שאלה קצת מפגרת אבל..

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך
יש חוקים בעניין למי ששאל:
השכר כולל הטיפ צריך להיות גבוה משכר המינימום.
הטיפ צריך לעבור דרך קופת המעסיק. זה לא אומר שהוא חייב לעבור "פיזית" דרך הקופה, אבל צריך להיות רישום מסודר ודיווח לרשויות המס ולביטוח לאומי.
אתה צריך לקבל תלוש שכר שמשקף את מלוא השכר, כולל הטיפ, את מלוא שעות העבודה. זה חשוב כדי להבטיח שיש לך כיסוי בביטוח הלאומי ובגלל שיש זכויות (חופשה, הבראה, פיצויי פיטורים, ועוד) שמותנות בהיקף המשרה.
זה צריך להיות הסדר מוסכם ומודע.
גם הלקוח צריך להיות מיודע. יכול להיות שהוא לא ישמח לממן את השכר שהמסעדה צריכה לשלם לך.

ובנוסף יש הסכם עבודה קיבוצי בענף אולמות האירועים וחברות הקייטרינג שקובע, באופן מפורש, שטיפים שנותן לך הלקוח לא נחשבים לשכר עבודה ואתה זכאי לקבל לפחות את שכר המינימום.

הבעיה היא שמי שעובד במקומות עם הטיפים הוא לרוב מישהו שלא יכול לעבוד בעבודה אחרת מסיבות שונות והוא לא יתחיל להתעסק בלתבוע את המעסיק או להביא נציג...

10% טיפ למשלוח או למלצר..
במקומות כמו שווארמה מקדונלדס אני נותן כסף קטן (נגיד מנה עולה 28 אז אני נותן 2 ש"ח טיפ)

"לסכן את החיים" אתם חושבים שזה חירטוט? אתם ממש טועים.
אני אישית כבר שברתי את הקרסול בעבודה הזאת.
cygnus, אם הפיצה מתקררת או לא מגיעה בזמן אתה טורק ולא לוקח את המשלוח?
בדיוק מכזאת סיבה השליחים מסכנים את החיים, וצריכים ליסוע ממש מהר.
אגב, לא משנה עד כמה השליח נוסע זהיר, מספיק שנהג אחד לא ישים לב ויתן לו מכה קטנה, וישר עם עף מהקטנוע.
ושלא נדבר על מצב של גשם, גשם ואופנועים לא הולך טוב ביחד

אני לא בא להגיד לכם "תנו טיפ לשליחים", תראו את התגובה שלי בעמוד הראשון..

זאת הבעיה של הפיצריה והשליח והם אמורים לסדר את זה בינהם. כשאני מתקשר לפיצריה ומזמין פיצה כי אני רואה שהם לא רחוקים מדי ושלא ייקח להם יותר מדי זמן להגיע אני לא צריך להביא בחשבון שהם מצליחים לעמוד בזמן הזה כי הם דורשים מהשליחים שלהם לנסוע בצורה לא חוקית ומסכנת חיים כדי להזמין את הפיצה שלי בלב שקט ובלי ייסורי מצפון שאמורים לגרום לי לשלם אקסטרה כטיפ לשליח.

נגיד שזאת באמת עבודה מסוכנת, זה עדיין לא קשור אלי בכלל כלקוח.

זו שאלה אחרת אם סביר שהלקוח צריך להחליט על הטיפים ולא המסעדה צריכה לשלם למלצרים במקום (או להכליל בחשבון).
כמו שהדברים היום, לא להשאיר טיפ זה לא לעניין, זה בכל זאת המשכורת של המלצר.

אלכס חזר על מה שאמרתי והסביר לך.

אני לא אחראי על המשכורת של המלצר. הוא בחר לעבוד ממשכורת של טיפים באופן לא חוקי והוא ידע שהטיפ שלו תלוי שירות ולא תלוי רחמים.

אני לא מדבר על השאלה אם זה טוב/הגיוני/חוקי שהמלצר מרוויח רק מטיפים. זה המצב ברוב המקומות, והחשבון שאתה משלם למסעדה לא כולל את מחיר השירות, אז כן אתה צריך לשים טיפ.
אני מסכים שהיה עדיף אם ה10% היו כלולים בחשבון פשוט, ואם היה שירות טוב במיוחד אפשר להשאיר אקסטרה, אבל זה לא המצב.
(ותאמינו לי שאם היו כלולים 10% בחשבון אנשים היו מתלוננים גם על זה)

אני לא מדבר על השאלה אם זה טוב/הגיוני/חוקי שהמלצר מרוויח רק מטיפים. זה המצב ברוב המקומות, והחשבון שאתה משלם למסעדה לא כולל את מחיר השירות, אז כן אתה צריך לשים טיפ.
אני מסכים שהיה עדיף אם ה10% היו כלולים בחשבון פשוט, ואם היה שירות טוב במיוחד אפשר להשאיר אקסטרה, אבל זה לא המצב.
(ותאמינו לי שאם היו כלולים 10% בחשבון אנשים היו מתלוננים גם על זה)

אני אחדש לך. החשבון כולל את מחיר השירות. טיפ זה תשלום אקסטרה על שירות שמצא חן בעיניך במיוחד. לא מעניין אותי אם זה חוקי או לא חוקי מה שהמלצר ובעלי המקום עושים. זו בחירה שלו והוא מודע לה.

10% טיפ למשלוח או למלצר..
במקומות כמו שווארמה מקדונלדס אני נותן כסף קטן (נגיד מנה עולה 28 אז אני נותן 2 ש"ח טיפ)

קצת מוזר שבמקדונלדס אתה נותן טיפ, כי אין ממש מה לעשות איתו (לעובדים אין כיסים ואין איפה לשים את הטיפים).

אני אחדש לך. החשבון כולל את מחיר השירות. טיפ זה תשלום אקסטרה על שירות שמצא חן בעיניך במיוחד. לא מעניין אותי אם זה חוקי או לא חוקי מה שהמלצר ובעלי המקום עושים. זו בחירה שלו והוא מודע לה.

אתה צודק, ועדיין יש די הרבה מסעדות שכותבות באותיות גדולות מאוד על החשבון "המחיר לא כולל שירות!"

ברור, הן כותבות את זה כדי שתתן טיפ. אם זה היה לא כולל השירות הם גם היו קובעים לך כמה שירות אתה צריך להוסיף.

יש גם מסעדות שמוציאות חשבון יחד עם תוספת של 10% מהסכום הכולל, שכביכול אתה חייב לשלם בין אם תרצה או לא.

בצרפת זה כך (ואולי בעוד מדינות), מוסיפים 10% עבור שירות בעת עריכת החשבון + רושמים על הבון (באנגלית, שהאמריקאיים יבינו) "לא כולל שירות"

איך זה שהמחיר כולל שירות והמלצר לא מקבל תשלום מהמסעדה? כמו שכתבתי, ברוב המקומות המלצרים מרוויחים רק טיפים. משמע השירות לא כלול במה שאתה משלם.

חחחחחח מה זה החירטוט הזה???
אם ככה מי היה לומד?? כולם היו הולכים לעבוד בזבל וזהו.
אתה מוזמן לברר, זה השכר שלהם. אלו שנוסעים על המשאית זבל מקבלים יותר. יש להם שכר בסיס ועוד 70-100% דמי בושה. כדי להתקבל לשם אתה צריך המון פרוטקציות וזה בד"כ מתגלגל במשפחה.

איך זה שהמחיר כולל שירות והמלצר לא מקבל תשלום מהמסעדה? כמו שכתבתי, ברוב המקומות המלצרים מרוויחים רק טיפים. משמע השירות לא כלול במה שאתה משלם.

שוב, זו לא בעיה שלי. מצידי שהמלצר יגווע ברעב. זו בחירה שלו לעבוד בצורה לא חוקית. ואם הוא כבר בחר את זה, שיתאמץ בשביל הטיפ.

אני תמיד נותן איזה 10 אם יש לי (אלא אם הם מאחרים), אם הם באו מהר אז לפעמים גם 20. אבל אני בחור נחמד 😛

שימו לב שאין את עניין הטיפים במסעדות מזרחיות וערביות, שם השירות ברור מאליו ולא תלוי טיפ. להיפך ככל שהסעודה גדולה יותר וככל שיש יותר אורחים אז חותכים במחירים ומעגלים פינות. ואני מדבר על מסעדות פרופר.

שוב, זו לא בעיה שלי. מצידי שהמלצר יגווע ברעב. זו בחירה שלו לעבוד בצורה לא חוקית. ואם הוא כבר בחר את זה, שיתאמץ בשביל הטיפ.

זו לא בעיה שלך, אבל כל עוד השירות לא היה באמת תת רמה, לא לשים טיפ זו חוצפה. אתה סתם מתווכח על "מותר לי להיות חרא אם אני רוצה". נכון, מותר לך.
אני לא מדבר על מלצר שזורק זין ונותן חרא שירות.
ולמה זה לא חוקי?

זו לא בעיה שלך, אבל כל עוד השירות לא היה באמת תת רמה, לא לשים טיפ זו חוצפה. אתה סתם מתווכח על "מותר לי להיות חרא אם אני רוצה". נכון, מותר לך.
אני לא מדבר על מלצר שזורק זין ונותן חרא שירות.
ולמה זה לא חוקי?

כן, זו ממש חוצפה לא לשלם למישהו כסף שאתה לא חייב לו. מה חשבתי לעצמי באמת!

וזה לא חוקי כי אסור להעסיק מלצר על בסיס טיפים ללא משכורת.

חוקי או לא, רוב המקומות עושים את זה.
הטיפ לא כלול במחיר והמלצר לא נמצא שם לכיף, נותנים לך את האפשרות להחליט כמה לשים. אתה מתווכח על מה מותר לך ומה לא, וזה לא העניין פה.

• פותח/ת השרשור

לפי ההגיון הזה אני יכול לומר באותה מידה שאם היית מקבל הזמנה לאירוע שהנוכחות שלו היא עם חליפה ואין לך, אתה תגיד שזאת חוצפה שאתה צריך עכשיו לשלם על משהו שאתה תלבש פעם ב.. , בנוסף אתה לא חייב שיגידו לך מה ללבוש מה לא.
ולמרות זאת אני מאמין שהיית הולך לאירוע עם הלבוש הנ"ל.

כך שמה שאתה אומר נכון רק בארץ לעולם לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית