הכרחי לתיקון הטכניקה זה לא תמיד מועיל כי קשה להבין איך משיגים את מיקום מרכז הכובד הנכון.

המשקל לא תמיד חייב להיות קשור לטכניקה וכאן זה ברור שלא ולעבוד עם משקלים נוצה כשזה לא הכרחי לתיקון הטכניקה זה לא תמיד מועיל כי קשה להבין איך משיגים את מיקום מרכז הכובד הנכון.
אתה צודק שלעבוד במשקל נוצה על טכניקה זה לא דבר טוב, אבל לדעתי פה הוא פשוט לא מתמודד עם המשקל הזה.

לי לדוגמא קשה לבצע סקוואט עם משקל נוצה כי אין איזון שיוריד אותי אחורה.
אם הוא רוצה לעבוד על טכניקה הוא צריך למצוא משקל שלא קל לו מדי אבל שיוכל לסיים את הסט

• פותח/ת השרשור
^^^
כן אחי אתה גם מתאמן שם? אתה גר בראש העין?

טוב אז אחרי שקראתי את רוב החלק שמדבר על סקוואט בספר SS (הגעתי עד החלק שמדבר על הברכיים (עמוד 41)
ניסיתי לעבוד על הטכניקה בבית אבל כל פעם נתקלתי באותה בעיה, וגם היום זה קרה לי
אם נותנים לי לבקר לעצמי את הסקוואט אני אומר שאני לא שובר מקביל והברכיים שלי גולשות, אבל זה קשה לי אני לא מצליח לרדת עמוק כמו שצריך וגם שהברכיים לא יגלשו, יכול להיות שההאמסטרינג שלי לא מספיק גמיש?
הינה סירטונים מהאימון היום, צילמתי גם דדליפט אבל מחקתי את זה בטעות <>
סט 1:

סט 2:

סט 3:
[video=youtube;SBH2Fuyd6yI]http://www.youtube.com/watch?v=SBH2Fuyd6yI"]‫׳¡׳§׳•׳•׳�׳˜ 18 07 ׳¡׳˜ 3&#[/url][url="http://www.youtube.com/watch?v=SBH2Fuyd6yI[/video]

בסט השלישי לא החזקתי טוב את המוט עם היד השמאלית במקום שהאצבעות יהיו מעל למוט הם היו מתחת למוט, אני רק צריך להגיד מזל שזה היה רק 40 קילו

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא רק שהברכיים שלך גולשות בטירוף הן גם קורסות פנימה. תדחוף אותן חזק לצדדים וזה ייתן לך מספיק מרווח לשבור מקביל ולייצב את הברכיים כמו שצריך. תרים מרפקים חזק ותעמוד יציב אל תתנדנד ככה.

• פותח/ת השרשור
תודה אני אעבוד על זה, באמת שכחתי באותו זמן מזה שהברכיים צריכות להיות באותה זוית עם האצבעות

---------- התגובה התווספה ב 19:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:05 ----------

אה ואחי ראית שבסט השלישי כמעט נפלתי אחורה, זה קרה בגלל שהברכיים לא היו בזוית?

התנועה של הסקוואט כרגע נראית כמו לג פרס מוזר עם מוט על הגב, אתה לא משתמש בירכיים בכלל, אתה מפחד ליפול אחורה וזה דופק לך את הסט.
-להשתמש בנעליים עם סוליה קשיחה
-לפתוח ברכיים לצדדים חזק ולשלוח אותן קדימה בתחילת התנועה
-לדמיין שאתה מתיישב למטה וקצת אחורה אפילו תוך כדי שאתה דוחף ברכיים הצידה כל הזמן(זה ייתן יציבות ויפתור 90% מהבעיות כולל הקריסה)

• פותח/ת השרשור
הסירטוני טכניקה מהאימון השישי, היום
סקוואט:
אני יודע שאני לא מצליח לעשות אותו כמו שצריך, אפילו לפני שאני יורד בכלל אני לא מצליח לעמוד בסדר, נראה לי שהגב שלי לא מוקשת, ואני לא מצליח לשים את המוט כמו שצריך מתחת לטרפזים, זה הסירטון:
סט 2:

סט 3:

פרס:
יצא לי סטים של 5-4-3, אני לא חושב שזה בגלל שזה כבד לי, נראה לי שזה יותר בגלל שישנתי 5 שעות בלילה

דדליפט:
התרגיל היחיד שאני חושב שיצא לי טוב, ושאלה לגביו - כשאני מחזיר את המוט לרצפה אני צריך לעשות את זה בצורה מסויימת או שזה לא משנה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סקוואט לא טוב. אתה קורס למטה, לא מחזיק את הגב מספיק בכלל ולא שובר מקביל. נראה גם שחלק מהקושי בא מזה שאתה שם את המוט נמוך מדי.
פרס גם לא כל כך טוב. המרפקים שלך לא עוברים את המוט (הם נמצאים אחורה מדי וככה גם המוט נמצא נמוך מדי). אתה לא משתמש בבאונס. למה אתה לא מתרחק מהראק אחרי שאתה עושה את זה?
דדליפט לא טוב גם. אתה לא מרים חזה, לא מכווץ את הגב - אתה רק מוריד את התחת למטה. בגלל זה הגב שלך מתעגל אחרי שהמוט עוזב את הרצפה. אתה גם "תולש" אותו מהרצפה עם הידיים במקום לדחוף את הרצפה חזק עם הרגליים.

בפרס אתה זז אחורה מידי ולא משתמש בחזה שלך, אתה צריך שהמוט יבוא לך על החזה וככה אתה גם לא תתעקם אחורה כמו שאתה עכשיו.
אתה משאיר את המוט יותר מידי זמן באויר, ואולי זה הזוית אבל היד שלך לא ישרה עם אמה.
בדדליפט הגב שלך מתעקל ישר, דחוף את החזה החוצה ותשמור על הגב שלך.

ותתרחק מהכלוב אתה עוד שנייה פוגע בו.

קרא את הספר SS ומהר ה- "סקוואט" לא מתקרב לסקוואט
ובדדליפט זה לא מתקרב לטוב, תראה איך הגב שלך עגול כשאתה רק נכנס לסט אפ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית